Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLAÇ KULLANIM KISITLAMALARI Dr. KADİR CAN TUNCEL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLAÇ KULLANIM KISITLAMALARI Dr. KADİR CAN TUNCEL."— Sunum transkripti:

1 İLAÇ KULLANIM KISITLAMALARI Dr. KADİR CAN TUNCEL

2 S.U.T. 2010 DEĞİŞİK 2012 TEBLİĞİ TEBLİĞDE ŞU ANA KADAR 19 KEZ DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR

3 NE İSTİYORSUNUZ ● Akılcı ilaç kullanımı ● İsrafın önüne geçmek ● İlaç firmaları ile kapalı pazarlık ● Hekimler üzerinde baskı kurmak için araç ● Bilmiyorsunuz

4 AKILCI İLAÇ KULLANIMI ● Stratejik planlama yapıldı mı? ● Paydaşlarınız kimler ● Hangi kurum kişi ya da üniversitelerle birlikte hareket ettiniz ● Hedefleriniz neler

5 İstatistik ● 2002 yılında kişi başına hekime müracaat oranı yılda 2.9'dan ● 2011 kişi başı hekime müracaat 8.5 ● Bu rakamlar tedavi edici sağlık hizmetleri karşılaştırmalarıdır. ● Ve bunun başarı olarak görüldüğü bir ülkede ilaç kullanımını kısıtlamak?

6

7 ÜSYE'de etkenler ve ilaçdirenci

8

9 ● Sinüzit olduğunu düşündüğüm bir hastaya levofloksasin ve moksifloksasin yazmakiçin pneumoniya da akut atak bronşiektazi tanısı koyacaksınız.

10 ARB KULLANAMAZSINIZ ● Neden kullanamam ● Bilinen tek önemli farklı özelliği miyokard hasarı olanlarda son tercih olması(farklı olan yanı) ● Verirsin eğitimini

11 Astımda mast hücre stabilizatörleri ● Montelukast (once air,singulair) ● Etkili mi? Evet ● Neden kullanamıyorum?

12 BPH ilaçları Bph tanısı koyamayacağımı düşünüyorsunuz. ● Tedavi edemeyeceğimi düşünüyorsunuz. ● Kırsalda uzman yok ne olacak.

13 Nasosinüzitte steroid sprey ● Kullanamazsınız ● Tanınız allerjik rinit olacak ● Olay sadece ilaçkısıtlaması değil tanı kısıtlaması da var.

14 ● Üre içeren preperatlar ● Sadece ichtiyozis ve kserodermada ● Bir ara tüm türkiye bu hastalığa yakalandı ● Sonra kalıtsal bu rahatsızlıkların bukadar görülmemesi gerektiği ile ilgili yazı da gönderdiler.

15 ● Her egemen güç israfın önüne eçmek ister ● Burada ortak eylem planı ● Ortak amaç ● Halkın yararı ● Çalışanın hakları gözetilmelidir.

16


"İLAÇ KULLANIM KISITLAMALARI Dr. KADİR CAN TUNCEL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları