Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 27 KASIM 2014– 25 ARALIK 2014 FAALİYET RAPORU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 27 KASIM 2014– 25 ARALIK 2014 FAALİYET RAPORU."— Sunum transkripti:

1 ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 27 KASIM 2014– 25 ARALIK 2014 FAALİYET RAPORU

2 27 KASIM 2014 TARİHİNDEN BUGÜNE ODAMIZA, 50 ADET FİRMA KAYIT OLMUŞ, 39 ADET FİRMA KAYDINI KAPATMIŞTIR. 50 ADET FİRMANIN; 9 ADETİ FABRİKA NİTELİĞİNDE OLUP, 1 ADETİ BİRİNCİL FORMDA POLİAMİTLER, ÜRE REÇİNELERİ, MELAMİN REÇİNELERİ, VB. PLASTİK HAMMADDELERİN İMALATI, 1 ADETİ ALÜMİNYUM BAR, ÇUBUK, TEL VE PROFİL, TÜP, BORU VE BAĞLANTI PARÇALARI İMALATI, 1 ADETİ EL VEYA MOTOR GÜCÜ İLE ÇALIŞAN KALDIRMA, TAŞIMA, YÜKLEME YA DA BOŞALTMA MAKİNELERİNİN İMALATI, 1 ADETİ PARFÜM VE KOKU VERİCİ DİĞER SIVI ÜRÜN, MANİKÜR/PEDİKÜR MÜSTAHZARI, GÜNEŞ KORUYUCU ÜRÜNLER, DUDAK VE GÖZ MAKYAJI ÜRÜNÜ, BANYO TUZU, KOZMETİK VEYA KİŞİSEL BAKIM AMAÇLI PUDRA, SABUN VE ORGANİK YÜZEY AKTİF MÜSTAHZARI, DEODORANT, VB. İMALATI, 1 ADETİ HAVA TAŞITI PARÇALARININ İMALATI, 1 ADETİ BAŞKA YERDE SINIFLANDIRILMAMIŞ DİĞER ÖZEL AMAÇLI MAKİNELERİN İMALATI, 1 ADETİ BİRİNCİL FORMDA POLİAMİTLER, ÜRE REÇİNELERİ, MELAMİN REÇİNELERİ, VB. PLASTİK HAMMADDELERİN İMALATI, 1 ADETİ KUMAŞ VE TEKSTİL ÜRÜNLERİNİ AĞARTMA VE BOYAMA HİZMETLERİ, 1 ADETİ PALET, KUTU PALET VE DİĞER AHŞAP YÜKLEME TABLALARI İMALATI İLE İŞTİGAL EDEN FABRİKALARDIR. KAYDINI KAPATAN FİRMALARIN 1 ADETİ FABRİKA NİTELİĞİNDE OLUP, SUNİ VE SENTETİK TEKSTİL MALZEMESİNİN EKSTRÜZYONU, ÇEKİLMESİ, TEKSTÜRE EDİLMESİ VEYA KESİLMESİ İÇİN KULLANILAN MAKİNELER İLE DOĞAL TEKSTİL ELYAFI HAZIRLAMA MAKİNELERİ VE DOKUMA MAKİNELERİNİN İMALATI İLE İŞTİGAL EDEN FABRİKADIR TOPLAM ÜYE SAYISI :6.424 FABRİKA SAYISI : 789

3 ÇORLU TSO, TOBB İLE BİRLİKTE CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I ZİYARET ETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa Başkanları ile birlikte Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Toplantıya; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi Enis Sülün'de iştirak etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 oda ve borsa başkanı ile istişare toplantısında "Mevcut teşkilatlanma yapısını farklı bir Türkiye için yeterli bulmadığımızdan dolayı yeni teşkilatlanma yapısıyla birlikte çok daha farklı bir adım atalım istiyoruz. Ekonomiyi yakından takip edecek, ekonominin tüm taraflarıyla istişarelerimizi eskisi gibi sürdürecek, dertlerinizi, şikâyetlerinizi, öneri ve tavsiyelerinizi yine dinleyecek, bunları istişare edecek, bunlara birlikte çözüm üreteceğiz" dedi. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada;"Hayırlı olsun ziyaretiyle beraber, Sayın Cumhurbaşkanımızla ekonomik meseleler hakkında istişarelerde bulunduk. Görüşlerimizi aktarabilme fırsatını bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşımından ev sahipliğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

4

5 MAKEDONYA-TÜRKİYE TİCARET ODASI'NIN ÇALIŞMA KAHVALTISI GERÇEKLEŞTİ Makedonya temaslarını sürdüren Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, 23 Aralık 2014 Salı günü Makedonya-Türkiye Ticaret Odası'nın düzenlediği çalışma kahvaltısına katılarak işadamları ile biraraya geldi. Makedonya-Türkiye Ticaret Odası'nın çalışma kahvaltısına; Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün katılımda bulundular. Başbakan Davutoğlu, kahvaltı öncesi açıklamalarda bulunarak Türkiye Makedonya ilişkilerine dikkat çekti. Makedonya'yı tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Davutoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacmine değinerek '2008 yılından bu yana büyük mesafeler alındı. İstatistiklere sorduğunuzda yeterli mi? Değil. Bu bizim diğer alanlardaki ilişkimizi yansıtmıyor. Türkiye Makedonya ihracatında 13. sıradadır. Ben Makedonya - Türkiye ilişkilerinde 2. sırayı bile kabul etmem' dedi.

6

7 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU “ODAMIZ YENİ HİZMET BİNASINI” YERİNDE İNCELEDİ Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu, Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Haşim Yiğit, Müslüm Kahraman ve Fatih Keskin Odamız Yeni Hizmet Binası İnşaatını yerinde inceleyerek tetkik ettiler. Çorluya Yakışan Bir Hizmet Binamız Olacak Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "İnşaat çalışmalarımız hızla ilerliyor. En kısa zamanda yeni binamızda hizmet vereceğiz. Çorluya yakışan bir hizmet binamız olacak"dedi.

8

9 UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi amacıyla T.C Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliğinde 17-27 Kasım 2014 2014 tarihleri arasında Odamız Konferans Salonu'nda " Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" gerçekleşti. Dört ana konudan oluşan ve toplam 9 gün (70) saat süren "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde; ABİGEM A.Ş. Genel Müdürü Fatih Yaldız tarafından; iş kurmak isteyen girişimci adaylarına iş fikrinin geliştirilmesi ve yaratılıcılık egzersizleri ile iş planı yazma, etkili bir sunum yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

10

11 ÇORLU TSO 12.MESLEK KOMİTESİ GRUP ÜYELERİ BİRARAYA GELDİ Odamız 12. Meslek Komitesi’nin 27.11.2014 tarih ve 18 sayılı kararına istinaden Ulaştırma Faaliyetleri ile iştigal eden üyelerimizin sorun ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla 11 Aralık 2014 Perşembe günü Odamız Meclis Salonu’nda geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Odamız 12.Meslek Komitesi Başkanı Kazım Çelebi’nin açılış konuşmasını yaptığı toplantıya; Odamız Yönetim Kurulu ve 12. Meslek Komite Üyesi Cevat Sevim, 12.Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Mümün Kelle, Komite Üyeleri; ve Meclis Üyesi Mustafa Filiz, Kadir Güler,Taner Obuz ve Çorlu’da ulaşım sektöründe faaliyet gösteren firmaların yetkilileri ve çalışanları iştirak ettiler.

12

13 ÇORLU TSO'DA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ Odamız ve KOSGEB işbirliğiyle, 15 - 25 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" tamamlanmıştır. Eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Tolga Erkan'ın katılımıyla 03 Aralık 2014 Çarşamba günü Odamız Meclis Salonu'nda "Sertifika Töreni" gerçekleştirildi. Sertifika törenine; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu ve Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hüseyin Ersoy, Fatih Keskin, girişimci adaylar ve basın mensupları katılımda bulundular.

14

15 ENİS SÜLÜN, NKÜTEK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI'NA KATILDI Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, 27 Kasım 2014 Perşembe günü Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKÜTEK) A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısına iştirak etti. NKÜ Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı, A.Şehabettin Küçükyazıcı ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay katılımda bulundular.

16

17 ÇORLU TSO 8. MESLEK KOMİTESİ'NDEN ODAMIZ ÜYELERİNE ZİYARET Odamız 8. Meslek Komitesi Başkanı Aykan Tanrıverdi, 8. Meslek Komite Üyeleri; Engin Adıgüzeloğlu, Atilla Gaygusuzoğlu, Zeynel Yurtseven, Zafer Tunalı ve Tamer Esen 16 Aralık 2014 Salı günü Odamız üyelerini yerlerinde ziyaret ederek, sektörel sorun ve önerilerini dinleyip, karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Odamız 8. Meslek Komitesi; Odamız üyeleri Murat Manav yetkilisi Murat Akbay, Gündüz Ticaret yetkilisi Ahmet Gündüz, Soyer Ticaret yetkilisi Emre Soyer, Kısmet Ticaret yetkilisi Mülayim Tanrıverdi, Tuna Kuruyemiş yetkilisi Mehmet Tuna, Kasap Adil Et Ürünleri yetkilisi Mustafa Özzengin ve Şevket Tüzmen Manifatura - Konfeksiyon'a ziyarette bulundular. Ayrıca gerçekleşen ziyarette; Çorlu TSO'nun faaliyetleri ve projeleri hakkında üyelere bilgilendirmede bulunuldu.

18

19

20

21

22

23

24

25 ÇORLU TSO'DA YERLİ MALI HAFTASI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ İçinde bulunduğumuz haftanın Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası) olması, bilinçsiz ithalatın ekonomi, istihdam, üretim ve kalkınma üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması, bu konuda toplumun bütün kesimlerinin bilincinin arttırılması ve bu konuda yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiği "Yerli Malı Haftası Toplantısı"17 Aralık 2014 Çarşamba günü Odamız Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım'ın iştirak ettiği toplantıda; Türk Malları'nın ülke kalkınmasında ki yeri ve önemi katılımcılara aktarıldı. Mahmut Yıldırım, Yerli Malı Haftası'nın önemine değinerek; "Her yıl 12-18 Aralık arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nda yerli malı tüketmek noktasında halkımızı bilinçlendirmede biz yerel yöneticilere de önemli görevler düşmektedir. Yerli malın kullanılması, dışarıya bağımlılığımızı azaltacak ve kazançlarımızı ülkemiz için yatırımlarda kullanmanın yolunu açacak, Türkiye'nin bağımsız geleceği için önemli bir katkı sağlayacaktır. Şunu unutmamalıyız ki yabancı mal alırken, verdiğimiz paranın bir daha geri gelmeyecek ve ülke ekonomisine etkisi azımsanmayacak kadar büyük olacaktır. Bu nedenle, elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın yatırımcılarımızın yatırımlarını ülkemize yapmasının ülke ekonomimiz ve gelişimimiz için önemi büyüktür" ifadelerini kullandı.

26

27 KOCAELİ TİCARET ODASI 2. MESLEK KOMİTESİ'NDEN ÇORLU TSO'YA ZİYARET Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) 2.Meslek Komite Başkanı Mehmet Olhan, Meclis Üyesi Hasan Kanca, Komite Üyeleri; Bünyamin Barış, Cengiz İpek ve Süleyman Öztopuz, 10 Aralık 2014 Çarşamba günü Odamızı ziyaret ettiler. Ziyarette;Odamız Meclis Başkanı ve 6. Meslek Komite Üyesi Metin Akgün, Meclis Katip Üyesi ve 6. Meslek Komite Üyesi Miraç Çolak, 6.Meslek Komite Başkanı Kurtuluş Ay, Meslek Komite Başkan Yardımcısı Ramadan Cesur, Komite Üyeleri; Serkan Ercili, Ramazan Karadeniz ve Eyüp Çatalkaya hazır bulundular.

28

29 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL KÖROĞLU GELENEKSEL VERGİ VE TESCİL ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDI Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası'nın Geleneksel Vergi ve Tescil Ödül Töreni 06 Aralık 2014 Cumartesi günü gerçekleşti. Törene; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, TEPAV (Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı) Direktörü Prof. Dr. Necdet Budak, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu katılımda bulundu.

30

31 ÇORLU TSO’DA YÖNETİCİLER İÇİN STRATEJİK PLANLAMA, BÜTÇE KONTROLÜ VE REVİZYONU EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ Odamız tarafından düzenlenen "Yöneticiler için Stratejik Planlama, Bütçe Kontrolü ve Revizyonu Eğitimi" 04 Aralık 2014 Perşembe günü Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Eğitimin sunumunu yapan Serdar Tan; Kuruluş misyonunun tanımlanması, Uzun erimli vizyon oluşturulması, Performans göstergelerinin saptanması, 3-5 yıllık Orta erimli hedeflerin oluşturulması, yıllık yakın erimli hedeflerin oluşturulması, Bütçeleme, Bütçe yönetimi, Engelleyici güçlerin saptanması ve sınıflandırılması, Destekleyici güçlerin saptanması ve kuvvet analizi, Engelleyici güçlerin giderilmesine yönelik eylem planı hazırlanması konularında katılımcılara bilgiler verdi.

32

33 TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR ALBAYRAK'TAN ÇORLU TSO'YA ZİYARET Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (TESKİ) Genel Müdürü Halim Orta, Danışman Neşet Erdoğan ve Emlak - İstimlak Daire Başkanı Yüksel Özdal, 11 Aralık 2014 Perşembe günü Odamızı ziyaret ettiler. Ziyarette Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ve Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Sevim hazır bulundular.

34

35 ÇORLU TSO'DA "MAĞAZACILIK PERAKENDECİLİK ÜRÜN SUNMA VE SATIŞ EĞİTİMİ" GERÇEKLEŞTİ Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği ücretsiz eğitimler kapsamında 02 Aralık 2014 Salı günü "Mağazacılık Perakendecilik Ürün Sunma ve Satış Eğitimi" gerçekleşti. Eğitmen Doç. Dr. M. Ömer Azabağaoğlu'nun sunumlarıyla Çorlu TSO Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitimde; Perakendecilik, Ürün yerleştirme, Satış Teknikleri,Müşteri İlişkileri Yönetimi konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

36

37 ÇORLU İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ AYKUT EFE'DEN ÇORLU TSO'YA İADE-İ ZİYARET Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na (Çorlu TSO) iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy ve Fatih Keskin hazır bulundular. Çorlu'nun genel ve güncel konuları üzerinde görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette Enis Sülün, Çorlu TSO'nun kurumsal yapısı hakkında Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe'ye bilgiler verdi.

38

39 ÇORLU TSO'DA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği ücretsiz eğitimler kapsamında 9 Aralık 2014 Salı günü "İş Güvenliğinin Dünü, Bugünü, Yarını Eğitimi" gerçekleşti. Eğitmen Medet Çağlayan Erel'in sunumlarıyla Çorlu TSO Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitimde; İş güvenliği ile ilgili geçmiş dönem uygulamaları, yasa ve yönetmeliklerle günümüz uygulama ve yasa ile yönetmeliklerin durumu; gelecekteki olabilecek durumlar ile beklentiler konuları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

40

41 KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU'NDAN ÇORLU TSO BAŞKANLARINA ZİYARET Tekirdağ İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı; Beste Emre Güngör, Tekirdağ İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri; Ayşegül Üstün Utkaner, Özlem Büyükeren, Çiğdem Kazanlı, Serhan Mustu, Gülçin Uygun, Dilek Çeşmeli ve Hayrabolu Belediye Başkanı Eşi Burçin Altayoğlu 10 Aralık 2014 Çarşamba günü Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'e ziyarette bulundular.

42

43 ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL KÖROĞLU "ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI BÖLGE TOPLANTISI"NA KATILDI Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu ve Meclis Üyesi Mehmet Elverdi, 23 Aralık 2014 Salı günü Edirne'de düzenlenen "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bölgesel Sektör Temsilcileri Değerlendirme Toplantısı"na katılımda bulundular. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanı sıra Valiler, Milletvekilleri, Kaymakamlar,Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Oda ve Borsaların Temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri de toplantıya iştirak ettiler. Gerçekleşen toplantıda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın faaliyetleri, Bakanlığın bölgeye yönelik hizmetleri ve önümüzdeki döneme ilişkin faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

44

45  10 ARALIK 2014 TARİHİNDE İSTANBUL TİCARET ODASI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN “T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEK PROGRAMLARI SEMİNERİ” NE ODAMIZ GENEL SEKRETER YARDIMCISI HANDE NUR SUCUKÇU VE SANAYİ VE PROJE BİRİMİ SORUMLUSU CİHAN TOMRİS KATILDI.  20 ARALIK 2014 TARİHİNDE TOBB KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLEN “KAPASİTE RAPORLARININ DÜZENLENMESİ USÜL VE ESASLARININ UYGULAMALARI” HAKKINDA EĞİTİME ODAMIZ KAPASİTE SORUMLUSU ERDİNÇ ORUÇ VE KAPASİTE SERVİS GÖREVLİSİ LEYLA KARAMANOĞLU KATILDI  08 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE ; MEHMET EMRE KOSAOĞLU MUHASEBE SORUMLU YARDIMCISI OLARAK ODAMIZDA GÖREV YAPMAYA BAŞLAMIŞTIR.

46 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 12.Meslek Komitesi’nin 27.11.2014 tarih ve 18 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Komite tarafından aylık olarak yapılan toplantılarda alınan kararlara istinaden gelen cevabi yazıların muhataplarına Odamızdan yazı ile iletilmesi, >- Komiteye bağlı esnafların sorun ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla 11 Aralık 2014 Perşembe günü Odamıza davet edilmeleri hususlarında gerekli çalışmalar yapılmıştır. Odamız 14.Meslek Komitesi’nin 01.12.2014 tarih ve 19 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Sürücü kursları ile yapılan istişareler ışığında yayalara üstgeçitler, yaya geçitleri ve sinyalizasyonlar hakkında bilgi vermek ve bunların kurallar çerçevesinde kullanımı konusunda uyarıcı levhaların yaptırılması, >- Şoförlere trafikte kullanılan sinyalizasyonlar ve trafik kuralları hakkında yayaya saygı konusunda bilgi verilmesi amacıyla Oda web sitesi ve yayınları üzerinden 14. Meslek Komitesi adıyla Komitenin hazırlayacağı bildirimlerin yapılması hususlarında gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

47 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 08.Meslek Komitesi’nin 09.12.2014 tarih ve 19 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Meclis Üyeleri Bilgilendirme Toplantılarının bölgesel olarak yapılması, >- Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hudutlarında kurulacak yeni sebze-meyve halinin Çorlu’ya kurulması, >- Çorlu Ağırbakım önünde bulunan kavşakların tehlikeli ve trafik açısından çok yoğun olması nedeniyle bölgede bulunan üyelerimiz ve OSB’de faaliyet gösteren firmaların talebi üzerine Bülent Ecevit Bulvarı’nın Türkgücü Köyü yoluna bağlanması, >- Pazar yerlerinde faturasız ve yetkisiz toptan meyve satışı yapıldığından ilgili konuda gerekli denetimlerin yapılması hususlarında gerekli yazışmalar yapılmıştır.

48 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 04.Meslek Komitesi’nin 11.12.2014 tarih ve 19 sayılı toplantı kararına istinaden; >- 04. Meslek Komitesinin Ergene Belediyesi, Ergene Kaymakamlığı ve Ergene İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne nezaket ziyaretinde bulunulması amacıyla ilgili kurumlardan randevu alınması hususunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Odamız 03.Meslek Komitesi’nin 27.12.2014 tarih ve 19 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Bölgemizde yeni kurulan Organize Sanayi Bölgelerinin elektrik dağıtımı lisans hakları olmasına rağmen bu haklarının kullandırılmaması hususunda sorunlar yaşandığından ilgili konunun görüşülmesi ve konu hakkında çözüm yolları bulunması hususunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

49 Saygılarımızla bilgilerinize sunarız. 25.12.2014 YÖNETİM KURULU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI


"ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 27 KASIM 2014– 25 ARALIK 2014 FAALİYET RAPORU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları