Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKNOLOJİ TASARIM KURGU KUŞAĞI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKNOLOJİ TASARIM KURGU KUŞAĞI."— Sunum transkripti:

1 TEKNOLOJİ TASARIM KURGU KUŞAĞI

2 TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
KURGU KUŞAĞI DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM

3 BELİRLEDİĞİM SORUNLAR
Çöplerin dışarı atılması Hava kirliliği Çantalarımızın ağır olması Astım hastası olanların okulda burnuna tebeşir tozu kaçması Masalların çizilmesi Kalemin ucunun hemen hemen kırılması

4 ÇÖZMEK İSTEDİĞİM SORUNLAR
Çöplerin dışarı atılması Astım hastası olanların okulda burnuna tebeşir tozu kaçması

5 SEÇTİĞİM SORUN Çöplerin dışarı atılması.

6 ÇÖP NEDİR? Çöp, işlevini yitirmiş ve kullanılamaz her türlü materyale verilen genel addır. Çöp yenilen ve kendilerinden yiyecek ve içecek maddeleri üreten meyve,sebze ve diğer gıda maddeleri ile üretimde veya tüketimde kullanılan maddelerin işe yaramayan kısımları, kullanılmaz hale gelen eşyalar ve değerini yitiren maddelerdir. Çöpü toplayıp bertaraf etmekle görevli kişi, kurum ve kuruluşların gözünde; cinsi, niteliği ve niceliği ne olursa olsun, "çöplük" olarak belirlenen yerlere bırakılan, insan ve çevre sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi gereken katı atıkların hepsi çöptür.

7 BELİRLEDİĞİM SORUNUN DETAYLI AÇIKLAMASI
Yurdumuzda insanların çoğunun evlerinde geri dönüşüm kutusu yoktur.Bundan dolayı insanlar geri dönüşme olanağı olan atıkları normal çöplerin içine atıyor böylece geri dönüşme olanağı olan atıklar diğer atıklarla karışıyor ve artık geri dönüşemiyor bundan dolayı insanlar geri dönüşebilen atıkları geri dönüşüm kutusuna atmalıdır.

8 BELİRLEDİĞİM SORUNUN ÇÖZÜM VE ÖNERİLERİ
Öncelikle atıkların değerlendirilmesi konusunda halk bilinçlendirilmelidir. Sanayi işletmelerinin kuruluş yeri çevre politikasına uygun olmalıdır. Katı atıklar değerlendirilmelidir. Atıklar evde ayrıştırılarak değerlendirilmesi çalışmaları öncelik kanmalıdır.

9 GERİ DÖNÜŞÜM NEDİR? Geri dönüşüm terim olarak, kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile ham madde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasıdır. Tüketilen maddelerin yeniden geri dönüşüm halkası içine katılabilmesi ile öncelikle hammadde ihtiyacı azalır. Böylece insan nüfusunun artışı ile paralel olarak artan tüketimin doğal dengeyi bozması ve doğaya verilen zarar engellenmiş olur. Bununla birlikte yeniden dönüştürülebilen maddelerin tekrar hammadde olarak kullanılması büyük miktarda enerji tasarrufunu mümkün kılar. Örneğin, yeniden kazanılabilir alüminyumun kullanılması alüminyumun sıfırdan imal edilmesine oranla %35'e varan enerji tasarrufu sağlamaktadır. Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılması çevre kirliliğinin engellenmesi açısından da önemlidir. Kullanılmış kağıdın tekrar kâğıt imalatında kullanılması hava kirliliğini %74-94, su kirliliğini %35, su kullanımını %45 azaltabilmektedir. Örneğin bir ton atık kağıdın kâğıt hamuruna katılmasıyla 8 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir.

10 GERİ DÖNÜŞÜM SEMBOLÜ

11 BELİRLEDİĞİM SORUNA YÖNELİK PROJEM
Benim projem evlerinde geri dönüşüm kutusu olmayanlar için geçerlidir ki zaten yurdumuzun büyük bir bölümün de vatandaşlarımızın evlerinde geri dönüşüm kutusu yoktur.Bende bunu düşündüm ve buna yönelik bir çöp kutusu tasarladım böylece ham madde olarak kullanılan bir çok yararlı maddelerin örneğin ağacın kullanılmasını azaltım.

12 NEDEN ÇÖP SORUNUNU SEÇTİM?
Çöp sorununu seçtim çünkü tüm dünyayı ilgilendiren bir sorundur.Böylesine önemli bir konu için bir proje üretmek bence zevk verici.

13 Dünyadan çöp resimleri

14 Dünyadan çöp resimleri

15 PROJE RESMİM

16 S.MUHAMMED SOYCAN 204 8/D HAZIRLAYAN:


"TEKNOLOJİ TASARIM KURGU KUŞAĞI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları