Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır"— Sunum transkripti:

1 KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
OMURGASIZ HAYVANLAR OMURGALI HAYVANLAR

2 OMURGALI HAYVANLAR Omurgalı hayvanlar beş gruba ayrılır. 1-Balıklar 2-Kurbağalar 3-Sürüngenler 4-Kuşlar 5-Memeliler

3 BALIKLAR 1-Suda yaşayan canlılardır.
2-Çoğunlukla vücutları pullarla kaplıdır. 3-Solungaçlarıyla solunum yapar. 4-Sudaki oksijeni alır,ürettiği karbondioksiti suya bırakırlar. 5-Yüzgeç ve kuyruğuyla hareket ederler. 6-Yumurtayla çoğalırlar. 7-Alabalık,sazan,istavrit,hamsi,lüfer,levrek ve orkinos balık türlerinden bazılarıdır.

4 KURBAĞALAR 1-Genellikle akarsu ve göl kenarında yaşarlar.
Ağaçta ve çimende yaşayan türleri vardır. 2-Derileri kaygan ve nemlidir. 3-Akciğer ve deri solunumu yaparlar. 4-Böceklerle beslenirler.Böcekleri yakalamak için yapışkan ve uzun dillerini kullanırlar. 5-Yumurtayla çoğalırlar.Yumurtadan çıkmış yavru larva olarak adlandırılır.Yumurtadan çıkan yav- ru,solungaç solunumu yapar ve suda yüzer. Yavru kurbağanın kuyruğu vardır.Kurbağa büyü- yünce,solungaçlar yok olur.Artık akciğer ve deri solunumu yapar.

5 SÜRÜNGENLER 1-Sürüngenlerin karada ve suda yaşayan türleri vardır.
2-Vücutları sert pullarla kaplıdır. 3-Akciğer solunumu yapar. 4-Yumurtayla çoğalır. 5-Timsah,kertenkele,kaplumbağa ve yılan sürün- genler grubuna dahil hayvanlardır.

6 KUŞLAR 1-Dünya üzerinde çok geniş bir yaşama alanına
yayılmış canlılardır.Kutup soğuğunda da ekvator sıcağında da yaşayabilirler. 2-Vücutları tüylerle kaplıdır.Kanatları sayesinde uçabilirler.Ancak uçamayan kuş türleri de var- dır.Penguen ,deve kuşu,tavuk,hindi,bazı evcil ördek ve kaz türleri uçamaz. 3-Kuşlar akciğer solunumu yapar.

7 MEMELİLER 1-Memeli havyanlar da yeryüzünde geniş bir yayılım
alanına sahiptir.Genellikle kara hayvanı olmalarına rağmen,deniz ve okyanuslarda da yaşayan türleri vardır. 2- Balina,yunus ve foklar deniz ve okyanuslarda yaşa- yan memelilerdendir.Bu hayvanlar suda yaşaması- na ve görünüm olarak balığa benzemesine rağmen yavrularını doğurur ve sütle beslerler. 3-Memelilerin vücutları kıllarla kaplıdır.Doğurarak ço- ğalırlar.Yavrularını sütle beslerler.Memeliler,suda yaşayan türleri de dahil olmak üzere akciğer solu- numu yapar.Yarasalar uçan memeliler grubundadır. Memeliler büyüyünceye kadar annesi tarafından ba- kılır ve korunur.

8 OMURGASIZ HAYVANLAR 1-Omurgasız hayvanların vücutlarında iskelet bulun- maz.Dolayısıyla iskeletin bir parçası olan omurgaya da sahip değildirler.Vücutlarında kemiklerden olu- şan iskelet ve omurga bulunmayan hayvanlar omur- gasız hayvanlar olarak adlandırılır. 2-Omurgasız hayvanların karada ve suda yaşayan tür- leri vardır.Solucan,çekirge,kelebek,örümcek,arı,si- nek,akrep,salyangoz ve karınca karada yaşayan o- murgasız hayvanlardan bazılarıdır. 3-Solucanların nemli ve kaygan bir deri yapısı vardır. Ayakları yoktur. 4-Rengarenk görüntüsüne doğaya güzellik katan kele- bekler genellikle kısa ömürlüdürler.

9 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
HAZIRLAYAN: MEHMET KOCAKAYA KAYNAKLAR:


"KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları