Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR"— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR

2 “Türkiye’nin Projesi”
Bu “Türkiye’nin Projesi”dir. Türkiye’nin tüm unsurlarının (merkezi hükümet, yerel hükümetler, sivil toplum kuruluşları ve TFF’nin) desteklediği bir proje modelidir. “Türkiye’nin Projesi”

3 “Gençlik Geliştirme Programı” kapsamında yetenekli futbolcular
Türk Futbolu’nun “Gençlik Geliştirme Programı” ile Türkiye’deki tüm genç nüfusu – özellikle okullardaki öğrencileri- kucaklaması hedeflenmektedir. “Gençlik Geliştirme Programı” kapsamında yetenekli futbolcular belirlenerek çağdaş futbol eğitiminden yararlandırılacak ve Türk Futbolu yeniden yapılandırılacaktır. Yukarıdaki satırlar TFF Futbol Geliştirme Merkezinin Temel Görevleri adlı belgeden alınmıştır.

4 Durum Türkiye’nin Nüfusu Çok Genç (Ortalama yaş 26)
İlk ve Orta Öğretimde okuyan öğrenci sayısı 17 Milyon Tüm sporlar bir yana futbol bir yana Lisanslı futbolcu sayısı diğer tüm branşlardaki sporcu sayısına eşit

5 futbol eğitiminin yol haritasıdır...
“Gençlik Geliştirme Programı” nedir? yaş grubunda futbol oynamak isteyen tüm çocukların; (erkek/bayan,engelli,yetenekli/yeteneksiz) futbol eğitiminin yol haritasıdır... Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği genel eğitim ile ilgili ve her yaş grubu için ayrı ayrı belirlenmiş bir müfredata futbol eğitiminde de ihtiyaç vardır. GGP işte bu ihtiyacı karşılayacaktır. GGP futbol öğrenmek ve oynamak isteyen 6-21 yaş aralığındaki tüm Türk gençlerinin yol haritasıdır.

6 “Gençlik Geliştirme Programı”nı nasıl geliştireceğiz?
TFF-GGP İlkelerini belirlemek için oluşturulan Danışma Kurulu, 6-21 yaş arasındaki genç futbolcuların her yaş grubu için ayrı ayrı aşağıdaki konularda ilkelerini saptayacaktır. Antrenman Müsabaka Beslenme Psikolojik Yaklaşım Yasal İlişkiler Toplumsal İlişkiler ve Eğitim Ölçümler Sağlıklı Yaşam ve Güvenlik Ağustos 2008 Danışma Kurulu yukarıdaki konularda her bir yaş grubu için ayrı ayrı temel ilkeleri belirleyecektir. Örneğin “antrenman” konusunda 8 yaş grubu için Haftada 3 kez Azami 30 dk. Oyun formatında gibi temel ilkeleri saptayacaktır.

7 “Gençlik Geliştirme Programı”nı nasıl geliştireceğiz?
Bu ilkelerden hareket edilerek “TFF Gençlik Geliştirme Programı” oluşturulacaktır. Ağustos 2008’de belirlenen TFF GGP Temel İlkeleri TFF GGP için bir çerçeve/şablon oluşturacaktır. 13 aylık bir çalışmadan sonra TFF GGP‘nin tüm detayları belirlenerek, tüm kulüplere, futbol okullarına ve yaş arası futbol eğitimi yapan tüm unsurlara yollanarak futbol eğitiminin GGP’nin belirlediği müfredat ve kurallara uygun şekilde yapılması istenecektir. Tüm futbol eğitim kurumları GGP temelinde denetlenecektir. Ağustos 2008 Eylül 2009 TFF GGP İLKELERİ TFF GGP

8 KULÜPLER FUTBOL OKULLARI
FTEM HİFM İÖO YİBO KULÜPLER FUTBOL OKULLARI 12 LİSANS YAŞI 6 YARIŞMACI DEĞİ L 15 14 13 AKADEMİ LİGİ - DEPLASMANLI BÖLGESEL İÖO FUTBOL LİGİ AMATÖR KULÜPLER LİGİ YARIŞMACI Öğrenmenin Altın Çağı 6-9 Oyun Dönemi 6-9 yaş grubu: Oyun temelli eğitimin verildiği çağdır. 10-12 yaş grubu: Teknik gelişim eğitiminin verilebileceği öğrenmenin altın çağıdır. 12 yaş: Kulüp lisansının ilk yaştır. 13- 21: Gelişim ve yarışmacı müsabaka yaşıdır. Tanımlar: Yarışmacı olmayan müsabakalar: Galibiyet, beraberlik ve mağlubiyetin olduğu, fakat puanın verilmediği, sıralama yapılmayan, eliminasyon usulü ile elemenin olmadığı, il veya Türkiye şampiyonunun belirlenmediği müsabaka türleridir. Yarışmacı müsabaka: Puanlamanın, sıralamanın ve elemenin olduğu, il, bölge ve Türkiye şampiyonunun belirlendiği müsabakalardır.

9 Nasıl “kucaklayacağız”?
Tüm üniteleri seferber ederek: İlköğretim Okulları YİBO’lar FTEM ( yaş) Herkes İçin Futbol (HİF) Merkezleri TFF GSGM Kulüpler Belediyeler Futbol Okulları (2009) İlköğretim Okulları: MEB tarafından düzenlenen müsabakalar ve Futbol Eğitim Kulüplerindeki etkinlikleri kapsar. YİBO )Yatılı Bilge İÖO’ları): Türkiye’de kadar öğrenci YİBO’larda okumaktadır. Buralardaki futbol eğitimini/etkinliklerini kapsar. FTEM (Futbol Temel Eğitim Merkezleri) : Eğitimin altın çağında (10 -12) yetenekli futbolcuların FTEM’e çağrılarak haftada 6-10 saat arası eğitilmeleri amaçlanmaktadır. Her ilde ne az 1 tane FTEM açılması planlanmaktadır. FTEM’ler GSGM/Belediye/TFF bünyesinde açılacaktır. GGP’na uygun eğitim vereceklerdir. HİF Merkezleri: UEFA HİF merkezi kavramında özellikle 6-12 yaş arası çocukları hedef almaktadır. Tüm Türkiye’de TFF, GSGM, TFF ve kulüpler bünyesinde faaliyet gösterecekler ve GGP’na uygun eğitim vereceklerdir. Futbol Okulları: Özel futbol okullarının 2009 sezonundan itibaren GGP’na uygun eğitim vermeleri, HİF merkezine dönüşmeleri ve denetlenmeleri kararlaştırılmıştır.

10 Nasıl “kucaklayacağız”?
Cinsel ayrım, fiziki ve ekonomik durum ayrımı yapmadan!.. (HERKESiçinFUTBOL – Grassroots)

11 Nasıl “kucaklayacağız?”
Milli Eğitim Bakanlığı Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve GSGM Sağlık Bakanlığı Belediyeler İl Özel İdaresi Üniversite Tüm kurumlar ile işbirliği yaparak Tüm illerde yukarıda yazılı unsurların temsilcileri ile (ilde varsa) Profesyonel Futbol takımı, GG, ASKF, TÜFAD, TFFHGD, İl Hakem Kurulu ve TFF İl sorumlularının katılacağı ayda 2 kez toplanan bir İl Futbol Koordinasyon Kurulu oluşturulacaktır. İFKK o ildeki (Profesyonel futbol hariç) tüm futbol faaliyetlerini (Amatör, Okul, HİF v.b.) koordine edecektir. Her ilde İl Futbol Koordinasyon Kurulları oluşturacağız.

12 Nasıl “kucaklayacağız” ?
Uluslararası örgütlerin desteğini alarak!.. AB (Sosyal Sorumluluk projesi – 15 Milyon Euro Katkı) FIFA UEFA AB, sosyal sorumluluk projesi olarak IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) fonundan aşağıdaki projeye 15 milyon euro destek olmayı ilke olarak kabul etmiştir. Başvuru süreçlerinden sonra projenin Eylül 2009’da başlaması öngörülmüştür. Proje: 15 yaş altı kulüp futbolu olmayan 20 ilimizde ve büyük şehirlerin varoşlarında 15 yaş altı gençlerin futbol eğitimi ve oynaması için gerekli altyapının ve üstyapının hazırlanması suretiyle toplumsal dönüşüme katkıda bulunmak.

13 Nasıl “kucaklayacağız” ?
Antrenörleri / Beden Eğitimi Öğretmenlerini / Gönüllüleri yeniden eğiterek (U15) sezonunda: UEFA B UEFA D 300 UEFA B+ (Temmuz – Ağustos) sezonunda: 1500 kişiye UEFA B (15 yaş altı antrenörlüğü eğitimi) 3000 kişiye UEFA D ( 6-10 yaş arası HİF antrenörlüğü eğitimi) 300 UEFA B+ (15 yaş altı antrenörlük eğitimine ilaveten yoğun 3 haftalık pedagojik / iletişim yönetimi eğitimi) diploması verilmesi öngörülmüştür.

14 Nasıl “kucaklayacağız”?
Okul futbolunun yaygınlaşmasına destek olarak! Okul futbolunun maliyetlerinin düşmesi için hep beraber çalışarak Okullarda futbol eğitim kulüpleri kurarak (6-11 yaş) HİF etkinliklerini okullar ile ortak yaparak “Daha fazla oyuncu, daha fazla müsabaka” ilkesine uyarak Okullardaki müsabakaların sayısını ve dolayısı ile okul futbolu ile ulaştığımız oyuncu sayısını arttırmak için MEB’e müsabakaların maliyetlerinin düşürülmesi için her türlü destek verilecektir. Bunu gerçekleştirmek için MEB, GSGM ve TFF arasında bir protokol imzalanacaktır.

15 Nasıl “kucaklayacağız”?
Yeni bir hakem tipi yaratarak !.. HİF Hakemi 2.000 HİF Hakemi Eğitimi ( sezonunda...) 15-55 yaş arası herkesin kolaylıkla hakem olabileceği bir yeni hakem klasmanını futbolun hizmetine vererek, ebeveynleri ve gönüllüleri futbol hakemliğine çekmeyi amaçladık.

16 Nasıl “kucaklayacağız”?
Tüm tesisleri etkin şekilde kullanarak Yeni, özgün ve basit “Gençlik Gelişim” tesisleri oluşturarak

17 GGP Prototip Tesisi Tüm detayları hazır olan bu projenin takribi maliyeti YTL kadardır.

18 Nasıl “kucaklayacağız”?
Tüm sporcuları kayıt edip takip ederek. (HİF Lisansı) Akıllı kart teknolojisi kullanarak!.. HİF lisansı gerek genç oyuncuları kulüp lisansı öncesi takip etmek, gerekse gayri federe müsabaka ve etkinlikleri organize futbolun içine çekmek için tasarlanmış bir lisanslama türüdür. HİF üzerindeki chip ile oyuncu hakkındaki bilgilerin depolanması ve takip edilmesi mümkün olacaktır.

19 “Yetenekli futbolcuları nasıl belirleyeceğiz”?
TFF teşkilatını tüm illere yayarak!.. 81 ilde HİF ve elit futbol sorumlularının olması planlanmaktadır. Bunlar maaş artı prime göre çalışacak ve primi kendilerine belirlenen somut hedeflere vardıklarında alacaklardır. HİF sorumluları futbolun yaygınlaşmasından sorumlu olmalarına karşın, EF sorumluları yetenekli futbolcuların tespitinden sorumlu teknik çalıştırıcılar olacaktır. Her ikisi de İFKK’nun doğal üyeleri olacaklardır.

20 “Yetenekli futbolcuları nasıl belirleyeceğiz”?
Tüm izleyici çalıştırıcılara “izleyici”(scout)eğitimi vererek!.. İllerdeki EF Sorumluları ve bölge antrenörleri izleyici eğitiminden geçirileceklerdir.

21 “Yetenekli futbolcuları nasıl belirleyeceğiz”?
Bilgi Teknolojilerini ve çağdaş ölçüm yöntemlerini kullanarak!.. Tüm yetenekli futbolcuların bilgileri BT kullanılarak saklanacaktır. Her yaş grubu için belirlenen ölçümler bu oyunculara uygulanacaktır.

22 “Çağdaş futbol eğitimini nasıl vereceğiz”?
Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig kulüplerin tümünde Futbol Akademileri’nin kurulmasını destekleyerek Futbol Akademileri: Kulüpler için TFF’nin belirlediği normlarda Gerekli eğitimleri vererek 3 yıl içinde Amaç 3 yıl içinde tüm Türkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig kulüplerinde Akademi oluşturmaktır. Bu olana kadar TFF rol modelliğini üstlenerek elit futbolcuların akademi formatında eğitilmelerini sağlayacaktır.

23 “Çağdaş futbol eğitimini nasıl vereceğiz”?
Kulüpler için TFF olarak rol modelliğini üstlenerek Akademi Ligi modeli Yatılı Akademiler modeli

24 “Çağdaş futbol eğitimini nasıl vereceğiz”?
Sezonu Akademi Ligi: yaş grupları Deplasmanlı :14-15 yaş ’da 3 Bölgede Bölgedeki profesyonel takımlar (yeterli fiziki altyapısı olan) Aynı bölgedeki istisnai olarak yeterli amatör takımlar Azami 2 saat mesafe Tüm çalıştırıcılar(TFF UEFA B+ Lisansı) Ücretlerini TFF ödeyecek (Süper Lig hariç) Merkezi periyodik eğitim / ölçümler

25 “Çağdaş futbol eğitimini nasıl vereceğiz”?
/ yaş grupları Tüm Türkiye’de 16 yaş grubu 3 Bölge’de

26 “Çağdaş futbol eğitimini nasıl vereceğiz”?
/13-18 yaş arası Akademi Ligi Tüm Türkiye’de!.. 2012 – 2013 sezonundan itibaren Akademiler ligi 13 14 15 16 17 ve 18 yaş grupları için tüm Türkiye’de uygulanacaktır.

27 “Çağdaş futbol eğitimini nasıl vereceğiz”?
Yatılı Akademiler yaş grupları MEB eğitimi sabahtan-öğlene Futbol eğitimi öğleden sonra Haftasonu Müsabaka Kendi Kulüpleri’nde Akademi Takımında Özellikle kulüp futbolunun gelişmiş olmadığı yörelerdeki futbolcular için TFF 3-4 adet yatılı futbol akademisi kurmayı planlamaktadır.

28 İnanarak ve hep birlikte!..
“Nasıl başaracağız?” İnanarak ve hep birlikte!..

29 İlginiz için teşekkürler...

30


"TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları