Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz."— Sunum transkripti:

1 Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz

2 Neden buradayız…  Kurumumuzun hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenmiş geniş kapsamlı denetim hizmetleri sunmak için buradayız. Temel görevlerimizden biri de, riskleri izlemek ve uygulanan kontrollerin bu riskleri azaltmak için yeterli olmasını sağlamaktır.  Biz, yönetim kurulu, üst yönetim ve dış denetçilerle birlikte, kurumsal yönetişimin temel taşlarından biriyiz. Daha iyi ve gelişmiş bir kurumsal yönetişim için, yeni mevzuata ve yönetmeliklere uymanız konusunda size yardımcı olabiliriz.

3 Size nasıl yardımcı olabiliriz… –Faaliyetleriniz hakkında objektif bir değerlendirme yapacağız ve en iyi uygulamalar için fikirlerimizi sizinle paylaşacağız. –Kontroller, prosesler ve prosedürlerin, performansın ve risk yönetiminin geliştirilmesi konusunda size danışmanlık yapacağız. –Masraflarınızı azaltmak, gelirlerinizi artırmak ve verimliliğinizi artırmak için size yollar önereceğiz. –Size yetkin danışmanlık, güvence ve yardım hizmetleri sunacağız.

4 Hizmet menümüz…  Bağımsız tavsiye ve danışmanlık  Ortaya çıkan sorunlar hakkında eğitim  Kontrol- ve risk-değerlendirme eğitimi ve pratik saha çalışmaları  Suiistimal bilincini artırma eğitimi  {Gerekli Görülen Birimler üzerinde ; denetimlerimiz,Yıllık ve planlı olarak uluslararası ve kamu düzeninin gerektirdiği esaslara göre düzenli olarak yapılacaktır.}

5 Ayrıca…  Kayıtların doğru olmasını sağlayacağız.  Tarihsel trendlerin maliyet analizini yapacağız ve sunacağız.  İç kontrolleri değerlendireceğiz.  Dış denetçilere destek olacağız.  Devam eden ve yeni projeler hakkında “gereken özen” denetim çalışması yapacağız.  Prosesleri ve maliyetleri kaydedeceğiz ve analiz edeceğiz.  İlgili fonksiyon ve bölümlerde görev performansı analizleri yapacağız.  Müşteri tatmin düzeyini belirlemek amacına yönelik araştırmalar yapacağız.  Maliyet ve fayda değerlendirmesi yapacağız.

6 Ayrıca…  Performans ölçümleri ve en iyi uygulamalara uyum ölçümleri yapacağız.  İç ve dış kanunlar, yönetmelikler, politikalar ve prosedürlere uyulup uyulmadığını teyit edeceğiz.  Sözleşme hüküm ve koşullarına uyulmasını sağlayacağız.  Mevcut kayıtları fiziksel mallarla karşılaştıracağız.  Yeni sistem geliştirme projelerini gözden geçireceğiz.  Bilgisayar ve yazılım uygulama kontrollerini değerlendireceğiz.  Rapor edilen suiistimalleri araştıracağız.

7 Bu hizmetlerin sizin için anlamı nedir…  Bir yol gösterici.  Bir savunman.  Bir risk danışmanı.  Bir kontrol uzmanı.  Bir verimlilik uzmanı.  Güvenebileceğiniz,Kariyer Makam ve Bir problem-çözme ortağı. Artık elinizin altında: bulunmaktadır.

8 Bu hizmetlerin sizin için anlamı nedir…  Bir güvenlik ağı.  Proje ve ihalesi yapılan ve 6 birimde pilot uygulama sonuçlarına göre tekrar değerlendirilecek olan Bilişim ve veri ağı olarak planlanan bir yapı….  Üniversitemiz Bilgi işlem ağı, Sayıştay,Maliye,TİDE,

9 Siz bize nasıl yardımcı olabilirsiniz…  Kontroller, herkesin işidir. İç kontrolle ilgili karşılıklı sorumluluklarımız gereği hepimiz birlikte çalışmalıyız. Bir kontrolün iyi çalışmadığını görüyorsanız, gelin, kafa kafaya verelim ve o kontrolü düzeltmek için bir yol bulalım.

10 Buradan nereye ulaşabiliriz…  Bizi çözümün bir parçası olarak gördüğünüz takdirde, hedeflerinize ve amaçlarınıza ulaşmanızda size çeşitli yollarla yardımcı olabiliriz.  Bir pratik atölye çalışması, bir konsültasyon veya başka hizmetler organize etmek için, 0 356 252 15 90 ’dan iç denetim ekibinizi arayınız.  Lütfen unutmayınız: Sizin yanınızda ve hizmetinizdeyiz ve sizin çıkarlarınız için çalışıyoruz!

11 İç Denetim Ekibiniz  Bu sunum, Denetçiliğimizin getireceklerini göstermek amacıyla, Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) yönelimleriyle tarafımızdan hazırlanmıştır.  IIA, iç denetim mesleğinin kabul edilmiş lideri, tanınmış otoritesi ve baş öğretmenidir.  (IIA) nın gerektirdiği sertifikaların edinilmesi yönünde birimimizin geliştirilmesi için gerekli çabalarımıza vereceğiniz destek için şimdiden teşekkür ederiz.  Sayğılarımızla…


"Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları