Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIK VE GÜVENLİK. Futboldaki rekabet ve yoğun fiziksel aktivite, çoğu zaman beklenmedik yaralanmaları beraberinde getiriyor. Bu yaralanmalar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIK VE GÜVENLİK. Futboldaki rekabet ve yoğun fiziksel aktivite, çoğu zaman beklenmedik yaralanmaları beraberinde getiriyor. Bu yaralanmalar."— Sunum transkripti:

1 ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIK VE GÜVENLİK

2 Futboldaki rekabet ve yoğun fiziksel aktivite, çoğu zaman beklenmedik yaralanmaları beraberinde getiriyor. Bu yaralanmalar ile ilgili olarak, bir çok tespit yapılmıştır.

3 Futbolda yaralanmalarla ilgili belirlemeler ve alınacak önlemler. Bütün yaralanmaların 2/3 ü ayak bileği, diz, baş, bacak ve ayakta oluşur. Ayak bileği burkulması olan sporcuların yaklaşık yarısı önceden bir burkulma hikayesine sahip, pek çoğu da aynı sezonda.

4 Esnekliğin az olması ve kas kısalıkları kas zorlanması, tendon yaralanmaları için risk faktörüdür. Futbolda yaralanmalarla ilgili belirlemeler ve alınacak önlemler.

5 Genç kalecilerde el bileği kırığı önlenebilir Kale direklerinin altında kalmakta ciddi boyun yaralanmalarına yol açabilir. Futbolda yaralanmalarla ilgili belirlemeler ve alınacak önlemler.

6 Yaralanmalar önlenebilir mi ? Futbolda, diğer takım sporlarında olduğu gibi, zaman zaman yaralanmalara rastlanabilir.

7 Futbolda yaralanmalardan korunma yolları: Maç veya antrenmanlardan sonra düzenli olarak soğuma egzersizleri yapmak, Esneme çalışmalarına daha fazla vurgu yapılarak yeterli ısınma,

8 Koruyucu malzeme kullanımı; İyi ve güvenli oyun sahalarına sahip olmak, Yeterli sıvı alımı ve beslenme, Yeterli kondisyona sahip olmak,

9 Futbol yaralanmalarının çok büyük bir kısmının nedeni kural hataları ile oyun oynanmasıdır.

10

11 ISINMADA ESNETME’NİN ÖNEMİ: BOYUN ESNETMELERİ:

12 ISINMADA ESNETME’NİN ÖNEMİ: KOL ESNETMELERİ:

13 ISINMADA ESNETME’NİN ÖNEMİ: BACAK ESNETMELERİ:

14 Futbol oyunu, yoğun efor gerektirdiğinden, yaralanmaların ve kazaların önüne geçmek için; Çalışmada yeterli ısınma egzersizleri yapılmalı, Uygun saha, malzeme ve kıyafet kullanılmalı, (soğuk ve sıcak havaya göre) Dinlenme aralıklarında, sıvı alınmalı, Çalışmalarda uygun dinlenme aralıkları vermeli,

15 Futbol sahasının zeminine uygun ayakkabılar giyilmelidir. Çalışma sırasında sakız vb. maddeler ağızda olmamalı solunum yolunu tıkayabilir. Yüzük kolye gibi takılar çalışma sırasında takılmamalıdır.

16 Oyunun kurallarına uyma ve özellikle FAIR PLAY futbol yaralanmalarının önlenmesinde son derece önemlidir.

17 TEŞEKKÜRLER


"ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIK VE GÜVENLİK. Futboldaki rekabet ve yoğun fiziksel aktivite, çoğu zaman beklenmedik yaralanmaları beraberinde getiriyor. Bu yaralanmalar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları