Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis
CEVİZ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis

2 Ceviz Çeşitleri BİLECİK :
Ortalama meyve ağırlığı 10,4 g, iç ağırlığı 5,2 g, iç oranı % 50 iç ceviz yağ oranı % 62, iç ceviz protein oranı % 12 olup. kuru tüketimde kullanılabilen bir çeşittir. Eylül sonlarında hasat edilen çeşidin çiçeklenme tipi protogenidir.Bilecik ceviz çeşidi daha çok Şebin ceviz çeşidi için tozlayıcı çeşit olarak kullanılmaktadır. Çeşit iç kurduna Şebin ceviz çeşidine göre daha dayanıklıdır. Geç yapraklanması nedeniyle Yalova çeşitlerine göre ilkbahar geç donlarına karşı daha toleranslıdır. 

3 Ceviz Çeşitleri ŞEBİN :
Şebin ceviz çeşidi Şebinkarahisar İlçesi Kırkgöz mahallesi orijinlidir. Çeşidin orijinindeki ortalama meyve ağırlığı 9,40 g, iç ağırlığı 6,60 g, iç randımanı % 63 ve yağ içeriği ise % 69,40 olarak belirlenmiştir. Ortalama meyve ağırlığı 11,36 g iç ağırlığı 7,44 g iç randımanı % 65,14  ve yağ içeriği ise  % 67 olarak saptanmıştır. Çeşitte salkımda 2-4 adet meyve ve yan dallarda ise % arasında meyve teşekkülü tespit edilmiştir Eylül sonlarında hasat edilir.

4 Ceviz Çeşitleri YALOVA 1
Ortalama meyve ağırlığı 15,5 g, iç ağırlığı 7,5 g, iç oranı % 48 iç ceviz yağ oranı %70, iç ceviz protein oranı % 23 olup. taze ve kuru tüketimde kullanılabilen bir çeşittir. Eylül sonlarında hasat edilen çeşidin ççeklenme tipi protandridir. Çeşit için tavsiye edilen tozlayıcılar, Yalova 4 ve Şebin ceviz çeşitleridir.

5 Ceviz Çeşitleri YALOVA 3

6 Ceviz Çeşitleri CHANDLER

7 Ceviz Çeşitleri HARTLEY

8 Türkiye’de Yetiştiriciliği Yapılan Bazı Standart Ceviz Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri


"HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları