Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli."— Sunum transkripti:

1 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI

2 SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli ile modern binasında hizmet vermektedir. Bünyesinde TSE Temsilciliği ve KOSGEB Sinerji Odağı’nı bulundurmaktadır. STSO HAKKINDA

3 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI 2000 yılında oluşturulan AR-GE Departmanı ile kendi projelerinin yanı sıra üyelerine de proje hazırlama ve yürütme konularında hizmet vermektedir. Bugüne kadar;  1 adet AB kaynaklı Aktif İşgücü Projesi  6 adet Özelleştirme Sosyal Destek Projesi  1 adet Sosyal Riski Azaltma Projesini başarıyla uygulamıştır.

4 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Üyelerimizin ihtiyaç duyduğu kalifiye personelin yetiştirilmesi ve istihdamını amaçlayan bu projeler sonucunda İş-Kur’a kayıtlı yaklaşık 400 işsiz eğitime tabi tutulmuş olup, bunların % 50 ye yakınının üye işletmelerde istihdamı sağlanmıştır.

5 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI  Bu projelerin toplam bütçesi 500 Bin YTL civarındadır ve tamamına yakını Dünya Bankası ve AB fonlarından sağlanmıştır.  Sivas, Odamızın da yapmış olduğu çalışmalar sonucu ÖSDP-1 uygulanan iller arasında 43 proje ile 1. olmuştur.

6 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI AB/İŞ-KUR Aktif İşgücü Programı “Kadın ve Genç Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi

7 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI  Proje Süresi:  Proje Süresi: 12 Ay  Proje Bütçesi:  Proje Bütçesi: 95,000 Euro  Hedef Gruplar: Kadınlar, Gençler, Küçük aile işletmeleri.

8 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Projenin çıkış noktaları;  Projenin en önemli hedef kitlesi olan kadınlar; halihazırda aktif üreticilerdir; fakat kendi işlerinin tam sahibi olarak ekonomiye katkıda bulunamamaktadırlar.  Dünya genelinde kadınlar ekonomide ancak %10’luk bir dilimi oluşturmaktadırlar.

9 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Potansiyel Kadın ve Genç Girişimciler sosyal kimlikleri ve sorumluluklarından kaynaklanan sorunların yanı sıra;  İş bulma  İş kurma  İşlerini devam ettirebilmek için örnek model bulma  Yeterli bilgi ve beceri eksikliği konularında sorunlarla karşılaşmaktadırlar.

10 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Yüksek eğitimli kadınlar ve gençler kayıtlı ekonomide başarılı olurken; Düşük eğitimli kadınlar ve gençler kayıt dışı ekonomide çalışmakta ve  ürün pazarlama,  genel işletme yönetimi ve  kredi olanaklarına erişim konularında sorunlarla karşılaşmaktadırlar.

11 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Proje, Kadınlar ve gençlerin, kendilerinin niteliklerini arttıracak eğitim olanakları ve danışmanlık hizmetlerinden daha kolay faydalanabildikleri takdirde; bölge ve ülke ekonomisinde etkin rol alabilecekleri düşüncesiyle hazırlanmış ve uygulanmıştır.

12 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI  Proje faaliyetlerinin odak noktası eğitimdir.  Projede toplam 120 katılımcının eğitilmesi hedeflenmiştir.  Eğitim girişimcilik konusunda tecrübeli eğiticiler tarafından verilmiştir.

13 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Projenin Genel Hedefleri:  Kadın ve Genç Girişimcilerin ekonomiye katkı yapabilecek duruma getirilerek, iş hayatına kazandırılması amacıyla cesaretlendirilmesi.  Hedef kitleye Sivas Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle, öncelikle yöresel ekonomik hayata girerek kurumsal bir çerçeve kazandırılması.

14 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI  Bölgesel, ulusal ve AB düzeyinde yaygın olarak kullanılabilecek başarılı deneyim ve yöntemlerin paylaşımı için aktif bir ağ yaratılması.  Yepyeni ve sonuca odaklı bir metodoloji ve danışmanlık hizmetlerinin kullanımı sayesinde yararlanıcı hedef kitlenin gelirlerini ve bunun yanı sıra sosyal çevrelerinin gelirlerinin artırılmasını sağlayacak bir modelin uygulanması.

15 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI Projenin Spesifik Hedefleri:  Girişimciliğe motivasyon, girişimcilik, pazarlama ve satış, legal prosedürler, muhasebe ve kayıt saklama, finansman başlıkları altında 10 haftalık 2 tekrarlı eğitimle toplam 120 katılımcıya eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmesi  Proje kapsamında eğitim merkezine yerleştirilecek olan internet bağlantılı bilgisayarlar ile işe başvurma, iş bağlantısı kurma ve piyasa iletişimi hizmetlerinin verilmesi.

16 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI SONUÇLAR :  Projenin sona ermesini takiben 1 yıl içinde eğitim gören katılımcılardan 8’i kadın toplam 13 girişimci hazır yemek imalatından telekomünikasyona, kuaförlükten restoran işletmeciliğine uzanan geniş bir yelpazede kendi işletmelerini kurmuştur.

17 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI  27 katılımcı Oda üyesi firmalara, yetenekleri ve tecrübeleri doğrultusunda işe yerleştirilmiştir.  Sivas Ticaret ve Sanayi Odası diğer projelerin etkisi ve bu projenin de sonucu olarak işsizler için bir referans noktası haline gelmiş olup, 500’den fazla işsizin özgeçmişinden oluşan veri tabanı ve güçlü bağlantıları ile istihdama ve girişimcilere katkı sağlamayı sürdürmektedir.

18 SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI TEŞEKKÜRLER


"SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları