Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARALIK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARALIK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ"— Sunum transkripti:

1 ARALIK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ
ARALIK AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI KAVRAMLARIMIZ ARALIK AYI GEZİMİZ TANSAŞ GEZİSİ ARALIK AYI PARTİMİZ TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASINI KUTLADIK SÜPER SHOV PARTİSİ İLE YENİ YILI KUTLADIK ARALIK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ OCAK AYINDA NELER YAPACAĞIZ? OCAK AYI MİNİ BÜLTENİ OCAK AYI AİLE KATILIMI

2 ARALIK AYINDA NELER YAPTIK
TÜRKÇE-DİL: GİYSİLER Giysiler ne işe yarar? Neden giyiniriz? Elbiseler hangi malzemelerden yapılır? Hangi mevsimde hangi giysileri giyeriz? Giysi çeşitleri nelerdir? AYAKKABILAR-YENİ YIL Ayakkabılara neden ihtiyaç duyarız? Ayakkabılarımız olmasaydı ne olurdu? Ayakkabılar hangi malzemelerden yapılır? Ayakkabılar nerede yapılır? Ayakkabı çeşitleri nelerdir? Yeni yılla ilgili dileklerimiz nelerdir?

3 YAŞAYAN DEĞERLER KONUMUZ
“ARKADAŞ OLMAK” Arkadaş olmak nedir? Neden arkadaş oluruz? Nasıl arkadaş oluruz? Arkadaşlarımıza nasıl davranırız? ZERAFET VE KİBARLIK KONUMUZ “MOBİLYALARIN ETRAFINDAN NASIL YÜRÜNÜR” Mobilyaların etrafından yürürken niçin dikkat etmeliyiz? TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI Tutum Yatırım ve Türk Malları haftasını niçin kutluyoruz? Türk Mallarını kullanmanın ülkemize olan yararları nelerdir? Ülkemizde hangi yiyecekler yetişir ve üretilir?

4 HİKAYE: “Tıs Tıs ile Pıspısın Oyun Arkadaşları”, “Top ile Başlayan Arkadaşlık”,”Mavi Gaki”, “Badi Ördeğin Arkadaşı Nerede”, “Rakamlar ve Matematik”, “Kıskanç Elbiseler”, “Giysilerimi Arıyorum”, “Dostum Badi”, Kırmızı Spor Ayakkabılarım”, “Kardan Adam ve Serçe”, “Masalını Arayan Ejderha”, “Çamaşırlar Kurudu”, “Şekillerin Eğlencesi” isimli hikayeler okundu. “Buz Devri” isimli film izlendi. MÜZİK: “Elbiseler”, “Sayılar”, “Yeni Yıl” isimli şarkılar öğrenildi. SANAT: “Çocuk Kuklaları”, “Mavi resmi”, “Giysi Tasrlama” “Kesme yapıştırma ile giysi çeşitleri”,”Kağıt Ayakkabı”, “Ayak İzi”, “Yerli Malları şapkası”,”Kare şekilleri ile yaratıcı çalışmalar”, “Kare şeklinden kedi”, “1,2,3 sayıları ile kesme yapıştırma çalışması”, “Kardan Adam ve Çam Ağacı”,”Kardan Adam Yeni Yıl hediyesi”,”Kar Tanesi” çalışmaları yapıldı. OYUN: “Eşyalara dokunmadan yürüme”, “Müzik Eşliğinde Giysi Giyme”, “Ayakkabı çiftini bulma”, “Ayakkabının eşi kimde“,”Balonla Dans”, “Daireye bas” isimli oyunlar oynandı. FEN VE MATEMATİK: “kalın ve ince giysileri gruplama”, “Ayakkabı resimlerini sınıflandırarak grafik oluşturma”,”1,2,3 sayılarını tanıma”,”1-10 arası ritmik sayma” çalışmaları yapıldı.

5

6

7 YENİ YIL DİLEKLERİMİZ Yeni yılda, parti olmasını isterdim. DERİN YAYIMLI Yeni yıl partisinde herkesin olmasını isterdim. T. ALPER KOÇAK Yeni yılda kar topu savaşı yapmak isterdim. YARKIN GÜREL Yeni yılda kardan kule yapmak isterdim. ORÇUN AK Yeni yılda kardan adam yapmak isterdim. HİVDA KILIÇ Yeni yılda annem, babam ve kardeşimle parti vermek isterdim. MERT DİNÇ Yeni yılda kutlama yapmak isterdim. EMRE TAMTÜRK Yeni yılda annem ve babamla akardan adam yapmak isterdim. NİL KÖSE Yeni yılda çam ağacı süslemek isterdim. ZEYNEP NAZ DEMİR Yeni yılda annem ve babamla partiye gitmek isterdim. İPEK GÖREGEN Yeni yılda annem ve babamla çilek toplamak isterdim. ELİF KAYA Yeni yılda Armağan ile oynamak isterdim. BRENDON BÜYÜKACAROĞLU

8 ARALIK AYI KAVRAMLARIMIZ
Temiz-kirli Büyük-küçük-orta Eski-yeni Tek-çift Ön-arka Geniş-dar Açık-kapalı 1-10 arası ritmik sayma Mavi Kare

9 ARALIK AYI GEZİMİZ TANSAŞ'A GİTTİK

10 ELMANIN YARARLARINI ÖĞRENEREK
ARALIK AYI MEYVEMİZ ELMA ELMANIN YARARLARINI ÖĞRENEREK ELMALI TOPLAR YAPTIK

11 TÜRK MALLARI HAFTASINI KUTLADIK
ARALIK AYI PARTİLERİMİZ TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASINI KUTLADIK

12 YENİ YILI KUTLADIK

13 ARALIK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİMİZ
ELİF KAYA

14 OCAK AYINDA NELER YAPACAĞIZ

15 MİNİ PROGRAM 04 Bu ay “GEMS” konumuz “PENGUENLER”
Penguenler hakkında neler öğrenmek istersin sorusunu sorarak ilk penguen resmimizi yapıyoruz. NOT: PENGUENLERLE İLGİLİ RESİM VE BİLGİ TOPLAYARAK OKULA GETİRMEYİ UNUTMA 05 “ŞİŞLİ BİLİM MERKEZİ” gezisine gidiyoruz. Penguenler nasıl hayvanlardır, nerede yaşarlar öğreniyoruz. Kutup ve penguen resimlerini inceliyoruz. Penguen yürüyüşü draması yapıyoruz. 06 “PRENSES VE FASÜLYE” isimli tiyatroyu seyrediyoruz. “Penguenler ve Kutuplar“ isimli proje çalışmamıza başlıyoruz. Kalabalık ve Tenha kavramlarını öğreniyoruz. 07 Deneylerle sıcak – soğuk katı – sıvı kavramlarını öğreniyoruz. “Kutuplarda sıcak kalabilmek” isimli drama ile penguen ve kutup hayvanlarının nasıl ısındığını öğreniyoruz. 08 “Penguenler” isimli şarkıyı öğreniyoruz. “Pengu’nun Doğum Günü” isimli hikayeyi okuyoruz. YARINKİ PORTFOLYO TOPLANTISINA RANDAVU SAATİNİZDE ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE KATILMAYI UNUTMAYINIZ. 11 Bu ayki Yaşayan Değerler konumuz “PAYLAŞMAK” Paylaşmak nedir? sohbet ediyoruz. “Turuncu” rengini öğrenerek “Rengini Bul” oyunu oynuyoruz. Islak- Kuru kavramını öğreniyoruz. 12 “Üçgen” şeklini öğreniyoruz. “Bedenimiz Üçgen” isimli drama çalışmasını yapıyoruz. Neden paylaşmalıyız? Paylaşmanın önemi nedir? konuları ile ilgili tartışıyoruz 13 OCAK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DOĞUM GÜNLERİNİ KUTLUYORUZ. Bebek penguenler ve yumurta taşıma draması yapıyoruz. “Pengu ve Yavru Balina” isimli hikayeyi okuyoruz. NOT: Evden Gelirken KİNDER SÜPRİZ YUMURTA Getirmeyi Unutma! 14 Bu hafta “ENERJİ TASARRUFU HAFTASI” Enerji tasarrufu nedir? Niçin tasarruflu olmalıyız? , Enerji tasarrufu için neler yapmalıyız? konuları ile ilgili konuşuyoruz. 15 BUGÜN OKULUMZDA PİJAMA PARTİSİ VAR! “Son Penguen” resimlerimizi yaparak ilk penguen resimlerimizle karşılaştırıyoruz. NOT: Pijamalarını yanında getirmeyi unutma! 18 Bu haftaki konumuz : İLETİŞİM İletişim nedir? Nasıl iletişim kurarız? İletişim araçlarını ve ne işe yaradıklarını öğreniyoruz. 19 “Mektup Kimde” oyunu oynayarak “Postacı” şarkısını öğreniyoruz. “Poldi Sayılar” isimli hikayeyi okuyoruz. 20 Bu ayki Zerafet ve kibarlık konumuz “Bir Ziyaretçiye Nasıl Davranılır?” , “Afedersin” ifadesi nasıl kullanılır? konularını çeşitli dramalarla öğreniyoruz. “Telefon Çalıyor” isimli oyunu oynuyoruz. 21 Bu ayki meyvemiz PORTAKAL Portakal nasıl bir meyvedir? Yararları nelerdir? öğreniyoruz Taze portakal sularımızı içerek tatlı-ekşi kavramlarını öğreniyoruz. Evden gelirken portakal getirmeyi unutma! 22 BUGÜN KARNE GÜNÜ! O NEDENLE OKULUMUZ YARIM GÜN. ÇOCUKLARINIZLA BİRLİKTE BU HEYECANI YAŞAMAK İÇİN SİZLERİDE OKULA BEKLİYORUZ.

16 AİLE KATILIMI 04 Çocuğunuzla
penguenler ve penguenlerin yaşamı hakkında sohbet ediniz. 05 Çocuğunuzdan gezide gördüklerini size anlatmasını isteyiniz. 06 Çocuğunuzla, internetten kutup ile ilgili resim ve bilgi araştırması yapınız. 07 soğuk havalarda ısınmak için neler yapılabileceğini konuşunuz. 08 okulda öğrendiği penguenler isimli şarkıyı size söylemesini isteyiniz. 11 Çocuğunuzla beraber evde bulunan boyalar arasında kırmızı ve sarı rengi karıştırarak turuncu renk elde ediniz. Ardından evdeki turuncu renkli eşyaları bulunuz 12 Çocuğunuzla beraber markete giderek Kinder sürpriz yumurta alınız ve yarınki etkinlik için okula gönderiniz. 13 Çocuğunuzla, penguen dışında hangi hayvanların yumurtadan çıktığı ile ilgili sohbet ediniz. 14 Çocuğunuzla Enerji Tasarrufu ile ilgili evde neler yapılabileceği hakkında konuşunuz. NOT: ÇOCUĞUNUZLA BERABER YARINKİ PİJAMA PARTİSİ İÇİN PİJAMA SEÇİNİZ. 15 Çocuğunuzla penguenler ile ilgili öğrendikleri hakkında sohbet ediniz. 18 Çocuğunuza evde bulunan iletişim araçlarını tanıtınız. 19 1’den 5’e kadar gazete ve dergilerden bulduğu sayıları keserek boş bir kağıda yapıştırmasını isteyiniz. 20 Telefonla bir yakınınızı arayarak çocuğunuzun konuşmasını sağlayınız. 21 beraber içinde portakal olan bir yiyecek hazırlayın. 22 beraber balon eşliğinde oynanan bir oyun oynayınız.


"ARALIK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları