Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM BAŞI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ HAZIRLIK SINIFI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM BAŞI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ HAZIRLIK SINIFI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI."— Sunum transkripti:

1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM BAŞI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ HAZIRLIK SINIFI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2

3 Süre: İki yarı yıl - sınavlar dahil onbeş hafta. /Duration: Two terms – 15 weeks including the exam weeks İngilizce hazırlık programı haftada en az 20 saat olmak kaydı ile azami iki eğitim- öğretim yılıdır / ELT Prep Programme consists of at least 20 hours of instruction for two terms. A KADEMIK TAKVIM (ACADEMIC CALENDAR)

4 SINAVLAR / EXAMINATIONS Bilgi yoklama sınavları (haftalık kontrol sınavları): 15-20 dakikalık yazılı veya sözlü sınavlardır. / 15-20 min long written or oral weekly quiz Ara sınav (aylık kontrol sınavları, vize): Her yarıyılda en az iki kez uygulanır ve ders saatlerinde yapılır. Sınav günleri onbeş gün öncesinden duyurulur. / Mid-term – At least twice per term during instruction hours. Students are notified at least fifteen days in advance. Yarıyıl ve program sonu sınavları (yarı-final, final): Öğrencilere birinci dönem (güz) sonunda yarıyıl sonu sınavı (yarı-final) ve ikinci dönem (bahar) sonunda da program sonu sınavı (final) uygulanır. / Finals take place at the end of the first term (mid- final) and the second term (final). Students have to score at least 65 at the end of the year.

5 BAŞARI DURUMU / ACADEMIC STANDING Başarı notu; İngilizce hazırlık programında verilen tüm bilgi yoklama sınavlarının ortalamasının % 10’u ile ara sınavların ortalamasının % 20’si ve birinci yarıyıl sonunda verilecek yarıyıl sonu sınavının % 20’si toplanıp, program sonu sınavının % 50’si eklenerek hesaplanır. Öğrencilerin İngilizce hazırlık programını başarı ile tamamlamış sayılabilmesi için başarı notunun en az 65 olması gerekir. İngilizce hazırlık programını birinci defa alıp başaramayan öğrenciler izleyen eğitim-öğretim yılı başında yapılacak muafiyet sınavına katılabilirler.

6 SINAVLARIN YAPILIŞ ŞEKLİ Konuşma ile ilgili derslerin sınavları dışındaki tüm sınavlar, yazılı olarak yapılır. Sınavların yapılış şekli Bölüm Başkanlığınca yarıyılın ilk iki haftası içinde öğrencilere duyurulur. SINAV PROGRAMI Bilgi yoklama sınavları dışındaki tüm sınavların tarihleri, Bölüm Başkanlığınca sınavlardan en az iki hafta önce sınav programı olarak ilan edilir.

7 ÖZÜR SINAVI Kocaeli Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 22 nci maddesine göre haklı ve geçerli bir mazeret nedeni ile ara, yarıyıl ve program sonu sınavlarına giremeyen öğrenci, sınavların bitiminden itibaren en geç bir hafta içerisinde başvurması ve geçerli mazeretini belgelemesi veya sağlık raporunu sunması halinde, Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile özür sınavına alınır. Bilgi yoklama sınavları için özür sınavı açılmaz.

8 Öğrenci işlemlerinin tümü öğrenci işlerinden ve bölüm sekreterliklerinden yapılmaktadır. Fakülte ile ilgili diğer tüm bilgi ve gelişmeler ve etkinliklerden haberdar olmak için fakülte ve bölüm web sayfasındaki duyuruları, bölüm koridorlarındaki panoları takip etmeyi unutmayınız. A YRıCA,

9 KİTAP LİSTESİ / BOOK LIST English File Upper Intermediate English File Advanced Q Skills for Listening and Speaking 4 English Pronunciation in Use- Second Edition Kitaplar Engin Kırtasiye’den temin edilebilir. / You can get a hold of the books at Engin Kırtasiye Engin Kırtasiye is located next to Kocaeli University Anıtpark campus.

10 BAŞARILI BİR EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GEÇİRMENİZİ DİLERİZ. FAKÜLTEMİZE HOŞGELDİNİZ


"2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM BAŞI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ HAZIRLIK SINIFI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları