Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur"— Sunum transkripti:

1 MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
Ders Adı: BTO416 İnsan ve Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Yar.Doç.Dr. Hakan Tüzün Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur Mustafa Bayram Müslime Kasap Recep Bayer

2 Mimio’nun İşlevi İnteraktif eğitim;günümüzde görsel ve teknolojinin nimetlerinden faydalanılan eğitim şeklidir. Mimio’da interaktif uygulama imkanı veren bir teknolojidir.

3 Mimio ile; Derste kullandığınızı CD’ler ya da tüm diğer bilgi kaynaklarına ulaşabilir ve aralarında dolaşabilir, Web sitelerinde gezebilir, Powerpoint, Excel, Word gibi tüm bilgisayar programlarını kullanabilir, Ders akışı içinde kullandığınız tüm içeriğin üzerine not alabilir, işaretleyebilir ve bunları otomatik olarak kaydedebilir.

4 Mimio’nun Özellikleri
İşlev olarak akıllı tahtayı benzemekle beraber, özellikle konumlandırılması açısından farklılık göstermektedir. Kurulumu ve kullanımı küçük bir pakete sığmakla beraber, taşınımı kolaydır. Bu araç herhangi bir beyaz tahtayla kullanılabilmektedir. Kıvrılabilme özelliği sayesinde taşıma ve saklama kolaylığı göstermektedir. Cihaz üzerindeki beş tuşla interaktif modu, mimio araçlar, ekran dondurma ve sunumla ilgili diğer fonksiyonları kullanabilme imkanına sahiptir. Mimio’nun Yapılandırılması ve Kurulumu

5 Mimio’nun Eğitimde Kullanılması
Mimio’nun eğitime entegre edilmesinin hem öğrenci açısından hem de öğretmen açısından faydaları mevcuttur: Öğrenci açısından, * Daha çok materyal görme imkanı sağlayarak, öğretimin etkililiği artar. Anlatılan konu ve örnekleri video, resim, flash olarak görebilme imkanı yaratır,

6 * Daha çok bilginin daha kısa zamanda öğrenilmesini sağlar ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkıda bulunur, *Sınıf ortamında yapılamayacak deneylerin interaktif olarak yapılmasını sağlar. * Ders içeriklerinin ve soruların tahtaya yazılıp, silinmesini ortadan kaldırdığı için zamandan tasarruf sağlar. * Öğrencinin not tutma problemini ortadan kaldırarak dersi anlamaya odaklanmasını sağlar.

7 *Öğrenciler dersi pasif olarak dinlemez, dinamik ders içeriğini kullanarak derse katılır.
*İstenirse dersler kayıt edilerek istenilen ortamda paylaşılabilir. *Öğrenci kaçırdığı ders veya konulara kolaylıkla ulaşabilir. *Öğrenci geçmiş soru çözümlerini ve dersleri araştırıp yeni yöntemler geliştirebilir, problem çözme yeteneğini geliştirir. 

8 *Kaliteli ve verimli öğrenim sağlar,
Öğretmen Açısından; *Bilgisayar ortamındaki her türlü görseli, eğitim materyali olarak kullanır, * Zamandan önemli ölçüde tasarruf sağlar, * Öğrencinin derse katılımını teşvik eder, * Büyük oranda görselliği kullanma olanağı sunar, *Kaliteli ve verimli öğrenim sağlar,

9 * Dersleri kolay ve eğlenceli hale getirir.
* Öğrencilerinin yaptığı uygulamaları kaydedebilir * Öğretmene ders içeriklerini görsel ve işitsel materyallerle zenginleştirme olanağı sunar. Bu sayede en sıkıcı konular bile daha ilginç ve zevkli hale getirerek öğretmene yardımcı olur. *Öğretmeni bilgisayar odaklı olmaktan kurtarır,böylelikle fiziksel olarak fikir ve eylemlerle katkıda tüm sınıf derse aktif katılabilir. Mimio-Tıklayınız

10 Derslerde Mimio Kullanımına Yönelik Örnekler
MÜZİK DERSİ için; Örneğin; müzik dersinde notaları yazarken sayfanızı müzik defteri şeklinde düzenleyebilirsiniz. Yine bu derse ait medya araçları ile seçilen müzik aletleriyle müzik çalabilme özelliğini kullanabilirsiniz.

11 FEN ve TEKNOLOJİ dersi için;
Anlatması en zor konuların ve olguların olduğu derslerden bir tanesi de fen ve teknolojidir. Özellikle sınıf ortamında yapılamayacak birçok deney ya da materyalle bu derste karşılaşılabilmektedir. Bu anlamda bütün görsel materyalleri satın alarak öğrenciye ulaştırmak zordur. Bunun yerine internet üzerinden elde edilen materyaller sağlanarak her öğrencinin bu materyalleri görme ve etkileşimde bulunma imkanı yaratılabilir.

12 COĞRAFYA dersi için; Coğrafya’daki konularında öğrenilmesinde görsel materyallere fazlaca ihtiyaç duyulmaktadır, mimio ile bir çok ayrıntı öğrencilere gerçek materyallerin dijital haliyle aktarılması sağlanır.

13 Görüldüğü üzere, mimio’nun eğitime entegrasyonu ile birçok görsel materyal öğrencilere ulaştırılabiliyor. Öğrencilerin bakış açılarını genişletme, yaratıcılıklarını geliştirme, etkili ve kalıcı öğrenme gibi özellikler kazanmalarında etkili bir araç olup, birlikte öğrenme ve paylaşma gibi sosyal açıdan da avantajlar sağlıyor.

14 Kaynakça


"MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları