Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OCAK AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OCAK AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? OCAK AYINDA NELER YAPTIK?"— Sunum transkripti:

1 OCAK AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? OCAK AYINDA NELER YAPTIK?
ETKİNLİKLERİMİZ OCAK AYI KAVRAMLARIMIZ OCAK AYI GEZİMİZ ŞİŞLİ BİLİM MERKEZİ GEZİSİ OCAK AYI PARTİMİZ PİJAMA PARTİSİ OCAK AYI MEYVEMİZ PORTAKAL OCAK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ

2 OCAK AYINDA NELER YAPTIK
TÜRKÇE-DİL: PENGUENLER -Penguenler hakkında neler öğrenmek istersin? Penguenler nasıl hayvanlardır? Penguenler nerede yaşarlar? -Penguenler nasıl beslenirler? -Kutuplar nasıl bir yerdir? -Penguneler kutuplarda nasıl sıcak kalabiliriler? -Kutuplarda yaşayan hayvanlar nelerdir? -Bebek penguenler dünyaya nasıl gelirler? -Penguenler neden uçamaz? -Baba penguenler yumurtayı nasıl korurlar? İLETİŞİM -İletişim nedir? -Nasıl iletişim kurarız? -İletişim araçları nelerdir? -İletişim araçları ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

3 YAŞAYAN DEĞERLER KONUMUZ
“PAYLAŞMAK” -Paylaşmak nedir? -Niçin paylaşımcı olmalıyız? -Paylaşımcı olmazsak ne olur? ZERAFET VE KİBARLIK KONUMUZ “Bir Ziyaretçiye Nasıl Davranılır?” “Afedersin İfadesi Nasıl Kullanılır?” -Drama çalışmaları ile öğrendik. ENERJİ TASARRUFU HAFTASI -Enerji tasarrufu nedir? -Niçin tasarruflu olmalıyız? -Enerji tasarrufu için neler yapmalıyız?

4 HİKAYE: “Pengu’nun Düşü”, “Pengu ve Ayı Balığı”, “Pengu Yüzme Öğreniyor”, “Pengu’nun Doğum Günü”, “Poldi Sayılar”, “Poldi Renkler”, “Poldi Şekiller” isimli hikayeler okundu. “Buzun İmparatorları” isimli belgesel film izlendi. MÜZİK: “Penguen”, “Postacı” isimli şarkılar öğrenildi. SANAT: “İlk penguen resmi”,“Kesme yapıştırma ile Penguen”, “Kutuplar ve penguen projesi”, “Üçgen şekillerinden yaratıcı çalışmalar”, “Sulu boya ile renk karışımı yaparak turuncu rengi elde etme”,”Son penguen resmi”, “Gezi sonrası resim”çalışmaları yapıldı. OYUN: “Heykel Oyunu”,”Penguen Yürüyüşü”,”Mektup Kimde”, “Telefon Çalıyor” isimli oyunlar oynandı. DRAMA: “Kutuplarda Sıcak Kalabilmek”, “Bedenimiz Üçgen”,”Bebek Penguenler ve Yumurta Taşıma” isimli drama çalışmaları yapıldı. FEN VE MATEMATİK: “Penguen resimlerini ve dünya modeli üzerinden kutupları inceleme”,”sıcak-souk, katı-sıvı deneyi ile mantar penguenleri yüzdürme”,”3,4,5 sayılarını tanıma”,”1-10 arası ritmik sayma” çalışmaları yapıldı.

5

6 OCAK AYI KAVRAMLARIMIZ
Kalabalık-tenha Pütürlü - kaygan Islak-kuru Sıcak-soğuk Katı-sıvı Ekşi-tatlı 1-10 arası ritmik sayma 4-5 sayıları Turuncu renk Üçgen Şekli

7 ŞİŞLİ BİLİM MERKEZİNE GİTTİK
OCAK AYI GEZİMİZ ŞİŞLİ BİLİM MERKEZİNE GİTTİK

8 OCAK AYI GEZİMİZ

9 OCAK AYI MEYVEMİZ PORTAKAL PORTAKALIN YARARLARINI ÖĞRENDİK
EVDEN GETİRDİĞİMİZ PORTAKALLARIMIZI YEDİK

10 OCAK AYI PARTİMİZ PİJAMA PARTİSİ

11 OCAK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİMİZ
TUNA KUTSİ GÜLER ZINAR TAHİROĞLU


"OCAK AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? OCAK AYINDA NELER YAPTIK?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları