Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK"— Sunum transkripti:

1 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK

2 MİLLET NEDİR? Geçmişte bir arada yaşamış, şimdi de bir arada yaşayan,
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK MİLLET NEDİR? Geçmişte bir arada yaşamış, şimdi de bir arada yaşayan, gelecekte de bir arada yaşama inancında ve kararında olan,aynı vatana sahip çıkan, aralarında dil, kültür ve duygu birliği olan, insan topluluğudur.

3 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
«Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak evvela bizim kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti hissen, fikren, fiilen, bütün iş ve hareketlerimizle gösterelim; bilelim ki millî benliğini bulmayan milletler başka milletlerin avıdır.»

4 MİLLİYETÇİLİK NEDİR? Maddi ve manevi açılardan millet ve
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK MİLLİYETÇİLİK NEDİR? Maddi ve manevi açılardan millet ve ülkenin çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, milli birlik ve beraberliği sağlayarak bunun devamını sağlamaya çalışma azminde olmaya «Milliyetçilik» denir.

5 ATATÜRK’ ÜN MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK ATATÜRK’ ÜN MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞI Atatürk’ün milliyetçilik düşüncesine göre; Türk milletinin karakteri özgürlük ve bağımsızlıktan yanadır. Atatürk milliyetçiliğine göre; ırkı, dili, dini ne olursa olsun kendini Türk bilen ve “TÜRK’ÜM” diyen herkes Türk'tür. Atatürk milliyetçiliğinin temelinde; milli birlik ve beraberlik yatar.

6 Atatürk milliyetçiliği birleştiricidir.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Atatürk milliyetçiliği birleştiricidir. Anayasamıza “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür” şekliyle yansımıştır. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE

7 ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNDE BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÜÇLENDİREN UNSURLAR
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNDE BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÜÇLENDİREN UNSURLAR Milli kültür ve milli eğitim Türklük şuuru Manevi değerler Dil, tarih, kültür ve ülkü birliği Misakımillî

8 MİLLİYETÇİLİK KAVRAMI İLE İLGİLİ ANAHTAR KELİMELER
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK MİLLİYETÇİLİK KAVRAMI İLE İLGİLİ ANAHTAR KELİMELER Ulusal birlik ve beraberlik Milli bağımsızlık Vatan sevgisi Millet sevgisi Tarih birliği Misakımillî Milli kültür Irkçılığa karşı olma

9 Milliyetçilik İlkesi Doğrultusunda Yapılan İnkılaplar
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Milliyetçilik İlkesi Doğrultusunda Yapılan İnkılaplar TBMM’nin açılması Yeni Türk Devleti’nin kurulması Kapitülasyonların kaldırılması Misâk-ı İktisadi kararları İstiklal Marşı’nın kabulü Kabotaj Kanunu Türk Tarih ve Dil Kurumu’nun açılması

10 Milliyetçiliğin Türk Toplumuna Katkıları
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Milliyetçiliğin Türk Toplumuna Katkıları Milletimizin iç ve dış tehditler karşısında bütünleşmesini sağlamıştır. Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasını sağlamıştır. Türk toplumunu din, mezhep, ırk ve sınıf kavgalarından koruyarak milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmiştir.

11 Milliyetçilik ile İlgili Sözleri:
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Atatürk’ ün Milliyetçilik ile İlgili Sözleri:

12 Milliyetçilik ile İlgili Sözleri:
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Atatürk’ ün Milliyetçilik ile İlgili Sözleri:

13 Milliyetçilik ile İlgili Sözleri:
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK Atatürk’ ün Milliyetçilik ile İlgili Sözleri:

14 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
! SONUÇ Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan; aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğuna millet denir. Maddi ve manevi açılardan millet ve ülkenin çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, milli birlik ve beraberliği sağlayarak bunun devamını sağlamaya çalışma azminde olmaya milliyetçilik denir.

15 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
! SONUÇ Atatürk’ün milliyetçilik ilkesi; ırkçılık esasına dayanmaz. Ona göre ırkı, düşüncesi ve inancı ne olursa olsun kendini Türk bilen ve Türk hisseden her insan Türk’ tür. Atatürk’ün milliyetçilik anlayışı anayasamızda “Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’ tür.” şeklinde ifadesini bulmuştur.


"T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları