Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Besin ve İçerikleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Besin ve İçerikleri."— Sunum transkripti:

1 Besin ve İçerikleri

2 Çilek Kalp ve Kas romatizmamızın tabii ilacıdır.
Cilde güzellik ve tazelik verir. Romatizmaya,damar sertliğine iyi gelir. Kansızlığa karşı faydalıdır. Nezleye çok faydalıdır. Dişleri kuvvetlendirir.

3 SÜT Süt ve peynir hayvansal protein yönünden
et ve balık kadar değerlidir.Sütte ayrıca A ve B vitaminleri, Demir, Bakır ve kalsiyum bulunmaktadır.A vitamini gözün korunmasını ve iyi çalışmasını sağlar.

4 HAVUÇ Uzmanlar ,havucun, süratle kan yapıcı ,kuvvetlendirici ishal kesici mide ve bağırsağın yakın dostu karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurmayan bir sebze olduğunu söylüyor.

5 BALIK İçerdiği koruyucu yağ asidi ile balık kalp hastaları için önemli bir besindir.Balık kalp hastaları için kırmızı ve beyaz etten daha yararlı olduğu ifade etti ayrıca bol miktarda A,B ve D vitamini bulunmaktadır.

6 ET Besin değeri yüksek bir gıda maddesidir.
100 gram ette 15 ile 20 gram protein bulunur etin içinde ayrıca fosforu demir ve bakır gibi madensel tuzlar A,D vitaminleri ve B vitamini birleşikleri vardır.Özellikle karaciğer demir ve bakır mineralleri A ve D vitaminleri yönünden zengindir.

7 ekmek Dengeli karbonhidrat alımının şişmanlığı önlediği belirten beslenme ve diyet uzmanı Dilara Koçak ( öyle yemeğinde 2 dilim tam tahıl ekmeyi öğleden sonra yaşanan tatlı krizi önler).

8 YUMURTA Protein,vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan yumurta ,özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşır.

9 ELİF SUDE MUHAMMED ATALI KAAN ERHAN ASRIN YAĞIZ

10 HAZIRLAYAN : Adı Soyadı : Eslem Sude Zehir Numara : 773 Sınıf : 4B
Gurup adı : Yunus


"Besin ve İçerikleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları