Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI"— Sunum transkripti:

1 HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
FEN VE TEKNOLOJİ HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI

2 ACABA BEN HANGİ SINIFTAYIM YAA?

3 HAYVANLAR OMURGALILAR OMURGASIZLAR KELEBEK İNEK GÜVERCİN KURBAĞA
SOLUCAN ÖRÜMCEK İNEK GÜVERCİN KURBAĞA BALIK YILAN

4 Hayvanlar omurgalı ve omurgasız olmak üzere ikiye ayrılır.
OMURGA: Canlının vücudunu dik tutan, organlarını koruyan iskelet sistemine omurga denir. Omurgalı hayvanlar; Memeliler Kuşlar Kurbağalar Balıklar Sürüngenler diye 5 gruba ayrılır bunun haricindeki canlılar omurgasız hayvanlardır.

5 MEMELİLER

6 Özellikleri Memeliler yavrularını süt ile beslerler.
Annelik duyguları gelişmiştir. Vücutları kıllarla kaplıdır. Sıcak kanlı hayvanlardır. Doğurarak çoğalırlar. Akciğer solunumu yaparlar. Yavrularını sütle beslerler.

7 KUŞLAR

8 Özellikleri Yumurtlayarak çoğalırlar.
Kanatları vardır ve kanatlarında telek dediğimiz tüyler bulunur. Çoğunlukla uçarlar fakat uçamayanları da vardır. Sıcak kanlı hayvanlardır. Akciğer solunumu yaparlar. Annelik duyguları gelişmiştir.

9 KURBAĞALAR

10 Özellikleri Yumurta ile çoğalırlar.
Suda ve karada yaşarlar. Buna ikili yaşam diyoruz. Soğuk kanlı hayvanlardır. Akciğer ve deri solunumu yaparlar. Derileri devamlı nemlidir. Annelik duyguları gelişmemiştir.

11 BALIKLAR

12 Özellikleri Yumurta ile çoğalırlar. Suda yaşarlar.
Soğuk kanlı hayvanlardır. Yüzgeçleri vasıtası ile hareket ederler. Solungaçları ile solunum yaparlar. Vücutlarında pulları vardır. Annelik duyguları gelişmemiştir.

13 SÜRÜNGENLER

14 Özellikleri Yumurta ile çoğalırlar. Soğuk kanlı hayvanlardır.
Yılanlar ayakları olmadığı için sürünerek hareket eder. Bu yüzden bu bu hayan grubuna sürüngenler denilir. Vücutlarında sert pullar bulunur. Suda ve karada yaşayan türler vardır. Akciğer solunumu yaparlar. Annelik duyguları gelişmemiştir.

15 OMURGASIZ HAYVANLAR

16 özellikleri Bu hayvanlarda vücutlarını dik tutacak kemiksi yapı bulunmaz. Genellikle trake solunumu yaparlar. Fakat solungaç solunumu yapanlarda bulunur. Bu hayvanlar; Böcekler Yumuşak su canlıları Yumuşak kara canlıları Kabuklu canlılar dır.

17 Omurgalı veya omurgasız hayvanlarda görünüşleri aynı fakat türleri aynı olmayan varlıklar karıştırılmamalıdır. Örneğin; Balıklar yüzer, yunus da yüzer fakat yunus balık değildir. Memelidir. Kuşlar uçar, yarasa da uçar fakat yarasa kuş değildir. Memelidir. Yılanlar sürünerek hareket eder, solucanlarda sürünerek hareket eder fakat yılan solucan değildir. Sürüngendir. Ayrıca yılan omurgalı, solucan omurgasızdır. Ayrıca istisnalar kaideyi bozmamalıdır; memelilerin vücutlarında kıllar vardır, yunus da bir memelidir fakat vücudunda kıllar bulunmaz.

18 DEĞERLENDİRME

19 Aşağıdaki hayvanları sınıflandıralım.
Omurgalı hayvanlar Omurgasız hayvanlar

20 Aşağıdaki grafiği dolduralım.
özellikleri balıklar kurbağalar sürüngenler kuşlar memeliler karada yaşar suda yaşar solungaç solunumu yapar yumurta ile çoğalır doğurarak çoğalır vücutları pullarlar kaplıdır

21 Aşağıdaki özelliklerden hangisi memeli hayvanlara ait değildir?
a) Doğurarak çoğalırlar. b) Vücutları kıllarla kaplıdır. c) Solungaç solunumu yaparlar. d) Annelik güdüleri gelişmiştir.

22 YANLIŞ CEVAP GERİ DÖN

23 DOĞRU CEVAP TEBRİKLER


"HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları