Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 2 3 MERHABA ÇOCUKLAR! SÖYLEYİN BAKALIM DÜN NELER YEDİNİZ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 2 3 MERHABA ÇOCUKLAR! SÖYLEYİN BAKALIM DÜN NELER YEDİNİZ?"— Sunum transkripti:

1

2 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 2

3 3 MERHABA ÇOCUKLAR! SÖYLEYİN BAKALIM DÜN NELER YEDİNİZ?

4 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 4 Besinler 4 gruba ayrılır: Süt Grubu Ekmek ve Tahıl Grubu Et-Yumurta- Kurubaklagil Grubu Taze Sebze ve Meyve Grubu

5 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 5 Süt Grubu Süt, yoğurt Peynirler Ayran Süt tozu Sütlü tatlılar

6 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 6 Günlük tüketmeniz gereken miktar 2-3 su bardağı süt yoğurt + 1 porsiyon peynir

7 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 7 Et-Yumurta-Kuru baklagil Grubu Kırmızı etler (dana, kuzu…) Beyaz etler (tavuk, hindi, balık) Yumurta Kuru baklagiller (mercimek, kuru fasulye, nohut) Et ürünleri (salam, sosis, sucuk, pastırma)

8 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 8 Günlük tüketmeniz gereken miktar 2-3 köfte kadar et-tavuk-balık-hindi + 1 yumurta o kadar et-tavuk-balık-hindi + Haftada 3-4 kez 1 porsiyon kurubaklagil

9 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 9 Sebze ve Meyve Grubu Bütün taze sebzeler Bütün taze meyveler

10 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 10 Günlük tüketmeniz gereken miktar GÜNDE 5 KEZ SEBZE-MEYVE YEMEYE ÇALIŞIN

11 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 11 Ekmek ve Tahıl Grubu Her çeşit ekmek Simit, poğaça Yufka Makarna Şehriye İrmik Un Pirinç Bulgur

12 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 12 Günlük tüketmeniz gereken miktar 4-6 orta dilim ekmek + 1 küçük kase pilav-makarna (6-8 yemek kaşığı) 1 orta dilim börek + 1 kase çorba

13 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 13 3 ana öğün: Sabah kahvaltısı Öğle yemeği Akşam yemeği 2 ara öğün: Sabah ile öğle arası: Kuşluk Öğle ile akşam arası: İkindi ÖĞÜNLERİMİZ

14 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 14 Kahvaltı Peynir Haşlanmış yumurta Taze meyve suyu Ekmek Süt Poğaça Mandalina-portakal Mutlaka Süt grubu Yumurta Ekmek ve tahıl grubu Taze meyve –sebze olmalı Örnek:

15 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 15 Şimdi oyun zamanı…

16 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 16 Süt Haşlanmış yumurta Domates-salatalık Ekmek Peynirli omlet Domates-salatalık Ekmek Ihlamur Kaşarlı tost Taze meyve suyu Süt Ballı ekmek Portakal

17 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 17 Öğle veya Akşam Yemekleri Kuru fasulye Bulgur pilavı Karışık salata Ayran Kıymalı kabak yemeği Makarna Yoğurt Mutlaka Et-yumurta-kuru baklagil grubu Ekmek ve tahıl grubu Taze meyve-sebze olmalı Örnek:

18 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 18 Yine oyun zamanı…

19 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 19 Kıymalı tepsi böreği Domates salatası Ayran Mercimek çorbası Etli yaprak sarma-yoğurtlu Meyve Fırında tavuk Pirinç pilavı Havuç-marul salatası Püreli köfte Zeytinyağlı taze fasulye Sütlaç

20 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 20 Ara öğünlerde: Meyve Ayran Süt Taze meyve suları Peynir-ekmek Küçük kek veya poğaça Sütlü tatlılar

21 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 21  Büyüme ve gelişmemiz yavaşlar  Kolay hasta oluruz  Hastalıklar daha uzun sürer  Saç, deri, tırnak gibi dokularımızın sağlığı bozulur  Organlarımızın çalışması aksar

22 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 22 Şeker, şekerli içecekler, çikolata, gofret, tatlı bisküviler, kağıt helva, pamuk şekeri ve diğer tatlı yiyecekler ŞİŞMANLAMAMIZA NEDEN OLUR VE DİŞLERİMİZİ ÇÜRÜTÜR!

23 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 23 Cips, kızarmış patates, mayonez, kremalı yiyecekler, yağlı etler, sucuk, salam, sosis, çikolatalar ve çikolatalı yiyecekler çok yağlıdır.

24 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 24 Günlük olarak tüketmemiz gereken besinleri yeterli miktarda tüketebilirsek, vücudumuz için gerekli bütün vitaminleri almış oluruz.. BOL TAZE MEYVE-SEBZE TÜKETİN!

25 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 25  Kemik ve dişlerimiz yeterince sağlam olamaz  Kemiklerimizin uzaması yavaşlar, boyumuz kısa kalır  Kaslarımız yeterince güçlü olamaz

26 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 26 Vücudun çalışabilmesi için günde litre su içmeliyiz

27 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 27 Güvenli besin nedir? Temiz, bozulmamış ve içinde sağlığa zararlı maddeler bulunmayan besinler

28 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 28 DİKKAT ! Açıkta satılan yiyecekler alınmamalı Son kullanma tarihine bakılmalı Yiyecekler buzdolabında saklanmalı

29 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 29 DİKKAT ! Tabak, çatal, kaşık, bardak temiz olmalı Yemekten önce ve sonra eller yıkanmalı Sebze ve meyveler çok iyi yıkanmalı

30 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 30 DİKKAT ! Fast-food ve abur-cuburla karnımızı doyurmayalım!

31 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 31 Vitaminler en çok…

32 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 32 Kalsiyum en çok…

33 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 33 Yemekle birlikte içilmemeli !

34 E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 34 Sağlıklı günler…


"E.Ü.T.F. HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 2 3 MERHABA ÇOCUKLAR! SÖYLEYİN BAKALIM DÜN NELER YEDİNİZ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları