Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi"— Sunum transkripti:

1 Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

2 Eğitim Bilimleri Bölümü,
Üniversitenin tüm bölümlerindeki öğretmenlik yapmak isteyen öğrenciler ile üniversite mezunu olup da öğretmenlik sertifikası almak isteyenler için öğretmenlik meslek bilgisi derslerinin yürütülmesi ve eğitim-öğretim ile ilgili hususlarda çeşitli kurumlarla işbirliği yapmak amacıyla öğretim yılında kurulmuştur.

3 Bölüm, Eğitim Programları
Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Ölçme ve değerlendirme olmak üzere üç ayrı anabilim dalından oluşmaktadır.

4 Bölümde, öğretim elemanı olarak beş yardımcı doçent yer almaktadır.
Bir Öğretim elemanı Ölçme ve değerlendirme, İki öğretim elamanı Eğitim Programları ve Öğretim, iki öğretim elamanı ise Eğitim Yönetimi Teftişi Planlama ve Ekonomisi Anabilim Dalında görev yapmaktadır. Bölüm araştırma görevlileri yüksek lisanslarını yapma aşamasındadırlar.

5 VİZYON: Karabük Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü olarak toplumun gereksinim duyduğu nitelikli öğretmenleri yetiştiren; eğitim, öğretim ve öğretmenlik mesleği ile ilgili alanlarda bilgi üreten, bilgiyi etkin ve yaygın kullanabilen, insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan, girişimci, sürekli kendini geliştiren, alanla ilgili sorunlara bilimsel yöntemlerle çözüm getiren niteliklere sahip olarak yetiştirdiği öğretmenlerle örnek gösterilen bir bölüm olmaktır.

6 MİSYON: Eğitim Bilimleri Bölümü;
Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, hoşgörülü, adil, demokrasi kültürünü özümsemiş, mesleki duyarlılığa sahip, araştırmacı, eleştirel düşünebilen, çevresine duyarlı öğretmenler yetiştirmeyi, Eğitim, öğretim ve öğretmenlik mesleği ile ilgili alanlarda temel ve uygulamalı özgün bilimsel araştırmalar yapmayı, Toplumun gereksinim duyduğu konularla ilgili kurumlara hizmet içi eğitim programları sunmayı, eğitim kurumlarında çalışanları aydınlatmaya yönelik bilimsel etkinlikler düzenlemeyi görev edinmiştir.


"Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları