Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KASIM AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KASIM AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?"— Sunum transkripti:

1 KASIM AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
KASIM AYINDA NELER YAPTIK? ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI KAVRAMLARIMIZ KASIM AYI GEZİMİZ ŞENLİKKÖY POSTANESİ KASIM AYI TİYATROMIZ ÇİZGİ TİYATRO ARALIK AYINDA NELER YAPACAĞIZ? KASIM AYI MİNİ BÜLTENİ KASIM AYI AİLE KATILIMI

2 KASIM AYINDA NELER YAPTIK
TÜRKÇE-DİL: SONBAHAR Sonbahar mevsiminin özellikleri neler? Yapraklar neden sarardı? Ağaçlar neden yapraklarını dökmeye başladı? Hava neden soğudu? Sonbaharda hangi kıyafetleri giymeliyiz? VÜCUDUMUZ VE SAĞLIĞIMIZ Sağlıklı olmak ne demektir? Sağlıklı olmak için neler yapmalıyız? Sağlıklı beslenmek için neler yememiz gerekli? Hangi yiyecekler dişlerimize zararlı? Vücudumuzun bölümleri neler? Duyu organlarımız hangileridir? Nasıl temiz oluruz?

3 YAŞAYAN DEĞERLER KONUMUZ
“ SORUMLULUK SAHİBİ OLMAK” Sorumluluk sahibi olmak nedir? Evdeki sorumluluklarımız nelerdir? Okuldaki sorumluluklarımız nelerdir? İnsanlar sorumluluklarını yerine getirmezse ne olur? ZERAFET VE KİBARLIK KONUMUZ “OYUNCAKLARI VE SINIFTAKİ MALZEMELELERİ DÜZGÜN KULLANMA” Oyuncaklarla oyun oynarken nelere dikkat etmeliyiz? Oyuncakları neden düzgün kullanmalıyız? Oyuncakları kullandıktan sonra nereye ve nasıl koymalıyız? Sınıfımız düzenli nasıl olur? , Dağınık nasıl olur?

4 HİKAYE: “ Yumurta ile gelen sorumluluk” , “ Rengini arayan top”, “Yapraklar dökülüyor” isimli hikayeler okundu. MÜZİK: “ 4 mevsim” ,“ Bak postacı geliyor” , “Öğretmenim”, “Görevini yapmışsan mutlu olmalısın” , “ Hapşu” isimli şarkılar öğretildi. SANAT: “Sınıf camına yaprak baskısı”, “Sünger baskısı”, “Vücudun bölümleri kesme, bir araya getirme çalışması”, “Artık malzemelerle meyve sepeti grup çalışması”, “ Sonbahar ağacı kesme, yapıştırma çalışması”, Kelebek bayram şekeri kartı” , “3 boyutlu aslan”, “Kese kağıdından köpek kuklası” çalışmaları yapıldı. OYUN: “Sandalye Kapmaca” , “Kim Yok?” , “Selamlaşma” ,”Eşini bul” oyunları oynandı. “ Bay Mikrop” isimli parmak oyunu öğretildi.

5

6 KASIM AYI KAVRAMLARIMIZ
AĞIR – HAFİF DÜZENLİ – DAĞINIK KİRLİ- TEMİZ İÇİNDE – DIŞINDA DAİRE 1 SAYISINI TANIMA VE SAYI NESNE EŞLEŞTİRME

7 KASIM AYI GEZİMİZ ŞENLİKKÖY POSTANESİ

8 KASIM AYI TİYATROMUZ ÇİZGİ TİYATRO

9 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ

10 PAFİN GEZİCİ KİTABEVİ OKULUMUZDA

11 ARALIK AYINDA NELER YAPACAĞIZ?

12 NOT: Evden gelirken kullanmadığın bir giysini getirmeyi unutma!
MİNİ PROGRAM 30 KURBAN BAYRAMI NEDENİ İLE TATİL 01 Bu haftaki yaşayan değerler konumuz; ARKADAŞ OLMAK Arkadaş olmak nedir? Neden arkadaş oluruz? Konularını konuşarak sohbet ediyoruz. Tıstıs ile Pıspıs’ın Oyun Arkadaşları” hikayesini okuyoruz. 02 “Mavi” rengini tanıyoruz. Çevremizde rengi mavi olan nesnelerin resmini yapıyoruz. “MAVİ GAKİ” isimli hikayeyi okuyoruz 03 Çocuk kuklaları yaparak arkadaşlara nasıl davranılması gerektiği hakkında konuşuyoruz. “Arkadaş İstiyorum” isimli hikayeyi okuyoruz. 04 Zerafet ve Kibarlık konumuz “Mobilyaların etrafından nasıl yürünür? Sınıfa karışık olarak yerleştirdiğimiz eşyaların arasından eşyalara dokunmadan yürüyoruz. “Açık-Kapalı” Kavramlarını öğreniyoruz. 07 Bu haftaki konumuz “GİYSİLER” Giysiler ne işe yarar? Neden giyiniriz? konuları hakkında konuşuyoruz. Çeşitli giysi resimlerini inceliyoruz. NOT: Evden gelirken çeşitli kumaş parçaları (polar, keçe, keten…vb. getirmeyi unutma! 08 “Elbiseler” şarkısını öğreniyoruz. Giysilerin hangi malzemelerden yapıldığını düşünüyoruz. Kalın ve ince giysileri grupluyoruz. NOT: Evden gelirken kullanmadığın bir giysini getirmeyi unutma! 09 “Eski- yeni” “Temiz-kirli” kavramlarını öğreniyoruz. isimli proje çalışmasını yapmaya başlıyoruz. 10 Elbiseler projesine devam ediyoruz. Müzik eşliğinde giysi giyme oyunu oynuyoruz. “Kıskanç elbiseler” 11 Sayılarla çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Giysilerimi arıyorum adlı hikayeyi okuyoruz. NOT: YARIN YAPILACAK OLAN RANDEVULU VELİ TOPLANTISINA RANDEVU SAATİNİZDE KATILMAYI UNUTMAYINIZ.

13 Bu haftaki konumuz : AYAKKABILAR
14 Bu haftaki konumuz : AYAKKABILAR Ayakkabılara nende ihtiyaç duyarız? Konuşuyoruz. Ayakkabı resimlerini sınıflandırarak grafik oluşturuyoruz. 15 Zerafet ve Kibarlık Konumuz “Mobilyaların etrafından nasıl yürünür?” Sınıfa karışık olarak yerleştirdiğimiz eşyaların arasından yürüyoruz. “Açık-Kapalı” kavramlarını öğreniyoruz. “Çiftini bul” adlı oyunu oynuyoruz. 16 Tutum, yatırım ve Türk malları haftasını kutluyoruz. EVDEN GELİRKEN ÜLKEMİZE ÖZGÜ GİYECEK VE YİYECEKLER GETİRMEYİ UNUTMA! 17 Bu ayki meyvemiz “Elma” Elma nerde nasıl yetişir, çeşitleri ve yararları nelerdir? Öğreniyoruz. TANSAŞ’A GEZİYEYE GİDİYORUZ. EVDEN GELİRKEN 2 TL. GETİRMEYİ UNUTMA! 18 Kağıt ayakkabılarımıza desen oluşturuyoruz. “Kırmızı spor ayakkabı” adlı hikayeyi okuyoruz. 21 Kare şeklini tanıyoruz. Kare şeklinden artık malzemeleri kullanarak yaratıcı çalışmalar yapıyoruz. 22 Ayakkabılar yardımıyla tek- çift kavramını öğreniyoruz. “En beğendiğin ayakkabıyla nereye gitmek istersin?” sorusunu sorarak yaratıcı çalışmalar yapıyoruz. 23 Sayılar isimli şarkıyı öğreniyoruz. “Rakamlar ve matematik” 24 “Ayakkabının eşi kimde?” oyununu oynuyoruz. Konferans salonunda “Buz Devri” adlı sinema filmini izliyoruz. 25 ARALIK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DOĞUM GÜNLERİNİ KUTLUYORUZ. Balonla dans oyunu oynuyoruz. 28 Yeni yılla ilgili dileklerimizi konuşuyoruz. Yeni yıl hediyelerimizi hazırlıyoruz. 29 “Mickey’in Yılbaşı Hikayeleri” adlı filmi izliyoruz. “Kardan adam ve serçe” Yeni yıl isimli şarkıyı öğreniyoruz. 30 Yeni yılı “SÜPER SHOW” gösterileri ile kutluyoruz. NOT: PARTİ İÇİN SEVDİĞİN BİR GİYSİNİ GİYEBİLİRSİN! 31 Yeni yıl nedeni ile nöbetçi sınıf uygulamanız olmayacağından eğitim öğretim ‘da sona erecektir. 01 YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

14 AİLE KATILIMI 30 Çocuğunuzdan bayramda gezdiğiniz yerlerin ve akrabalarınızın resmini yapmasını isteyiniz. 01 Çocuğunuzdan arkadaşlarının resmini yapmasını isteyiniz. 02 Çocuğunuzdan adasındaki rengi mavi olan nesneleri bir araya getirerek mavi köşesi oluşturmasını isteyiniz. 03 Çocuğunuzla arkadaşlara nasıl davranmak gerektiği hakkında konuşunuz. 04 Çocuğunuzla birlikte evdeki eşyalarla hazırlayacağınız dağınık bir parkurun arasından eşyalara çarpmadan yürümeye çalışmasını isteyiniz. 07 Çocuğunuzla kendi giysilerinizi ve onun giysilerini karşılaştırarak farklılıkları konuşunuz. 08 Çocuğunuzla evdeki giysileri inceleyerek farklı kumaşlardan yapılanlara çocuğunuzun dikkatini çekiniz. 09 Çocuğunuzla evdeki giysi ve eşyaları kullanarak ön-arka kavramını pekiştiriniz. 10 Çocuğunuzdan okulda öğrendiği elbiseler şarkısını size söylemesini isteyiniz. 11 Çocuğunuzla 1-10 arası ritmik sayma çalışması yapınız. 14 Çocuğunuzla internetten çeşitli ayakkabı resimleri bularak inceleyiniz. Bulduğunuz resimleri okula gönderiniz. 15 Çocuğunuzla söylediğiniz yönergelere göre vücudun bölümlerini göstermesini isteyerek sağ- sol oyunu oynayınız.( Sağ kol- sol kulak- sol göz ,sol-sağ ayak …vb.) 16 Çocuğunuzla elmayı yiyerek elmanın yararları hakkında konuşunuz. 17 Çocuğunuzdan TANSAŞ gezisini size anlatmasını isteyiniz. 18 Çocuğunuzla birlikte onun ve kendinizin ayak izini kağıda çizerek karşılaştırınız.

15 Çocuğunuzla evinizde tek ve çift olan nesneleri bulunuz. 23
21 Çocuğunuzdan evinizde kare şeklinde olan nesnelerin resmini yapmasını isteyiniz. 22 Çocuğunuzla evinizde tek ve çift olan nesneleri bulunuz. 23 Çocuğunuzdan sahip olduğu kitapları inceleyerek içindeki rakamları bulmasını isteyiniz. 24 Çocuğunuzla ayakkabı dolabındaki ayakkabıları inceleyip, yazlık ve kışlık ayakkabıları karşılaştırınız. 25 Çocuğunuzla balon şişirerek balon oyunu oynayınız. 28 Çocuğunuzun odasında uygun bir duvara çocuğunuzun boyunu işaretleyip her ay yeniden ölçünüz. 29 Çocuğunuza; “ Yeni bir yılın gelmesi ne demektir? Sorusunu sorarak sohbet ediniz. 30 Çocuğunuzla yeni yıl kutlama kartları hazırlayarak akrabalarınıza gönderiniz. 31 Çocuğunuzla yeni yıl için evinizi süsleyiniz. 01 Çocuğunuzla onun en sevdiği oyunu oynayınız.


"KASIM AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları