Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAĞLIKLI BÜYÜYELİM Mustafa Kemal Demir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAĞLIKLI BÜYÜYELİM Mustafa Kemal Demir."— Sunum transkripti:

1 SAĞLIKLI BÜYÜYELİM Mustafa Kemal Demir

2 GÖZ KALP KULAK AKCİĞER BURUN MİDE DİL BAĞIRSAKLAR DERİ KARACİĞER BÖBREKLER

3 VÜCUDUMUZ BAŞ Vücudumuzun üstü deri ile kaplıdır. Derinin altında kaslar ve kemikler vardır. Kaslar hareketi sağlar. Kemikler ise İSKELET denen kısmı oluşturur. GÖVDE Vücudumuz 3 bölüme ayrılır. KOLLAR VE BACAKLAR 1. Baş 2. Gövde 3. Kollar ve bacaklar

4 DUYU ORGANLARIMIZ Çevremizdeki olayları, cisimlerin şeklini,rengini görürüz. Kokusunu alırız.Sert veya yumuşak olduklarını, tatlarını anlarız. Çıkardıkları sesleri duyarız. Sıcağı ve soğuğu hissederiz. Bütün bunları, duyu organlarımızla algılarız. Algıladığımız bu duyulara BEŞ DUYU denir. Duyu organlarımız, sinirlerle beynimize bağlıdır. Aldıkları duyuları beynimize iletirler. GÖZ BURUN DİL KULAK DERİ

5 GÖZ Görme duyusu organıdır .Çevremizdeki varlıkları görmemize yarar. Göz kapakları, kirpikler ve kaşlar gözlerimizi korur. KULAK İşitme duyusu organıdır. Çevremizdeki sesleri duymamızı sağlar.

6 BURUN Koklama duyusu organıdır. Çevremizdeki kokuları almamıza yarar. Ayrıca nefes alıp vermemize yardımcı olur. DİL Tat alma duyusu organıdır. Yediklerimizin tatlı, acı, tuzlu, ekşi olup olmadıklarını anlamamızı sağlar. Ayrıca konuşmamıza yardımcı olur.

7 DERİ Dokunma duyusu organıdır. Dokunduğumuz cisimlerin sıcaklığını, soğukluğunu, sertliğini yumuşaklığını anlamamızı sağlar.Ayrıca solunuma da yardımcı olur.

8 İÇ ORGANLARIMIZ AKCİĞERLER KALP MİDE KARACİĞER BÖBREKLER BAĞIRSAKLAR

9 KALP Gövdemizin göğüs boşluğunda ve soldadır.
Görevi: Kanımızın damarlarda dolaşmasını sağlar. Vücudumuzda kirlenen kanı toplar. Akciğerlerde temizlenen kanı pompalayarak vücudumuza dağıtır.

10 AKCİĞERLER Gövdemizin göğüs kısmındadır. Biri sağda biri solda olmak üzere iki tanedir. Kirli kan, solunum organımız olan akciğerlerde temizlenir.

11 MİDEMİZ Gövdemizin karın boşluğunda, soldadır.
Yediğimiz besinler, ağzımızdan yemek borusu ile mideye gelir. Burada parçalanarak bağırsaklara iletilir.

12 BAĞIRSAKLAR Karın boşluğumuzun alt kısmındadır. Mideye bağlıdır.
İki çeşittir: ince bağırsak - kalın bağırsak Mideden gelen besinlerin yararlı kısımları ince bağırsakta emilerek kana karışırken, emilmeyen besinler, kalın bağırsakta toplanır ve dışarı atılır.

13 KARACİĞER Midemizin sağında ve biraz yukarısında , karın boşluğundadır. Vücudumuzun şeker deposudur. Sağladığı öd suyu ile bağırsaklardaki sindirime yardımcı olur.

14 BÖBREKLER Karın boşluğunun üst arka tarafında, omurganın iki yanında yer alır. Besin maddelerinin hücrede yanması sırasında çeşitli artık maddeler oluşur. Bu maddelerin bir kısmı kan yoluyla böbreklere gelir. Böbreklerden süzülerek dışarı atılır.

15 değerlendirme 1. Aşağıdakilerden hangisi duyu organı değildir? A. Göz
B. Kaş C. Burun

16 2. Hangi organımız, kanı vücuda pompalar?
A. Kalp B. Karaciğer C. Böbrek

17 pastayı hakettin !!!

18 3. Şeker deposu olan organımız hangisidir?
A. Mide B. Akciğer C. Karaciğer

19 TEBRİKLER !!!

20 TEKAR DENE

21 BAŞARDIN

22 BİTTİİİİİİ


"SAĞLIKLI BÜYÜYELİM Mustafa Kemal Demir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları