Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun HALK OYUNLARI Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Şebnem Özyurtdaş BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Seda Cenci FEN LABORATUVARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun HALK OYUNLARI Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Şebnem Özyurtdaş BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Seda Cenci FEN LABORATUVARI."— Sunum transkripti:

1

2 MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun HALK OYUNLARI Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Şebnem Özyurtdaş BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Seda Cenci FEN LABORATUVARI Gülfer Fidan SATRANÇ Şevket Karadağ GÖRSEL SANATLAR Yasemin koyuncuoğlu YÜZME Emine Baytekin, Hülya Alkış, Sinan Duman İNGİLİZCE Meltem Doyuran, Janice Starko

3 Tanışma, beden eğitimi dersi hakkında genel bilgi verildi. Tek sıra olma çalışmaları yapıldı. Isınma hareketlerinin ardından spor salonundaki araç gereçleri tanıma, kullanma çalışmaları yapıldı. Düzgün yürüme, koşma, başlama ve durma komutu alma çalışmaları yapıldı. Köpekbalığı oyunu oynandı.

4 Tanışma ve serbest dans yapıldı. Streching (Isınma hareketleri), pilie ve nokta dönüş çalışıldı. Streching (Isınma hareketleri) ve 1. pozisyon çalışıldı. Streching (Isınma hareketleri) ve Klasik bale temel adımları çalışıldı. Heykel oyunu oynandı.

5 Satranç tahtası üzerinde satranç taşları tanıtıldı. Satranç taşlarının resimleri boyanarak konu pekiştirildi. Satranç tahtasında hatlar, sıralar, ve çapraz kareler tanıtıldı.

6 Tanışma ve serbest dans yapıldı. Düz çizgi üzerinde sıra olabilme. Sıra takibi yapabilme çalışması yapıldı. Sağ-sol yön çalışmaları, ileri-geri basit adım çalışmaları yapıldı. 29 Ekim Cumhuriyet balosu için Tango hareketleri çalışıldı. Eşli olarak dans edildi.

7 ♫ “Daha Dün Annemizin Kollarında “isimli şarkı ritm aletleri ile çalışıldı ♫ “Küçük Kurbağa” isimli şarkı öğretildi. Ritm aletleri ile eşlik edildi. ♫ “Resimdeki Atatürk” isimli şarkı öğretildi.

8 Sınırlı boyama oyunu oynandı Ekran, kasa, fare ve klavye tanıtıldı Havada, karada, denizde yaşayan hayvanlar konulu power poınt izlendi. Paint programında hayvan figürleri çizildi. Drawing For Children programında serbest resim çalışmaları yapıldı.

9 ☺ Selamlaşmanın ne şekilde olduğu drama edildi. Vücudun çeşitli bölümleri ile selamlaşma oyunu oynandı. ☺ Yürüme, hızlı yürüme, koşma ve sıra olarak yürüme çalışmaları yapıldı. ☺ Söz hakkı isteme ( parmak kaldırarak konuşma ) ☺ Çeşitli kuklalar kullanılarak “Barışçıl Olmak” draması uygulandı.

10 “Hayalimdeki okul” pastel boya ile çalışma yapıldı. “Ana renkler” keçeli kalem ile çalışma yapıldı. “Ara renkler Sulu boya ile çalışma yapıldı. “Atatürk” sergisi çalışması elişi kağıtları ile çalışma yapıldı.

11 KONU: Emniyet kemerinin önemi HEDEF: Emniyet kemerinin can güvenliği açısından öneminin kavratılması UYGULAMA: Kullanılan Malzemeler: Oyuncak kamyonet, plastik top, bant, eğik düzlem. Deneyin yapılışı: Plastik top kamyonetin üzerine konur ve kamyonet eğik duzlemden serbest bırakılır. Önünde bulunan bir engele çarpan kamyonetin kasasında bulunan top öne doğru fırlar. Deney birde top kamyonete bantla tutturularak tekrarlanır. Ve topun öne doğru fırlamadığı görülür. Sonuç: Bantın topu nasıl koruduğu görüldüğünde emniyet kemerinin de can güvenliği için ne kadar önemli olduğu sonucuna varılır. KONU: Arıllarla ilgili belgesel izlenmesi HEDEF: Öğrencilere arıların nasıl yaşadıkları ve nasıll bal yaptıklarının kavratılması UYGULAMA: Video ve slayt gösterisi. KONU:Filler ve fil yavruları ile ilgili video izlenmesi HEDEF:Öğrencilere ders konularına paralel olarak fillerin yaşamını tanıtmak UYGULAMA: Video ve slayt gösterisi.

12

13 Tanışma Havuz malzemelerini tanıtıldı, havuzda uymamız gereken kurallar konuşuldu. Havuz kenarına dizilme, suya alışma çalışmaları yapıldı.


"MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun HALK OYUNLARI Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Şebnem Özyurtdaş BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Seda Cenci FEN LABORATUVARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları