Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYARIN AÇILMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYARIN AÇILMASI."— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYARIN AÇILMASI

2 CPU: Verilerin girilip, işlendiği ve ilgili birimlere iletildiği yer
Power Tuşu: Bilgisayarın Çalışması için gerekli elektrik enerjisinin bilgisayara gelmesini sağlayan tuş POWER BIOS: ROM Bellek üzerine ana kartı üreten firma tarafından yerleştirilen ve ana donanımın kullanımını sağlayan program parçaları topluluğudur.

3 Hard disk: (Sabit Disk) Verilerin kalıcı olarak saklandığı disklerdir.
Ram: Verilerin geçici olarak tutulduğu bellek türüdür. Elektrik olduğu sürece üzerinde veri tutar.

4 1 3 5 2 4 6 Hard disk üzerindeki işletim sistemi RAM’ e aktarılır.
POWER 3 5 2 HARD DİSK CD/DVD 4 RAM 6 BIOS Hard disk üzerindeki işletim sistemi RAM’ e aktarılır. Bu işlem ile İşletim Sistemi yüklenmeye başlar. İşlemci komutları sırayla işler Hard disk, CPU’ ya dönüt gönderir. Bu dosyalar yerinde değilse, CPU monitöre hata mesajı gönderir. Doğru olarak bulunmaktaysa; CPU, BIOS’ tan sonra Hard disk’e emir verir. 0. sektöre bak! BOOT dosyaları yerinde mi ? ( Hard disk yerine , disket, CD-Rom gibi veri tutabilen yerlere de bu emri verebilir. BIOS ayarlarında yönlendirme nereye ise oraya emri verir…) BIOS bu kontrolleri yapar. Bir rapor halinde CPU’ ya gönderir. Kontrol sonuçları CPU’ ya iletildiğinde eksik ya da hata varsa CPU monitöre ileti gönderir. CPU ilk olarak BIOS’ a emir verir. - Donanım birimlerinin ve işletim sisteminin yerinde olup olmadığını ve doğru yüklenmiş olup olmadığını kontrol et. Power’ a bastığımızda CPU’ ya elektrik akımı gelir.

5 CACHE(ÖN) BELLEK Cache Bellek sık kullanılan komut ve programları içinde tutar. CPU, bu bilgiler kullanılmak istendiğinde HDD’ ye gitmeden bilgileri, Cache Bellek’ten alır ve RAM’ e yerleşmesini sağlar. Bu sayede bilgiye ulaşım hızı ve performans artar… CPU CACHE BELLEK


"BİLGİSAYARIN AÇILMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları