Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARİHÇESİ Sütaş 1975 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinin Uluabat köyünde kuruldu. Kurulduğu tarihteki günlük süt işleme kapasitesi 5 ton olan Sütaş,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARİHÇESİ Sütaş 1975 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinin Uluabat köyünde kuruldu. Kurulduğu tarihteki günlük süt işleme kapasitesi 5 ton olan Sütaş,"— Sunum transkripti:

1

2 TARİHÇESİ Sütaş 1975 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinin Uluabat köyünde kuruldu. Kurulduğu tarihteki günlük süt işleme kapasitesi 5 ton olan Sütaş, bugün Karacabey tesislerinde, günde 1.200, Aksaray tesislerinde, günde ton olmak üzere günlük toplam ton süt işleme kapasitesine sahiptir. Sütaş, temel süt ürünleri markası Sütaş’ın yanı sıra, Büyümix, Babymix, Yovita, Hüptrik, Minimix ve Tatlımmm markalarına sahiptir. Kurucusu Sadık Yılmaz; 1958 yılında Karacabey Harası’nın süt ihalesini aldı. 20 yıl boyunca burada sütçülük yaptı. 1968 yılında şimdiki Sütaş Fabrikalarının olduğu yeri alıp, imalathaneye çevirdi. Böylece kaşar üretimine de başlanmış oldu. Türkiye’de ilk kiloluk kaşar Sütaş’ın bu tesislerinde üretildi. 1961’de İstanbul’da, Beşiktaş ve Aksaray pazarlarında, “Yılmaz Kaşarları” adıyla satış yaptı. Türkiye’de Migros’a ilk kaşar satışını Sütaş yaptı. 1974’de şirketleşmeye gitti. 1975’de ilk makineleri alıp bugünkü fabrikaların ilk adımlarını attı.

3 KURUCUSU Sadık Yılmaz, 6 Eylül 1929’da, Bursa’nın Karacabey ilçesinin Kirmikir (Harmanlı) köyünde doğdu. 1958’de Karacabey Harası’nın süt ihalesini alarak süt ve süt ürünleri sektörüyle tanıştı. Bu tarihten sonra kaşar peynir üretimine başlayan Sadık Yılmaz, piyasada SY Kaşarları (Sadık Yılmaz Kaşarları) markası ile tanındı. Kısa adı Sütaş olan “Sütaş Bursa ve Havalisi Pastörize Süt ve Süt Mamulleri Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi”, Sadık YILMAZ’ın öncülüğünde 23 Eylül 1974’te kuruldu. SÜTAŞ A.Ş.’nin kurucusu Sadık YILMAZ rahatsızlığı nedeniyle 22 Nisan 2005 tarihinde vefat etti.

4 GENEL MÜDÜR MUHARREM YILMAZ
Babası Sadık Yılmaz'ın 1975'te kurduğu Sütaş'ın 1989'da genel müdürü ve 2005'te yönetim kurulu başkanı oldu. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin 17 Ocak 2013'de gerçekleştirilen 43'üncü olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu başkanlığı görevine seçildi. MUHARREM YILMAZ

5 YÖNETİM KURULU SERPİL VERAL TARIK TEZEL HAYDAR YILMAZ AYKUT BİLBAL
MUSTAFA ÇEVİK DUYGU YILMAZ

6 CEO Geçen yılın Ekim ayından bu yana, Sütaş‘ın Yönetim Kurulu‘nda görev almakta olan Saffet Karpat, son yapılan Genel Kurul’da Murahhas Aza seçilerek İcra Kurulu Başkanlığı‘na getirildi. SAFFET KARPAT

7 VİZYONU Süt sektörünün en sevilen markası,en güvenilen kuruluşu ve lider şirket olmaktır. MİSYONU Sütün iyiliğini ve bereketini yayma tutkusuyla,ottan sofraya süt değer zincirini ve bize emanet edilen kaynakları en verimli şekilde yönetip geliştirerek,bireylerin yaşam kalitelerini arttıran,sağlık ve mutluluk veren,doğal ve lezzetli süt ürünleri sunmaktır.

8 FABRİKALARI KARACABEY AKSARAY ROMANYA MAKEDONYA

9

10 ÜRÜNLERİ

11

12

13

14 RAKİPLERİ

15

16 Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), kuruluş yıldönümü ve aynı zamanda Dünya Gıda Günü olan 16 Ekim’de, Sütaş Süt Ürünleri’ni gıda ve tarıma yaptığı katkılardan ötürü madalyayla ödüllendirdi. ÖDÜLLERİ Geçtiğimiz yıl 380 bini aşkın iş başvurusu alan ve yapılan başvurulara 21 günden daha kısa sürede geri dönüşte bulunan Sütaş, İnsana Saygı Ödülü'nün sahibi oldu.

17 SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
1995 yılında Karacabey Meslek Yüksekokulu kuruldu. Karacabey MYO, “hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı”, “gıda teknolojisi” ve “süt ve ürünleri” programları nedeniyle Sütaş tarafından desteklenmeye başlandı. Sütaş tarihinde Uludağ Üniversitesi ile imzalanan protokolde KMYO Süt Hayvancılığı, Süt ve Ürünleri Teknolojisi ile Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencilerine burs ve başarılı öğrencilere Sütaş’ta ücretli staj ve mezuniyet sonrası çalışma imkânı sağlıyor.

18

19

20

21 Semanur YILDIZ GÜL SARI


"TARİHÇESİ Sütaş 1975 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinin Uluabat köyünde kuruldu. Kurulduğu tarihteki günlük süt işleme kapasitesi 5 ton olan Sütaş," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları