Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜFAD İZMİR ŞUBESİ Seminer-3 “Türkiye’de Gençlik Geliştirme Programlarında Yapılan Hatalar ve Dünyadan Örnekler” ÖNERİLER Prof. Dr. Mustafa Ferit ACAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜFAD İZMİR ŞUBESİ Seminer-3 “Türkiye’de Gençlik Geliştirme Programlarında Yapılan Hatalar ve Dünyadan Örnekler” ÖNERİLER Prof. Dr. Mustafa Ferit ACAR."— Sunum transkripti:

1 TÜFAD İZMİR ŞUBESİ Seminer-3 “Türkiye’de Gençlik Geliştirme Programlarında Yapılan Hatalar ve Dünyadan Örnekler” ÖNERİLER Prof. Dr. Mustafa Ferit ACAR 16 Mart 2015 Pazartesi

2 Öneriler Yetenekli oyuncu bulmak için her yere ulaş,
Oyuncularının gelişimlerin test et ve kayıt altına al, Kendine çalışma tesisleri yarat, Yeterli çalışma saatleri oluştur, Özel (Bireysel ) antrenmanlar yap, Ait olduğu biyolojik yaş ve gelişim yaşı kategorisinde oynat, Yaşı küçük sporcularla bir üst kategoride kesinlikle oynama, Dersleri ile ilgilen, Özel sorunları ile ilgilen, Takımının oyununu kaydet, analizlerini yap, çıkan sonuçlara göre antrenmanlarını oluştur. Yaş gruplarının özelliklerine göre yüklenme yap. Taktik antrenmanlara yeterince yer ver, Duran toplara çalış, Maç kazanmaya değil, gelişime odaklan. Antrenör kimliğinden ödün verme.

3 Maçlardaki davranışlara dikkat edilmelidir (rol model olduğunuz gerçeği),
Kişisel kariyer gelişimin için çalışılmalıdır, Uzun süreli antrenman planlamaları yapılmalıdır, Taktik çalışmalar yeterince ve doğru olarak yapılmalıdır, Temel teknik her zaman çalışılmalıdır, Doğru duruş, yürüyüş ve koşu en temel dikkat edilecek konudur. Koordinatif yetiler iyice bilinmeli ve çalışılmalıdır. Kuvvet çalışmaları uygun yaş diliminde mutlaka çalışılmalıdır. Özel sürat antrenmanları iyi planlanmalıdır. Oyunun daha süratli oynanması hedeflenmelidir.


"TÜFAD İZMİR ŞUBESİ Seminer-3 “Türkiye’de Gençlik Geliştirme Programlarında Yapılan Hatalar ve Dünyadan Örnekler” ÖNERİLER Prof. Dr. Mustafa Ferit ACAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları