Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU"— Sunum transkripti:

1 ADÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

2 YÜKSEKOKULUMUZ 2009–2010 AKADEMİK YILINDA FAALİYETE BAŞLAMIŞTIR.
Amacımız, yabancı dil öğretiminin yanı sıra, çağdaş ve demokratik toplumun gerektirdiği duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, yaratıcı, araştırıcı, girişimci, özdenetimini sağlayabilen, farklılıklara değer veren, insan haklarına saygılı, öğrenmeye istekli bireyler yetiştirebilmektir.

3 Nazilli Yerleşkesi Söke Yerleşkesi
* Yüksekokulumuz akademik yılından itibaren üç ayrı yerleşkede eğitim öğretime devam etmektedir: Merkez Yerleşke Nazilli Yerleşkesi Söke Yerleşkesi * Öğrencilere “Sizin burda olmanizin sebebi kayitli oldugunuz okulun hazirlik programini zorunlu kılmasıdır. Fakat öğrenciler talep ederse ve YDYO Yönetim Kurulu uygun bulursa, hazırlık sınıfı eğitimini kendi imkanlarınızla yurt içi veya yurt dışı bir kurumda yapabilirsiniz. Bu süre, hazırlık eğitimi süresinden sayılır ve hazırlık programı başarı kriterlerini yerine getirmek zorundasınız.” şeklinde ek bilgi verilmeli.

4 2013-2014 AKADEMİK TAKVİMİ * BAŞLANGIÇ BİTİŞ
Yabancı Dil Seviye Tespit ve Muafiyet Sınavı Tarihi GÜZ YARIYILI Derslere Başlama/Bitiş Tarihleri BAHAR YARIYILI Güz ve Bahar dönemleri arasında 2 haftalık dönem arası verilir.

5 YDYO YÖNERGESİ Madde 5 (6. fıkra) uyarınca;
* YDYO YÖNERGESİ Madde 5 (6. fıkra) uyarınca; Hazırlık sınıfında dersler öğrenciye etkin okuma, dinleme, konuşma ve yazma (reading, listening, speaking, writing) becerileri kazandırma odaklı olarak yapılır. *Öncelikle, sade bir dille yönerge tanımı yapılmalı (Hazırlık Sınıfı Porgramıyla ilgili tüm işleyişte referans alınan kurallar bütünü, vb.) *Buna göre, İYS puanlarıyla seviyeleri oluşturulacak önlisans ve lisans programı öğrencilerinin tabii olacağı Hazırlık Sınıfı Programları aşağıdaki gibidir: Her program önlisans ve lisans olmak üzere iki ayrı şekilde hazırlanmıştır. Lütfen sınıflarınızın kayıtlı olduğu bölüme uygun olan tabloları seçerek öğrencilerinize sunmayı unutmayın.

6 ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT 2013-2014 HAZIRLIK DERS PROGRAMI
* ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT HAZIRLIK DERS PROGRAMI Beginner&Elementary Level: Toplam ders saati 24 saat İçerik: Main Course + Workbook Grammar Tourism Skills: (Listening + Speaking) Elementary kitap süresince: Haftalık Dağılımı: 14 6 4 Pre-Int kitabı süresince: Sadece ÖNLİSANS öğrencilerine sunulmak üzeredir. Main Course: Speak Out Coursebook (Elementary+Pre-Int.) (Pearson) Speak Out Workbook (Elementary+Pre-Int.) Grammar: Essential Grammar in Use (Cambridge) Tourism Skills: Be My Guest (Cambridge) Derleme List.& Speaking Pack

7 ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT 2013-2014 HAZIRLIK DERS PROGRAMI
* ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT HAZIRLIK DERS PROGRAMI Pre-Intermediate Level: Toplam ders saati 22 saat İçerik: Main Course + Workbook Grammar Tourism Skills: (Listening + Speaking) Voc. Pre-Int kitabı süresince (Güz+Bahar Yarıyılı) Haftalık Dağılımı: 10 4 6 2 Sadece ÖNLİSANS öğrencilerine sunulmak üzeredir. Main Course: Speak Out Coursebook (Pre-Int.) (Pearson) Speak Out Workbook (Pre-Int.) Grammar: Essential Grammar in Use (Cambridge) Tourism Skills: English For International Tourism (Pre-Int.) (Pearson) Derleme List.& Speaking Pack Vocabulary: Derleme Vocabulary Pack

8 LİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT 2013-2014 HAZIRLIK DERS PROGRAMI
* LİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT HAZIRLIK DERS PROGRAMI Beginner&Elementary Level: Toplam ders saati 24 saat İçerik: Main Course + Workbook Grammar Skills: (Writing + Speaking) Elementary kitap süresince: Haftalık Dağılımı: 16 4 2+2=4 Pre-Int kitabı süresince: 2+2= 4 Intermediate kitabı süresince: 2 3+3= 6 Sadece LİSANS öğrencilerine sunulmak üzeredir. Main Course: Speak Out Coursebook (Elementary&Pre-Int.&Intermediate) (Pearson) Speak Out Workbook (Elementary&Pre-Int.&Intermediate) Grammar: Essential Grammar in Use (Cambridge) + Derleme Grammar Pack Skills: Derleme Writing & Speaking Pack Skillful Reading & Writing 1 (Cambridge) Skillful Listening & Speaking 1 (Cambridge)

9 LİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT 2013-2014 HAZIRLIK DERS PROGRAMI
* LİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT HAZIRLIK DERS PROGRAMI Pre-Intermediate Level: Toplam ders saati 22 saat İçerik: Main Course Grammar Skills: (Reading&Writing + Speaking&Listening) Pre-Int kitabı süresince (Güz Yarıyılı) Haftalık Dağılımı: 12 2 4+4=8 Intermediate kitabı süresince (Bahar yarıyılı) Sadece LİSANS öğrencilerine sunulmak üzeredir. Main Course: Speak Out Coursebook (Pre-Int.&Intermediate) (Pearson) Speak Out Workbook (Pre-Int.&Intermediate) Grammar: Essential Grammar in Use (Cambridge) + Derleme Grammar Pack Skills: Skillful Reading & Writing 1 (Cambridge) Skillful Listening & Speaking 1 (Cambridge) Derleme Pack

10 LİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT 2013-2014 HAZIRLIK DERS PROGRAMI
* LİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT HAZIRLIK DERS PROGRAMI Intermediate Level: Toplam ders saati 20 saat İçerik: Main Course Grammar Skills: (Reading&Writing + Speaking&Listening) English for Fun Intermediate kitabı ilk yarısı (Güz Yarıyılı) Haftalık Dağılımı: 8 2 4+4=8 Intermediate kitabı son yarısı (Bahar Yarıyılı) Main Course: Speak Out Coursebook (Intermediate) (Pearson) Speak Out Workbook (Intermediate) Grammar: Essential Grammar in Use (Cambridge) + Derleme Grammar Pack Skills: Skillful Reading & Writing 1 (Cambridge) Skillful Listening & Speaking 1 (Cambridge) Derleme Pack Sadece LİSANS öğrencilerine sunulmak üzeredir.

11 HAZIRLIK SINIFI KİTAP TEMİN NOKTALARI
PEARSON KİTAPLARI (SPEAK OUT) BİRİMLERDE YAYINEVİ TARAFINDAN DAĞITILACAKTIR. CAMBRIDGE KİTAPLARI (HAZIRLIK: SKILLS PACK – GRAMMAR / 5ı: Mind Your English SB) aşağıdaki adreslerden temin edilebilir: -Aydın bölgesi ve yakın ilçeler: EFE KİTAPÇILIK Tel: (Adres: Otel Ünlü Ara Sokağı) -Söke bölgesi ve yakın ilçeler: ÇİZGİ KİTAP KIRTASİYE Tel: (Adres: Efes Sineması Karşısı) -Nazilli Bölgesi ve yakın ilçeler: KİTAPÇI Tel: (Adres: Belediye arkası)

12 LİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT 2013-2014 HAZIRLIK DERS PROGRAMI
* LİSANS ÖĞRENCİLERİNE AİT HAZIRLIK DERS PROGRAMI 4 yıllık bölümler için hazırlanan programlarda her seviye için ayrıca Extensive Reading uygulaması yapılacaktır. Her üç seviye de dönem başına bir adet olmak üzere toplam iki kitap okuyacak ve bunlarla ilgili hazırlanacak bir quiz ile not olarak değerlendirilecektir. Bu kitaplar seviyelere uygun olarak belirlenip sene başında yayınevinin hazırlayacağı pakete dâhil edilecektir. Sadece LİSANS öğrencilerine sunulmak üzeredir.

13 YDYO YÖNERGESİ Madde 13: Hazırlık Sınıfı Başarı Değerlendirmesi uyarınca;
* Akademik Yılı Hazırlık Sınıfı Başarı Durumu Önlisans Öğrencileri İçin aşağıdaki ölçütlere göre hesaplanır: Güz Dönemi Başarı Notu * -2 adet vize (ortalamasının %40’ı alınacak) -5 adet quiz (ortalamasının %30’u alınacak) 2 adet Grammar & Vocabulary quizi, 1 adet Listening & Use of English quizi, 1 adet Reading & Writing quizi, 1 adet Tourism Skills quizi -1 adet performans notu (%15’i alınacak) -1 adet proje notu (%15’i alınacak) Bahar Dönemi Başarı Notu -2 adet vize (ortalamasının %40 alınacak) Sadece ÖNLİSANS öğrencilerine sunulmak üzeredir. * Performans Notu: Performans notu verilirken bir kritere bağlı kalınacak, öğrencinin bir takım davranış ve tutumlarına bakılarak not verilecektir. Bu notu oluşturacak etmenler ödev yapma alışkanlığı, derse devam düzeyi, derse gerekli materyal ile katılım, ders içindeki katılım, derse karşı tutum olarak belirlenmiştir. Performans notu her dönem için ayrı ayrı verilecek ve her dönem 2 yıllık bölüm öğrencileri için %15’i, 4 yıllık bölüm öğrencileri için %10’u alınacaktır. * Proje Notu: 2 yıllık bölüm öğrencilerin yapacakları proje Sözlü sunum çalışması olacaktır. 4 yıllık bölüm öğrencilerinin yapacakları projelerden ise biri Sözlü Sunum, diğeri Writing Portfolio çalışması olacaktır. 4 yıllık bölümler için dönem sonunda iki proje çalışmanın ortalaması hesaplanacak, bunun da %20’si alınacaktır. 2 yıllık bölüm öğrencilerinin hazırlayacakları proje çalışması ise %15 olarak değerlendirilecektir. * Bu notla, öğrencilerimiz kendi seviyeleri içinde derecelerine göre Bahar dönemi başında tekrar oluşturulacak sınıflara geçirilecektir.

14 * YDYO YÖNERGESİ Madde 13: Hazırlık Sınıfı Başarı Değerlendirmesi uyarınca; Akademik Yılı Hazırlık Sınıfı Başarı Durumu Lisans Öğrencileri İçin aşağıdaki ölçütlere göre hesaplanır: Güz Yarıyılı * -2 adet vize (ortalamasının %40’ı alınacak) -5 adet quiz (ortalamasının %30’u 2 adet Grammar& Vocabulary 1 adet Listening&Use of English 1 adet Extensive Reading 1 adet Writing -1 adet performans notu (%10’u alınacak) -2 adet proje notu (ort.nın %20’si Bahar Yarıyılı -2 adet vize (ortalamasının %40 alınacak) Sadece LİSANS öğrencilerine sunulmak üzeredir. * Performans Notu: Performans notu verilirken bir kritere bağlı kalınacak, öğrencinin bir takım davranış ve tutumlarına bakılarak not verilecektir. Bu notu oluşturacak etmenler ödev yapma alışkanlığı, derse devam düzeyi, derse gerekli materyal ile katılım, ders içindeki katılım, derse karşı tutum olarak belirlenmiştir. Performans notu her dönem için ayrı ayrı verilecek ve her dönem 2 yıllık bölüm öğrencileri için %15’i, 4 yıllık bölüm öğrencileri için %10’u alınacaktır. * Proje Notu: 2 yıllık bölüm öğrencilerin yapacakları proje Sözlü sunum çalışması olacaktır. 4 yıllık bölüm öğrencilerinin yapacakları projelerden ise biri Sözlü Sunum, diğeri Writing Portfolio çalışması olacaktır. 4 yıllık bölümler için dönem sonunda iki proje çalışmanın ortalaması hesaplanacak, bunun da %20’si alınacaktır. 2 yıllık bölüm öğrencilerinin hazırlayacakları proje çalışması ise %15 olarak değerlendirilecektir. * Bu notla, öğrencilerimiz kendi seviyeleri içinde derecelerine göre Bahar dönemi başında tekrar oluşturulacak sınıflara geçirilecektir.

15 * YDYO YÖNERGESİ Madde 13: Hazırlık Sınıfı Başarı Değerlendirmesi uyarınca; ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN HAZIRLIK SINIFI GEÇME NOTU HESAPLAMA (Güz Dönemi Başarı Notu + Bahar Dönemi Başarı Notu)* %60’ı alınacak + İYS Notunun %40’ı alınacak = HAZIRLIK SINIFI GEÇME NOTU** Sadece ÖNLİSANS öğrencilerine sunulmak üzeredir. *İki dönemin notları toplanarak ortalaması alınacak ve bunun da %60’ı alınarak öğrencilerin Bahar Dönemi sonundaki İYS’ye girmesi beklenecektir. İYS’den alınan puanın % 40’ da ilave edilerek son geçme notu ortaya çıkarılacaktır. Bölümlere göre geçme notu farklıdır. Bu işlem sonucunda bölümlerin belirlediği geçme notuna ulaşan öğrencilerimiz hazırlığı başarmış sayılacaktır. *Hazırlık sınıfına devam eden öğrencilerin Güz ve Bahar dönemleri sonunda yapılan İYS’ye katılabilmeleri için, o döneme ait dönem başarı notu önlisans öğrencileri için en az 40, lisans öğrencileri için en az 60 olmalıdır. * Önlisans öğrencilerinin Dönem Başarı Notu İYS’ye girebilmeleri için en az 40 olmalıdır. ** Sınıf geçme notu önlisans öğrencileri için en az 50 olmalıdır.

16 * ÖRNEK 1: Sene içi başarı notu: 70 x 0.6 = 42 İYS notu: 40 x 0.4 = 16
YDYO YÖNERGESİ Madde 13: Hazırlık Sınıfı Başarı Değerlendirmesi uyarınca; ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN OLASI BAŞARI HESAPLAMA ÖRNEKLERİ ÖRNEK 1: Sene içi başarı notu: x 0.6 = 42 İYS notu: x 0.4 = 16 Ortalama: = 58 (BAŞARILI) ÖRNEK 2: Sene içi başarı notu: x 0.6 = 30 İYS notu: x 0.4 = 16 Ortalama: = (BAŞARISIZ) * Örnek amaçlıdır.

17 İYS Notunun %40’ı alınacak HAZIRLIK SINIFI GEÇME NOTU**
YDYO YÖNERGESİ Madde 13: Hazırlık Sınıfı Başarı Değerlendirmesi uyarınca; LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN HAZIRLIK SINIFI GEÇME NOTU HESAPLAMA (Güz Dönemi Başarı Notu + Bahar Dönemi Başarı Notu)* %60’ı alınacak + İYS Notunun %40’ı alınacak = HAZIRLIK SINIFI GEÇME NOTU** Sadece LİSANS öğrencilerine sunulmak üzeredir. *İki dönemin notları toplanarak ortalaması alınacak ve bunun da %60’ı alınarak öğrencilerin Bahar Dönemi sonundaki İYS’ye girmesi beklenecektir. İYS’den alınan puanın % 40’ da ilave edilerek son geçme notu ortaya çıkarılacaktır. Bölümlere göre geçme notu farklıdır. Bu işlem sonucunda bölümlerin belirlediği geçme notuna ulaşan öğrencilerimiz hazırlığı başarmış sayılacaktır. *Hazırlık sınıfına devam eden öğrencilerin Güz ve Bahar dönemleri sonunda yapılan İYS’ye katılabilmeleri için, o döneme ait dönem başarı notu önlisans öğrencileri için en az 40, lisans öğrencileri için en az 60 olmalıdır. * Lisans öğrencilerinin Dönem Başarı Notu İYS’ye girebilmeleri için en az 60 olmalıdır. ** Sınıf geçme notu lisans öğrencileri için en az 70 olmalıdır.

18 * ÖRNEK 1: Sene içi başarı notu: 80 x 0.6 = 48
YDYO YÖNERGESİ Madde 13: Hazırlık Sınıfı Başarı Değerlendirmesi uyarınca; LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN OLASI BAŞARI HESAPLAMA ÖRNEKLERİ ÖRNEK 1: Sene içi başarı notu: 80 x = 48 İYS notu: x = 21,6 Ortalama: ,6 = 69,6 (BAŞARILI) ÖRNEK 2: Sene içi başarı notu: 60 x 0.6 = 36 İYS notu: x 0.4 = 22 Ortalama: = 58 (BAŞARISIZ) * Örnek amaçlıdır.

19 YDYO YÖNERGESİ Madde 10: İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) (2. fıkra) uyarınca; İYS güz dönemi başında, güz dönemi sonunda ve bahar dönemi sonunda olmak üzere yılda üç kez yapılır. Sınav sonuçları YDYO Müdürlüğü tarafından ilgili birimlere iletilir ve ilan edilir. (3. fıkra) uyarınca; Güz dönemi başındaki İYS’ye giren yeni kayıtlı (ve hazırlık sınıfından muaf olamayan) öğrenciler sınavdan aldıkları puana göre YDYO Yönetim Kurulu tarafından belirlenen dil seviye gruplarına yerleştirilirler. İYS’ye girmeyenler, hazırlık sınıfı eğitimlerine başlangıç düzeyinden başlar! Madde 11: Mazeret Sınavı (1. fıkra) uyarınca; İYS’ye herhangi bir nedenle giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz.

20 ADU YDYO TARAFINDAN İYS’ye EŞDEĞER KABUL EDİLEN SINAVLAR Öğrencilerimizin talep etmesi ve YDYO Yönetim Kurulu’nun uygun bulması durumunda, hazırlık sınıfı eğitimini kendi imkanlarınızla yurt içi veya yurt dışı bir kurumda yapabilirsiniz. Bu süre, hazırlık eğitimi süresinden sayılır ve hazırlık programı başarı kriterlerini yerine getirmek zorundasınız. Bu durumlarda dikkate alınacak eşdeğerlik tablosu aşağıdaki gibidir:

21 * Madde 12: Devam Zorunluluğu
YDYO YÖNERGESİ Madde 12: Devam Zorunluluğu (1. fıkra) uyarınca; YDYO tarafından aksi belirtilmedikçe, derslerin %80’ine devam zorunludur. Hazırlık sınıfı derslerinde devam koşulları ve devamın ders başarı notuna etkisi, hazırlık sınıfı danışman öğretim elemanı tarafından dönem başında ilan edilir. (2. fıkra) uyarınca; Herhangi bir İYS’de asgari yeterlik puanını alan öğrencilerden devam zorunluluğu aranmaz. * Devam durumunun performans notuna direkt etkisi ve hazırlık sınıfını başarıyla geçebilmek için önemi öğrencilere vurgulanmalı.

22 * ADÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFINDA DERSLERE DEVAM NEDEN ÖNEMLİDİR? ÇÜNKÜ… Yıl boyunca her öğrenciye verilecek ve başarı notuna katkısı olacak performans notu değerlendirme kriterlerinin en başında gelir. Daha da önemlisi, başlamakta olduğunuz yılı verimli bir şekilde değerlendirip Hazırlık Sınıfında başarıyı elde etmenin yolu derslere maksimum katılımdan geçer. * Devam durumunun performans notuna direkt etkisi ve hazırlık sınıfını başarıyla geçebilmek için önemi öğrencilere vurgulanmalı.

23 Madde 14: Başarılı Öğrenciler
YDYO YÖNERGESİ Madde 14: Başarılı Öğrenciler (1. Fıkra) Uyarınca; Hazırlık sınıfını Güz döneminde başarı ile tamamlayan öğrenciler, isterlerse takip eden Bahar döneminde öğrencisi oldukları öğretim programına başlayabilirler. Bu durumda Bahar dönemi, azami eğitim süresinden sayılmaz. Bahar döneminde öğretim programlarına başlamayan öğrenciler izinli sayılırlar. (2. Fıkra) Uyarınca; Hazırlık sınıfını Bahar döneminde başarı ile tamamlayan öğrenciler, öğrencisi oldukları öğretim programının Yaz okulunda ders alabilirler.

24 ADÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFINDA BAŞARILI OLMAK NEDEN ÖNEMLİDİR?
ÇÜNKÜ… Başarılı olamayan öğrencilerimizi kayıtlı oldukları bölümlere göre bekleyen olası sonuçlar aşağıdaki gibidir:

25 Madde 15: Başarısız Öğrenciler
YDYO YÖNERGESİ Madde 15: Başarısız Öğrenciler (1. Fıkra) Uyarınca; Tamamen İngilizce öğretim yapan programlara kayıtlı öğrencilerden hazırlık sınıfını başarı ile tamamlamayan, İYS’den yeterli puanı almayan, üniversite tarafından İYS’ye eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan yeterli puan aldığını belgelemeyenler İngilizce yeterlik şartını sağlayıncaya kadar yerleştirildikleri öğretim programına başlayamazlar. (2. Fıkra) Uyarınca; Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan Türkçe programlar ile kısmen İngilizce öğretim yapan programlara kayıtlı öğrencilerden hazırlık sınıfını başarı ile tamamlamayan, İYS’den yeterli puanı almayan, üniversite tarafından İYS’ye eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan yeterli puan aldığını belgelemeyenler, yerleştirildikleri öğretim programına başlayabilirler. Ancak, istenen İngilizce yeterlik şartını sağlayıncaya kadar, yerleştirildikleri öğretim programındaki öğretim dili İngilizce olan dersleri alamazlar.

26 YDYO YÖNERGESİ Madde 15: Başarısız Öğrenciler
(3. Fıkra) Uyarınca; Tamamen veya kısmen İngilizce öğretim yapan programlara kayıt yaptıran öğrencinin; bir yıllık hazırlık eğitimi sonunda başarılı olamaması halinde, talebi üzerine, ÖSYM tarafından, başka bir üniversitede ya da kaydının bulunduğu üniversitede öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa, eşdeğer programın bulunmaması halinde yakın programlardan birine yerleştirilir. Ancak bunun için, kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin Üniversiteye giriş puanının, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması gerekir.

27 Ki; hiç birimiz bunu istemeyiz…

28 YAZ OKULU Madde 7: Öğretim Süresi ve Dönemleri (6. fıkra) uyarınca;
YDYO Yönetim Kurulu kararı ile hazırlık sınıfı yaz okulu açılabilir. Yaz okulunun süresi sınavlar dahil 8 haftadır ve haftalık ders saati 20 saatten az olamaz. Yaz okulunda öğrenci olmayanlar, yaz okulu sonunda yapılan İYS’ye katılamazlar. Madde 10 (2. fıkra) uyarınca; … Hazırlık sınıfı yaz okulu açıldığı durumlarda, İYS sadece yaz okulu öğrencileri için yaz okulu sonunda da yapılır. …

29 * YDYO YÖNERGESİ Madde 16: Beklemeli Öğrenciler
(1. Fıkra) Uyarınca; Hazırlık sınıfı yüz yüze eğitiminin süresi toplam 1 akademik yıldır. Bu yılın sonunda başarısız olan öğrenciler, takip eden yıl hazırlık sınıfı derslerine katılamazlar. Ancak bu öğrenciler, beklemeli öğrenci statüsünde Güz ve Bahar dönemleri sonunda ve bir sonraki öğretim yılı başında yapılan İYS’ye katılabilirler. (2. Fıkra) Uyarınca; Beklemeli ögrenciler, Adnan Menderes Üniversitesi Senatosu tarafından İYS’ye eşdeğer kabul edilen ulusal ya da uluslararası sınavların birinden İYS karşılığı asgari başarı puanını aldıklarını gösteren bir belgenin aslını YDYO Müdürlüğüne sunmaları halinde hazırlık sınıfından başarılı ve muaf olmuş sayılırlar. *  öğretim yılında hazırlık sınıfına devam edip başarısız olan öğrencilerin öğretim yılında da hazırlık sınıfına devam etme hakları saklıdır.

30 SOSYAL FAALİYETLER Yüksekokulumuz öğrencilerinden oluşan basketbol ve futbol takımları her yıl Üniversitemiz Rektörlüğünce düzenlenen turnuvalara katılabilmektedirler. * Öğretim Yılında Erkek Basketbol Takımımız Üniversite 3.sü olmuştur. * Öğretim Yılında Erkek Futbol Takımımız Üniversite 2.si olmuştur.

31 ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI Bununla birlikte, öğrencilerimiz Üniversitemizin Öğrenci Topluluklarına bağlı olarak sosyal etkinliklerde görev alabilmekte ve bu etkinlikleri belirlenen tarihlerde sergilemektedirler. Edebiyat Topluluğu, Felsefe Topluluğu, Erasmus Topluluğu, Biyoloji Topluluğu, Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Sinema Topluluğu, Folklor Topluluğu, Uluslararası İlişkiler Topluluğu, Fotoğraf Topluluğu, Tema Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Matematik Topluluğu, Müzik Topluluğu, Dans Topluluğu ve Amatör Telsizcilik Topluluğu bu topluluklardan başlıcalarıdır.

32 UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Yüksekokulumuzdaki tüm görevlilerin sizin sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir şekilde eğitim almanızı sağlayabilmek için çalıştıklarını unutmayınız, sizlere yapılan uyarılara önem veriniz.

33 Bina içerisinde kesinlikle sigara içmeyiniz.

34 Kendi güvenliğiniz için girişte Güvenlik Görevlilerine öğrenci kimliklerinizi gösteriniz.

35 Yüksekokulumuzda kantin bulunmadığı ve derslere misafir öğrenci kabul edilmediğinden, arkadaş veya tanıdıklarınızın Yüksekokulumuz içerisinde herhangi bir sebeple kalmaları için Güvenlik Görevlilerine veya Öğretim Elemanlarına ısrar etmeyiniz.

36 Yüksekokulumuzun temiz kalmasına katkı sağlayınız.
* Yüksekokulumuzun temiz kalmasına katkı sağlayınız. * Öğrencilerimizi sınıflarda paketli yiyecek & içecek dışında başka bir şey tüketmemeleri konusunda uyaralım.

37 Kamu malına zarar vermenin ceza gerektiren bir suç olduğunu bilerek hizmetinize sunulan araç- gereç ve malzemelerin korunmasına yardımcı olunuz.

38 Yüksekokulumuzun tamamı dersliklerden oluştuğu için koridorlarda yüksek sesle konuşmayınız.

39 Derslere mutlaka kitaplarınız ve materyalleriniz ile katılmanız ve yanınızda sözlük bulundurmanız gerekmektedir. Ders kitap ve materyalleri olmadan derse katılmayı alışkanlık haline getirenlerin performans notları düşürülecektir ve bu tutumlarının dersin işlenişini olumsuz etkilemesi halinde idari soruşturma başlatılacaktır.

40 Disiplin soruşturması sonucunda ceza almanız halinde, burs ve/veya kredinizin kesileceğini, yatay geçiş ve benzeri öğrencilik haklarınızdan yaralanamayacağınızı ve sonucun ilgili kurumlar ile birlikte ailenize de bildirileceğinin farkında olarak öğrenciye yakışmayan tutum ve davranışlardan uzak durunuz.

41 2013 – 2014 Eğitim Öğretim Yılında
* 2013 – 2014 Eğitim Öğretim Yılında Tüm Öğrencilerimize Başarılar Dileriz. Adnan Menderes Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu * Öğrencilerimizin slaytın en altındaki link aracılığıyla YDYO yönergesine ulaşabileceklerini duyuralım.


"ADÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları