Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BALIKLAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BALIKLAR."— Sunum transkripti:

1 BALIKLAR

2 ÇENESİZ BALIKLAR Çubuk biçiminde omurgaları kıkırdak yapısında olan çeneleri ve yüzgeçleri bulunmayan bir balık sınıfı. Yaşayan türlerinda gövde pulları ve gerçek anlamda çene bulunmaz. İskeletleri kıkırdaktan oluşmuştur ve oksijenli çift solungaçlarıyla alırlar. Solungaçlar cep içinde olup dış görünüşleri bir yılanı andırır. Çeneleri ve çift yüzgeçleri yoktur. Ortada tek bir burun deliği bulunur. Kas, sinir, duyum, dolaşım ve daha ilkel balıklarınkine benzeyen boşaltım sistemleri vardır.

3 Çenesiz Balığın Beslenme Şekli
Çenesiz balıklar besinlerini diğer balıklardan karşılarlar.

4 KIKIRDAKLI BALIKLAR Kıkırda yapılı iskeletleri vardır.Derileri Pul benzeri yapılarla kaplıdır.bir çift solungaçları bulunur.Tuzlu su ortamlarında yaşarlar. Genellikle balıklar olmak üzere fok ve omurgasızlarla beslenirler. Döllenmenin vücut içinde olduğu eşeyli üreme yöntemiyle çoğalırlar.Köpek balıkları ve vatozlar kıkırdaklıdır.

5 KEMİKLİ BALIKLAR Kimik yapılı bir iskelete ,yüzme keselerine ve pullara sahiptirler. Yüzme kesesi balığın su içindeki konumunu belirler. Derilerindeki pullar ince disk şeklinde olup,sert yapılıdır ve vücudu korur.kalpleri iki odacıklıdır. Vücuttan kalbe gelen kirli kan solungaçlara pom palanır. Solungaçlarda gaz değişimi yapılır ve temiz kan buradan vücuda gönderilir. Çoğunda dış döllenme ve dış gelişme görülür.

6 BALIK RESİMLERİ

7 HAZIRLAYAN


"BALIKLAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları