Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GEÇME VE KALMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GEÇME VE KALMA."— Sunum transkripti:

1 GEÇME VE KALMA

2 kurlar A1 SINIRLI DiL KULLANIMI A2 B1 SINIRSIZ DİL KULLANIMI B2

3 HAZIRLIKTA BAŞARI Hazırlık sınıfında başarılı olabilmesi için:
İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı öğrencilerinin C1 seviyesini, diğer programlara yerleştirilen öğrencilerin ise B2 seviyesini başarı ile tamamlamış olmaları gerekir.

4 Sekiz hafta süren bir kur boyunca:
yapılan sınav, sunum, ödev, proje, grup çalışması, derse katılım, ve benzeri etkinliklere ait notların genel ortalaması alınarak her öğrenci için Sürekli Değerlendirme Puanı (SDP) hesaplanır.

5 %50 %50 A1 KUR’U DEĞERLENDİRME QUIZ %60 PARTICIPATION %10
PROJECTS AND ASSIGNMENTS %30 TOTAL = %100 %50 %50 LEVEL TEST %100 TOTAL= %100

6 < 65 = A1 KUR’U DEĞERLENDİRME
8 haftalık kurda 1. ve 8. hafta hariç her “Cuma” günü tüm konuları kapsayan 1 quiz yapılır. Level testten 65 alamayanın notu hesaplanmaz < 65 =

7 A2-B1-B2 KUR’LARI DEĞERLENDİRME
QUIZ %50 PARTICIPATION %10 PROJECTS AND ASSIGNMENTS %20 READING CIRCLE TOTAL = %100 %50 LEVEL TEST %100 %50 TOTAL= %100

8 A2-B1-B2 KUR’LARI DEĞERLENDİRME
8 haftalık kurda 1. ve 8. hafta hariç her “Cuma” günü tüm konuları kapsayan 1 quiz yapılır. Level testten 65 alamayanın notu hesaplanmaz < 65 =

9 Kur geçme notu 100 üzerinden 70’TİR
%50’sini SDP (Sürekli Değerlendirme Puanı), diğer %50’sini ise KBS (Kur Bitirme Sınavı) puanı oluşturur.

10 READING CIRCLE A2, B1 ve B2 kurlarında her öğrenci kuruna uygun seviyede haftalık bir kitap okur ve hocasının belirlediği şekilde gruplar halinde proje ödevleri hazırlar.

11 Geçme KBS’den en az 65 puan alan
ve SDP ve KBS puan ortalaması 70 ve üzeri olan öğrenciler eğitim gördükleri kuru başarmış kabul edilirler.

12 Ve kalma KBS’den 65 puan alamayan ve/veya
SDP-KBS ortalaması 70’in altında olan öğrenciler bulundukları kuru tekrar ederler

13 DEVAM-DEVAMSIZLIK

14 Yabancı dil hazırlık programında:
Eğitim-öğretim yıl esasına göre düzenlenir. Bir eğitim-öğretim yılı her biri 16 haftalık iki yarıyıldan oluşur 1. ÇEYREK 8 HAFTA 16 HAFTA 1.DÖNEM 2.ÇEYREK 3.ÇEYREK 2.DÖNEM 4.ÇEYREK

15 DEVAM-DEVAMSIZLIK Öğrencilerin devam ettikleri her kur döneminin sonunda yapılacak olan Kur Bitirme Sınavı’na (KBS) girebilmeleri için derslere %90 oranında devam etmeleri zorunludur.

16 DEVAM-DEVAMSIZLIK %10 devamsızlık sınırını aşan öğrenciler bu sınava giremezler ve aynı kuru bir sonraki kur döneminde tekrar ederler.

17 KBS’ye katılamayan öğrencilerden:
Mazereti Yabancı Diller Eğitim Merkezi Yönetim Kurulunca kabul edilenlere, kur bitirme sınavı için bir eğitim-öğretim yılında en fazla bir defa mazeret sınavı hakkı verilir.

18 DEVAM-DEVAMSIZLIK O yıl hazırlık sınıfına başlamış olan öğrencilerin dönem ya da yıl sonunda yapılacak olan YDYS’ye girebilmeleri için toplamda derslere en az %85 oranında devam etmeleri şarttır.

19 MOODLE SİSTEMİ

20 Öğrencilerimiz; ödev notlarını devam /devamsızlıklarını sınav sonuçlarını kur bitirme sonuçlarını üniversitemizin kulandığı MOODLE sisteminden kolaylıkla öğrenebilmektedirler. Bu bilgilere ulaşılabilmesi için herbir öğrencimize kullanıcı adı ve şifresi verilmiştir.

21

22

23

24

25

26 PROFICIENCY EXAM

27 PROFICIENCY (YDYS) EXAM
YDYS (Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı), eğitim-öğretim yılının başında, birinci yarıyıl sonunda ve yıl sonunda olmak üzere yılda üç kez yapılır.

28 PROFICIENCY (YDYS) EXAM
Eğitim-öğretim yılı başında yapılan YDYS’ye, daha önceki yıllarda devam şartını yerine getirmiş ve başarısız olmuş öğrenciler ile üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler girebilir

29 PROFICIENCY (YDYS) EXAM
Birinci yarıyıl sonunda yapılan YDYS’ye daha önceki yıllarda herhangi bir nedenle başarısız olan öğrenciler ile hazırlık sınıfına o yıl başlamış öğrencilerinden devam şartını yerine getirmiş olanlar katılabilir.

30 PROFICIENCY (YDYS) EXAM
Yıl sonunda yapılan YDYS’ye ise yerleştirildiği programın ön gördüğü kur seviyesinde hazırlık programını o yıl bitiremeyen ve devam şartını yerine getiren öğrenciler ile daha önceki yıllarda herhangi bir nedenden dolayı başarısız olan öğrenciler katılabilir.

31 YURT DIŞINDA OKUMA B2 Seviyesini 3. çeyreğin sonunda başarı ile bitiren öğrencilerimiz istedikleri takdirde İngiltere yada Amerikadaki daha önce anlaşma sağladığımız üniversitelerde ileri seviyede yazma ve okuma kurslarına katılabilirler.

32 Ayrıca B2 kurunu 4. çeyrek te başarı ile bitirmiş olan öğrencilerimiz için ise yaz döneminde İngiltere yada Amerikada daha önce anlaşma sağladığımız üniversitelerde ileri seviyede yazma ve okuma kurslarına katılma imkanlar sunulmaktadır.

33 Work and travel Yaz dönemi içerisinde Amerikaya work and travel kapsamında gitmek isteyen öğrencilerimiz bu hizmeti veren kurumlarla kendileri anlaşma sağlayabilirler. Ancak bu kuruluşlarla üniversitemizin herhangi anlaşması bulunmamaktadir ve üniversitemiz hiç bir sorumluluk kabul etmemektedir.

34 TEŞEKKÜR EDERİM...


"GEÇME VE KALMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları