Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mahmut Kantar Bahriye Gökçen Gülistan Sürek Nesrin Korkmaz

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mahmut Kantar Bahriye Gökçen Gülistan Sürek Nesrin Korkmaz"— Sunum transkripti:

1 Mahmut Kantar Bahriye Gökçen Gülistan Sürek Nesrin Korkmaz
Açık Kaynak Kodlu Eğitim Yönetim Sistemleri: Sakai ve Moodle Karşılaştırılması Mahmut Kantar Bahriye Gökçen Gülistan Sürek Nesrin Korkmaz

2 MOODLE Açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir yazılımdır. Moodle sahip olduğu birçok eğitime özelleşmiş ve pedagojik ilkeleri de dikkate alan eğitimcilerin ihtiyaçlarını fazlasıyla yerine getirebile ek özelliklere sahip bir çevrimiçi ders yönetim sistemidir.

3 SAKAI Sakai ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir ders düzenleme platformudur. Sakai, dünya çapında 350’in üzerinde eğitim kurumunun kullandığı, her bir sistem için 200’den kadar değişen kullanıcı sayısıyla, ücretsiz ve eğitimi destekleyen birçok özelliği ile web tabanlı, platform bağımsız bir uygulamadır.

4 ORTAK BENZERLİKLERİ Açık kaynak kodludurlar.
Ücretsiz olarak indirilebilir ve kurulabilir. Takvim, yardım seçenekleri bulunmaktadır. Viki, blog gibi araçlar yer almaktadır. Farklı türde sınav soruları hazırlamak ve bunların yönetimi, yayınlanması mümkündür. SCORM standartlarına sahip içeriklerin eklenmesi mümkündür. Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Forum, dosya aktarım işlemleri ve eş zamanlı sohbet bulunmaktadır.

5 MOODLE ÜSTÜNLÜKLERİ Herkesce kullanılabilecek bir çevrimiçi ders yönetim sistemidir. Yönetim araçları

6 SAKAI ÜSTÜNLÜKLERİ Dosya Yapısı İçerik Portfolyo İşbirliği Araçları
Verimlilik Araçları İçerik Geliştirme Araçları Raporlama Araçları

7 SAKAI, MOODLE KULLANAN KURUMLAR
Afyon Kocatepe Üniversitesi(Moodle) Bartın Üniversitesi(Moodle) Ankara Üniversitesi(Moodle) Başkent Üniversitesi(Moodle) Pamukkale Üniversitesi(Moodle) İstanbul Kültür Üniversitesi(Sakai) Sabancı Üniversitesi(Sakai) Dokuz Eylül Üniversitesi(Sakai)

8

9

10

11 Dinlediğiniz için Teşekkürler
İletişim Bilgilerimiz;


"Mahmut Kantar Bahriye Gökçen Gülistan Sürek Nesrin Korkmaz" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları