Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİRLİKTE YAŞAMAK VE KARDEŞLİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİRLİKTE YAŞAMAK VE KARDEŞLİK"— Sunum transkripti:

1 BİRLİKTE YAŞAMAK VE KARDEŞLİK
DEĞERLER EĞİTİMİ BİRLİKTE YAŞAMAK VE KARDEŞLİK

2 KARDEŞLİK İLE BİLGİLER
İnsanlar arasında sevgi,saygı,merhamet gibi insani duygularını geliştirerek birbirine bağlı,sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum oluşturmak…Bütün gelişmiş ülkeler için bu,kalkınmak kadar önemle üzerinde durulması gereken, ciddi yatırımlar yapılan bir hedef olmalıdır.İnsan ırkının ne kadar hassas bir dengeye sahip olduğunun bilincine vararak,Dünyanın hızlı değişimine ayak uydurulurken,farkında olmadan kaybedilen insani değerlerini edinmek, gençlerimizin hakkı.Geleceğe güvenle bakmak için,sevgiyle büyütülmüş,temel güven duygusunu edinmiş, vicdan gelişimini tamamlamış sağlıklı bir nesil için el ele verelim.Sadece hayaliyle yaşamayı bir yana bırakıp emek verelim!

3 İnsan, diğer insanlarla bir arada yaşamak zorundadır
İnsan, diğer insanlarla bir arada yaşamak zorundadır. Kardeşliğin temeli sevgidir. Sevgi, insanı diğer insanlara, hayvanlara ve başka şeylere yakın ilgi göstermeye iten duygudur. Sevgi, insanları birbirine bağlar. Sevginin olduğu yerde, acılar çabuk unutulur, dertler çabuk halledilir, üzüntüler neşeye dönüşür.

4 DOSTLUK VE KARDEŞLİK BARIŞIN TEMELDİR Dostluk ve kardeşliğin barışın temeli olduğunu anlayabilmek için önce "barış"ın ne olduğunu öğrenmemiz gerekir. "Barış" savaşsızlık hali, savaştan sonra antlaşmayla başlayan süreçtir. Bir de birbirlerine kızgın, küskün olan insanların barışması, yani küslüğe son vermeleridir. insanların birbirinden kaçışını önlemek ve onları birbirlerine yaklaştırmaktır .

5 KARDEŞLİK

6 Dostluk ve kardeşliği yaygınlaştırmak için aşağıdaki hususlara dikkat edelim:
Size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi biz de başkasına yapmayın.

7 Konuşurken dostça, insanların gözlerinin içine bakın.
Gülümseyerek konuşun.

8 Kardeşlik Son Bulmayan Arkadaşlıklardan Doğar.

9

10

11

12 Barışa her insan ve her devlet muhtaçtır
Barışa her insan ve her devlet muhtaçtır. Çünkü savaş hali, çatışma her bakımdan yıkımdır. Savaşta insanlar ruhen tedirgin olur, ölür, yaralanır. Toplumlar gerilir. Kin ve düşmanlık duyguları şiddetlenir. Devletin gelirleri silaha, savaş harcamalarına yatırılır. Açlık, kıtlık doğar. Bu gerçeğin bilincinde olan Atatürk, "Yurtta barış, cihanda barış!" ilkesini koymuştur. Bu ilkeye, bütün toplumların ve bütün dünyanın ihtiyacı vardır. Temelde dostluk ve kardeşliğin olduğunu unutmamak şartıyla.

13

14

15

16

17 BİRLİKTE YAŞAMAK

18

19

20

21 Değerler anlatma veya tanımlama ile kazanılmaz
Değerler anlatma veya tanımlama ile kazanılmaz.Ancak onları benimseyerek yaşantımızda uyguladığımız sürece davranışa dönüşür.Okullarımızda kardeşliğin önemini pekiştirmek için yardımlaşma,hediyeleşme,hoşgörü ve bireysel farklılıklarla ilgili çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

22

23

24 Dinimiz, dostça ve kardeşçe yaşamamızı ister.
insanca yaşamak demek, birbirlerinin haklarına saygı göstererek yaşamak demektir. Haklara, inançlara saygı duymak, dostça yaşamaktır, kardeşçe yaşamaktır, diyalog içinde yaşamaktır. ilişkileri geliştirerek yaşamaktır, bozarak değil. Nitekim Peygamberimiz "Ey Allah'ın kulları! Kardeş olun" diyerek bütün insanları kardeşliğe çağırmıştır.

25

26 Dostluk ve kardeşliğin barışın temeli olduğunu anlayabilmek için önce "barış"ın ne olduğunu öğrenmemiz gerekir. "Barış" savaşsızlık hali, savaştan sonra antlaşmayla başlayan süreçtir. Bir de birbirlerine kızgın, küskün olan insanların barışması, yani küslüğe son vermeleridir. insanların birbirinden kaçışını önlemek ve onları birbirlerine yaklaştırmaktır .

27

28

29 Hazırlayanlar : Semra BAŞDEMİR Oya İNCE Ayşe PEHLİVAN Şeyma YANIK Eser AKAR Mehmet AYAZ Mehmet ÇETİNER Hacer UYSAL

30 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR
SLAYTIMIZ BİTMİŞTİR. İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ...


"BİRLİKTE YAŞAMAK VE KARDEŞLİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları