Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
İBNİ SİNA ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK Hoşgörü Birlikte yaşama kültürü Toplumsal Kurallara Uyma Dayanışma Farklılıklara Saygı Yardımlaşma Ortak Noktalarımız Ön Şartsız Kabul Kendini Kontrol Edebilme Milli ve Manevi Değerlere Karşı Saygı Aileye Karşı Saygı

2 Aynı anne ve babadan doğanlara kardeş denir
Aynı anne ve babadan doğanlara kardeş denir. Kardeş, anne ve baba birlikteliğinin bir ürünü olduğu için, yakınlık, beraberlik, dostluk; kısacası huzurlu ve sorunsuz bir hayatın sürdürülebilirliği anlamına gelir. Bu bakımdan, kardeşlik kavramı bazen aynı anne ve babadan olmayı ifade ederken, bazen de insanların, aynı anne ve babadan doğma gibi yakın olmasını temenni edişi ifade eder bir kavram olarak kullanılır. Bu yönüyle kardeşlik kavramı, birlik, beraberlik, dostluk ve iyi ilişkilerin hedeflendiği bir yaşam biçimidir. Bu bakımdan, insanların kardeş gibi yaşamalarını sağlamak bakımından onlara, değişik yaklaşımlarla kardeş olmalarını hatırlatılması ve bu kardeşliğin farkındalıklarının sağlanması gereklidir. Kardeşlik eğitimi, insanların yaşadıkları ortamları yaşanılır hale getirebilmek için birbirleriyle çatışmadan, işbirliği yaparak, belli bir sevgi ortamı içinde yaşama becerisini göstermeleridir.

3 Hoşgörülü ol ki sana da öyle davranılsın.(HZ.MUHAMMED (SAV))

4 Nezaket, fikir ve ahlak kültürünün bir simgesidir. ( Voltaire )

5 Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.(mevlana)
İNSANLARIN SAYGI VE ŞEREFİNİN, İTAAT VE UYUMUNUN KENDİNDEN MADDETEN DEĞİL, MANEN YÜKSEK OLANLAR İÇİN GÖSTERİLMESİ İNSAN RUHUNUN GEREKLERİNDENDİR. (MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)

6 Öğrencilerimizin hazırladıkları


"DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları