Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EYLÜL VE EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EYLÜL VE EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ"— Sunum transkripti:

1 EYLÜL VE EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ
BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EYLÜL VE EKİM AYINDA NELER YAPTIK? ETKİNLİKLERİMİZ EYLÜL VE EKİM AYI KAVRAMLARIMIZ EKİM AYI MEYVESİ EKİM AYI GEZİMİZ FLORYA ATATÜRK KÖŞKÜ EKİM AYI PARTİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADIK EYLÜL VE EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ KASIM AYINDA NELER YAPACAĞIZ? KASIM AYI MİNİ BÜLTENİ KASIM AYI AİLE KATILIMI

2 EYLÜL VE EKİM AYINDA NELER YAPTIK
TÜRKÇE DİL: OKULUMUZ -Okulda ve sınıfta kimler var? -Okulda ve sınıfta hangi kurallara uymalıyız? -Okulda hangi bölümler var? Sınıfta hangi köşeler var? -Okulda çalışanların görevleri nelerdir? FİLLER VE YAVRULARI - Filler hakkında neler öğrenmek istersin? -Uzun burunlu bir hayvan düşünebiliyor musunuz? - Filler hakkında ne biliyorsun? - Filleri nerede gördün? - Filler nerede yaşar? - Filler nasıl nefes alır? - Filler büyük kulaklarını ne için kullanırlar? - Filler ne yer? KARAKTER EĞİTİMİ KONUMUZ: “BARIŞÇIL OLMAK” - Barış nedir? - Niçin barışçıl olmalıyız? - Barış olmasaydı ne olurdu? - Barış dolu bir dünyada neler vardır?

3 “BİR ŞEY NASIL İSTENİR? KONUŞANI DİNLEME, SÖZ HAKKI İSTEME
ZERAFET VE KİBARLIK ÇALIŞMALARI “BİR ŞEY NASIL İSTENİR? KONUŞANI DİNLEME, SÖZ HAKKI İSTEME -Arkadaşlarımızdan oyuncaklarımızı nasıl isteriz? -Yemek masasında yiyecekleri ve araç-gereçleri nası isteriz? - Konuşanı nasıl dinleriz? - Söz hakkı nasıl isteriz? Konuları ile ilgili sohbet edilerek drama çalışmaları yapıldı. HİKAYE: “Fil Fil Okula Başlıyor” “Pisi Kedi’nin Mutlu Günü” “Anne Ayı İle Sarı Yumak” “Kızamık Olan Fil” “Cumba’nın Evi” “Geceyi Unutan Fil” “Fil Fil Okula Hazırlanıyor” “ Küçük Portakalın Sıra Dışı Öyküsü”, “Minik Ayı Vadu Babam Beni Seviyor mu?”, “Kendini Nasıl Hissediyorsun?”, “Bil Bakalım Seni Ne Kadar Seviyorum” “Barış Yıldızları” isimli hikayeler okundu. MÜZİK: ”Okulum” “Haftanın Günleri ” “Fil ve Arı”, “Spor ve Sağlık” “Cumhuriyet” isimli şarkılar öğrenildi. SANAT: “İlk gün resmim” “İlk gün karnesi” “Palyaço Maskesi” “Daire şekilleri ile yaratıcı çalışmalar” “İlk ve son fil resmi”, “Fil Kulakları”, “Fil Maskesi”, “Parmak baskısı ile Atatürk çerçevesi” isimli çalışmalar yapıldı.

4 OYUN: “Bahçe Oyunları” “Oyun Odasında Oyun” “Tanışma Oyunu” “Selamlaşma” “Heykel” “Ah Benim Turnam” “Anne Fil Diyor ki” isimli oyunlar oynandı. DRAMA: “Fil Burnu” “Fil Kulakları” “Oyunbaz Hortumlar” “Barış Dolu Bir Dünya” “Ayna Draması” isimli drama çalışmaları çalışmaları yapıldı. FEN VE MATEMATİK: “Afrika fili posteri üzerinde fil burnu ve çeşitli fil resimlerinden filin değişik pozisyonlarda ki resimleri incelendi” “Fil Resimleri üzerinde fillerin kulak yapıları incelendi” “Anne ve yavru fil posteri incelendi” “Parmak İzi deneyi” yapıldı. OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK: “1-5 arası ritmik sayma” “Daire şeklini tanıyarak daire köşesi oluşturma” “Sarı rengini tanıyarak sarı köşesi oluşturma” çalışmaları yapıldı. GEZİ ETKİNLİKLERİ: “Okulumuzun bölümleri” “Florya Atatürk Köşküne” geziler yapıldı.

5

6

7 EYLÜL VE EKİM AYI KAVRAMLARIMIZ
Büyük- küçük Sarı -Mutlu-mutsuz -Yaşlı - genç - Az-çok -Daire -Uzun-kısa -1-5 arası ritmik sayma

8 MUZUN YARARLARINI ÖĞRENEREK, MUZLU PASTA YAPTIK.
AYIN MEYVESİ: MUZ MUZUN YARARLARINI ÖĞRENEREK, MUZLU PASTA YAPTIK.

9 EYLÜL VE EKİM AYI GEZİLERİMİZ

10 EYLÜL VE EKİM AYI TİYATROLARIMIZ

11 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI
"CUMHURİYET BALOSU" İLE KUTLADIK

12

13 EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ
CEYLİN YEDİKARDEŞ DEFNE KORKMAZ

14 KASIM AYINDA NELER YAPACAĞIZ

15 KASIM AYI MİNİ PROGRAMI
02 Bu haftaki konumuz; “SONBAHAR” Bahçeyi gezerek çevredeki değişiklikleri gözlemliyoruz. Sonbahar yaprakları topluyoruz. 03 Şenlikköy Postanesi’ne geziye gidiyoruz. Bayram kartlarımızı postalıyoruz. 04 ÇİZGİ TİYATRO OKULUMUZDA Bahçeden topladığımız yapraklarla yaprak baskısı yapıyoruz. 05 “Mevsimler” adlı şarkıyı öğreniyoruz. Ayıcıkları tartarak ağır- hafif kavramlarını öğreniyoruz. 06 Bugün sayıları tanımaya başlıyoruz. Sayılarla nesne eşleştirme çalışması yapıyoruz. “Sonbahar” adlı grup çalışması yapıyoruz. 09 Bu haftaki yaşayan değerler konumuz “Sorumluluk sahibi olmak” Sorumluluk sahibi olmak nedir, evdeki ve okuldaki sorumluluklarımız nelerdir? konuşuyoruz. 10 SAAT 09.05’TE ATAMIZI ANIYORUZ VE BÜSTÜNE ÇİÇEKLER BIRAKIYORUZ. Evden gelirken çiçek getirmeyi unutma! 11 Zerafet ve Kibarlık konumuz; Oyuncakları ve sınıftaki malzemeleri düzgün kullanma Tren olup tüm köşeleri gezerek oyuncakların nasıl kullanılacağı hakkında konuşuyoruz. Düzenli – dağınık kavramını öğreniyoruz 12 Sonbahar resimleri ile kitap yapıyoruz. 13 Konferans salonunda “Orman Çetesi” filmini izliyoruz.

16 (Nöbetçi sınıf uygulamamız yoktur.)
16 Bu haftaki konumuz; Vücudumuz ve Sağlığımız Sağlıklı olmak ne demektir, sağlıklı olmak için neler yapmalıyız? Soruları ile tartışıyoruz. Not: Diş fırçalarımızı yeniliyoruz. Evden gelirken yeni bir diş fırçası getirmeyi unutma! 17 “Hapşu” adlı şarkıyı öğreniyoruz. Asitli yiyecek ve içeceklerin dişlerimize olan zararlarını yumurta deneyi yaparak öğreniyoruz. 18 Sağlıklı beslenmek için neler yememiz gerektiğini öğreniyoruz. “Diş krallığı” isimli filmi izliyoruz. 19 “Bay Mikrop” isimli tekerlemeyi öğreniyoruz. “Meyve Sepeti” adlı drama çalışmasını yapıyoruz. 20 Artık malzemelerle diş maketi yapıyoruz. Bugün okulumuzda Gökkuşağı partisi var. Sınıfının renginde giysilerle okula gelmeyi unutma! 23 Bugün Gezici kütüphane PAFİN okulumuzda! Kitap almak istersen TL arası para getirebilirsin. Sayı- nesne eşleştirme çalışmaları yapıyoruz. 24 “Öğretmenim” Nesnelerle içinde- dışında kavramını öğreniyoruz. 25 Kasım ayında doğan öğrencilerimizin doğum günlerini kutluyoruz. 26 BAYRAM TATİLİ NEDENİ İLE BUGÜN OKULUMUZ YARIM GÜN! SAAT 13:30’DA SERVİSLER HAREKET EDİYOR. (Nöbetçi sınıf uygulamamız yoktur.) 27 BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN. İYİ TATİLLER…

17 KASIM AYI AİLE KATILIMI
02 Çocuğunuzla birlikte internetten, dergilerden sonbahar ile resimler bulun ve okula gönderin. 03 Çocuğunuzdan gezide gözlemlediklerini size anlatmasını isteyin. 04 Çocuğunuzla birlikte markete veya manava giderek sonbaharda yetişen meyve ve sebzeleri inceleyin. 05 Çocuğunuzla birlikte evinizde bulunan ağır ve hafif nesneler bularak karşılaştırmasını isteyin. 06 Çocuğunuzla bahçeye çıkarak yaprak toplayın. 09 Çocuğunuzla birlikte Atatürk büstüne koymak için çiçekçiden çiçek alıp ertesi gün okula gönderin. 10 Çocuğunuzla evdeki kişilerin sorumlulukları hakkında sohbet edin. 11 Çocuğunuzla birlikte çocuğunuza ait giysi dolabını düzenleyin. 12 Çocuğunuzla Atatürk’ün çocuklara olan sevgisi ile ilgili sohbet edin. 13 Çocuğunuzun sahip olduğu oyuncaklar arasında ormanda yaşayan ve yaşamayan hayvanları gruplandırın.

18 Çocuğunuzla sevdikleriniz için bayram kartı hazırlayın ve postalayın.
16 Çocuğunuzla birlikte ona yeni bir diş fırçası alarak okula gönderin. Diş temizliği ile ilgili sohbet edin. 17 Çocuğunuzla sevdikleriniz için bayram kartı hazırlayın ve postalayın. 18 Çocuğunuzla birlikte dişlerinizi fırçalarken malzemeleri ne şekilde kullanmak gerektiği hakkında çocuğunuza çeşitli sorular sorunuz. 19 Çocuğunuzla elleri düzgün yıkamanın önemi hakkında konuşun ve çocuğunuzdan ellerini nasıl yıkadığını size göstermesini isteyin. 20 Çocuğunuzla sağlıklı dişler ile ilgili ne yapmak gerektiğini ve hangi yiyeceklerin dişler için zararlı olduğu hakkında konuşunuz. 23 Çocuğunuzla kitap okumanın önemi ile ilgili sohbet edin. 24 Çocuğunuzdan okulda öğrendiği “Öğretmenim” isimli şarkıyı size söylemesini isteyiniz. 25 Çocuğunuzla buzdolabınızdaki yiyecekleri inceleyin ve besinlerin yararları ilgili sohbet edin. 26 Çocuğunuzla sağlıklı olmanın ne kadar önemli olduğu hakkında sohbet edin. 27 Çocuğunuzla birlikte aile büyüklerinizi ziyaret edin.


"EYLÜL VE EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları