Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6"— Sunum transkripti:

1

2 Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6. Büyük kenti olup; nüfusu , ekonomik yapısı , turizm potansiyeli ve Büyükşehir statüsü ile bir metropolşehirdir

3

4 COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ Gaziantep'te hiç doğal göl bulunmamaktadır. Bu yüzden yapay göller ve barajlar inşa edilmiştir. İlin en önemli akarsuyu Fırat Nehri ve kollarıdır. Gaziantep ilinde çok az doğal orman bulunmaktadır. Bu ormanlarda özellikle meşe ve kızılçam ağaçları hâkimdir.Gaziantep ili ormanlık, bozkır ve meralarla çevrilidir.Bu kısım, tarlalar, zeytin, antep fıstığı, meyve ve sebze bahçeleri ile bağlarla kaplıdır. İldeki en yüksek dağ ise 1496 metre yüksekliği ile Büyük Sof Dağı'dır.

5 İKLİMİ Konumu sebebiyle Gaziantep ilinde Akdeniz ve Karasal iklimlerinin bir karışımı görülmektedir İLİN EKONOMİSİ Antepfıstığı Gaziantep ilinde en çok tarımı yapılan üründür.Gaziantep ulaşım olanakları ve liman kentlerine yakınlığı sebebiyle ekonomik açıdan çok zengindir. Gaziantep'teki en önemli geçim kaynakları, tarım, hayvancılık, enerji kaynakları, el sanatları, sanayi ve ticarettir.

6 Türkiye’nin en büyük sanayi şehirlerinden biridir.

7 GAZİANTEP’TE TARIM Gaziantep toprakları tarıma elverişli topraklardan oluşmuş olup bu toprakların bir bölümü Fırat Nehri’ nin sularıyla sulanmaktadır. Gaziantep’in bu topraklarında Antepfıstığı ,zeytin , pamuk , üzüm , kırmızı biber ve keten gibi ekonomik değeri yüksek sanayi bitkileri ile mercimek, buğday ve arpa gibi hububat ürünleri yetiştirilmektedir.

8 Gaziantep'in simgeleri arasında Gaziantep Kalesi,baklava,antepfıstığı,Zeugma  ve bakırcılık sayılabilir.

9 ANTEP FISTIĞI Gaziantep deyince çoğumuzun aklına ilk gelen şey antep fıstığıdır.

10 ANTEP BAKLAVASI

11 ANTEP MUTFAĞI

12 GAZİANTEP KALESİ

13 RUM KALE

14 Zeugma

15 Gaziantep’te görülmesi gereken yerler

16

17


"Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları