Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kasalar Kasanın içinde anakart takma tepsisi, güç kaynağı yuvası, birkaç tane 5.25" ve 3.5"luk yuvalar -ki buralara sabit disk ve CD-ROM sürücü gibi aygıtlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kasalar Kasanın içinde anakart takma tepsisi, güç kaynağı yuvası, birkaç tane 5.25" ve 3.5"luk yuvalar -ki buralara sabit disk ve CD-ROM sürücü gibi aygıtlar."— Sunum transkripti:

1 Kasalar Kasanın içinde anakart takma tepsisi, güç kaynağı yuvası, birkaç tane 5.25" ve 3.5"luk yuvalar -ki buralara sabit disk ve CD-ROM sürücü gibi aygıtlar yerleştirilir-, arka tarafında soket boşlukları vardır.

2 Kasalar - Çeşitleri Masaüstü (desktop) kasa Kule (tower) kasa
Slim kasa

3 Kasalar – Güç Kaynakları
Güç kaynağı 220 volt şehir alternatif akım şebeke gerilimini -12, -5, +3.3, +5, +12 volt gruplarına çeviren donanım birimidir. Her bir çeşit volt değerini taşıyan kablonun rengi farklıdır.

4 Kasalar – Güç Kaynakları

5 Disk Sürücüleri – Sabit Diskler
Bilgisayarı kapattığınızda ya da bir elektrik kesintisi olduğunda RAM yongasındaki bilgiler kaybolacaktır. Bu nedenle bilgilerin kalıcı olarak saklanabilmesi için "manyetik" bir ortam olan sabit diskler kullanılır.

6 Disk Sürücüleri – Sabit Diskler
Plakalar dakikada ile devirle dönerler ve devir hızı RPM (Revolutions Per Minute= Diskin bir dakikadaki tur sayısını ifade eder. olarak ifade edilir. Plakalar ile kafalar arasındaki boşluk uçuş yüksekliği olarak ifade edilir ve bu yükseklik, bir parmak izinin kalınlığından bile daha azdır. Okuma/yazma başlıkları diske ne kadar yaklaşırsa bilgi sürücüye o kadar yoğun depolanır.

7 Disk Sürücüleri – Sabit Diskler

8 Disk Sürücüleri – Sabit Diskler
Sabit Disk Çeşitleri

9 Disk Sürücüleri – Sabit Diskler
Sabit Diskler Anakartın desteklemesine bağlı olarak C, D, E, F… şeklinde sürücü harfi alırlar. Harf öncelik sıralarının belirlenmesi için donanımsal olarak Jumper ayarı yapılır. BIOS’ ta Boot menüsünden açılış disk sürücü seçimi yapılır.

10 Disk Sürücüleri – Optik Diskler
Verileri okuma ve yazmanın özel bir ışık sistemiyle gerçekleştirildiği optik depolama birimleridir. Bunları okuyan araçlara ise optik sürücüler denir. Üç temel optik disk türü vardır. 1- CD (compact disk), 2- DVD (digital versatile disk / dijital çok yönlü disk) 3- Blu-Ray (mavi lazer teknolojili disk)

11 Disk Sürücüleri – Optik Diskler

12 Disk Sürücüleri – Optik Diskler

13 Donanım Kartları – Ekran Kartı
Bilgisayar ekranındaki bütün yazı ve grafiğin oluşturulmasında işlemci ile ekran arasında görev yapan dönüştürücülerdir. Ekran kartının kalitesini ise fiziksel yapısı, kullandığı veriyolu ve ara yüz çeşidi (CGA, VGA, SVGA) belirmektedir. Ekran kartı bilgisayar sisteminin 4 bileşenini kullanır. Anakart: Ekran kartına veri için bağlantı ve enerji sağlar. Mikroişlemci: Her bir pikselle ne yapacağı kararını verir. Bellek: Ekran kartına gönderilecek bilgileri geçici olarak tutar. Monitör: Ekran kartında gelen bilgileri görüntüler

14 Donanım Kartları – Ekran Kartı
LCD ekranlar dijital sinyalleri görüntülediklerinden ekran kartının görüntü belleğindeki görüntülenecek veriler RAMDAC’e gitmeden direkt ekran kartının DVI (digital visual interface) çıkışına aktarılır.

15 Donanım Kartları – Ekran Kartı

16 Donanım Kartları – Ses Kartı
Ses kartı, sayısal olarak tutulan ses bilgilerini analog ses sinyallerine ve aynı zamanda da analog ses sinyallerini sayısala dönüştürmektedir. Hoparlörden alınan ses, dijital bilginin analog sinyale dönüşmüş şeklidir. Mikrofondan bilgisayara kaydedilen ses ise analog sinyalin dijital ses bilgisine dönüşmüş şeklidir.

17 Donanım Kartları – Ses Kartı

18 Donanım Kartları – Ethernet Kartı
Yerel ağın oluşturulmasında kullanılan ve bilgisayarla arasındaki fiziksel bağlantıyı sağlayan kartlara ethernet kartı denir.

19 Donanım Kartları – Diğer Kartlar
Analog TV Kartı Dijital TV Kartı Capture Kartı

20 Donanım Kartları – Diğer Kartlar
Güvenlik Kartı SCSI Kartı Güvenlik kartı, sisteminizi bilgisayar virüslerinin etkilerine, kaza sonucu dosyaların silinmesine ya da bozulmasına, elektrik kesintisinden oluşan yazılım bozulmalarına ve yetkisi olmayan kullanıcıların yapılandırma ayar değişiklerine karşı koruyan kartlardır. Bilgisayarlar tarafından çevre birimlerini sisteme bağlamak için kullanılan bir paralel arabirim standardıdır. SCSI aygıtları sabit diskler, optik sürücüler, tarayıcılar veya teyp sürücüleri olabilir. Bir SCSI kartına bilgisayarın içindeki bir PCI yuvasına yerleştirilir.

21 Milli Eğitim Bakanlığı MEGEP modüllerinden yararlanılmıştır.
KAYNAKÇA Milli Eğitim Bakanlığı MEGEP modüllerinden yararlanılmıştır.

22 TEŞEKKÜRLER


"Kasalar Kasanın içinde anakart takma tepsisi, güç kaynağı yuvası, birkaç tane 5.25" ve 3.5"luk yuvalar -ki buralara sabit disk ve CD-ROM sürücü gibi aygıtlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları