Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı 09.2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı 09.2014."— Sunum transkripti:

1 TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı

2 Önemli tarihler I. Yarıyıl başlangıç 29 Eylül 2014
I. Yarıyıl bitiş 16 Ocak 2015 II. Yarıyıl başlangıç 09 Şubat 2015 II. Yarıyıl bitiş Mayıs 2015 Her bir dönem 15 haftalık ders döneminden oluşmaktadır.

3 Sınavlar Her bir dönemde 2 ara sınav olmak üzere toplam 4 ara sınav yapılacaktır. Sınav tarihleri Ara sınav I: 15 Kasım 2014 Ara sınav II : 17 Ocak 2015 Ara sınav III: 28 Mart 2015 Ara sınav IV: 23 Mayıs 2015 Yıl sonu sınavı : Haziran 2015 Bütünleme sınavı : Haziran 2015 Her bir sınavın % 70’i yazılı ve % 30’u sözlü şekilde olacaktır. Her bir sınav tüm dersleri kapsayacaktır ve tüm şubeler ortak sınavlara girecektir.

4 Kısa sınavlar (quiz) Quiz sınavları habersiz yapılan sınavlardır.
Her bir dönem en az 5 adet olmak üzeri quiz sınavı yapılacaktır. Ayrıca her öğrenci dersine giren her okutmandan ders içi performanslarına göre bir quiz notu alacaktır.

5 Başarı Notunun Hesaplanması
Bir öğrencinin hazırlık sınıfını geçebilmesi için başarı notunun 100 üzerinden 60 olması gerekir. Bu başarı notunun hesaplanmasında; Ara sınavlar % 40 Quiz sınavları % 20 Yıl sonu veya bütünleme sınavı % 40 oranında etkili olacaktır. Yıl sonu veya bütünleme sınavından en az 50 puan alınması gerekir.

6 Örnek Başarı Notu Hesaplanması
Ara sınav I 80 Ara sınav III 75 Ara sınav II 62 Ara sınav IV 55 ORTALAMA 68 %40 27 QUİZ SINAVLARI % 20 11 YIL SONU SINAVI 65 % 40 26 Başarı notu toplam 64

7 DERSLERE DEVAM DURUMU Öğrenciler derslere % 80 oranında devam etmek zorundadır. Sağlık raporu devam yükümlülüğünü kaldırmaz. Öğrenciler kendi şubeleri dışında başka şubelerde derse giremez. Ders materyali eksik olan öğrenci derse kabul edilmez.

8 Yıl sonu başarı/başarısızlık senaryoları
Başarılı olan öğrenciler bölüme kayıt yaptırarak derslerine devam ederler.

9 Yıl sonu başarı/başarısızlık senaryoları
Başarısız olan öğrenciler : Hazırlık sınıfını tekrar etmek isteyebilirler. (Hazırlık sınıfı en fazla bir kez tekrar edilebilir.)

10 Yıl sonu başarı/başarısızlık senaryoları
Başarısız olan öğrenciler : b. Bölüme kayıt yaptırabilirler ancak İngilizce verilen dersleri alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler lisans eğitimi boyunca her yıl yapılacak hazırlık sınıfı yeterlilik sınavına girerler ve ancak bu sınavda başarılı olduklarında İngilizce verilen dersleri alabilirler. Aksi takdirde mezun olamazlar.

11 Yıl sonu başarı/başarısızlık senaryoları
Başarısız olan öğrenciler : c. ÖSYM tarafından her yıl yapılan ‘hazırlıkta başarısız olan öğrencilerin Türkçe eğitim veren denk programlara yerleştirilmesi’ için başvuru yaparak başka bir üniversitenin denk bir bölümüne geçiş yapabilirler. Bunu yapabilmek için öğrencilerin yerleştirildikleri yıl almış oldukları ÖSYS puanının gidecekleri bölümün o yılki taban puanından daha düşük olmaması ve öğrencinin kendi bölümüne başlamamış olması gerekir. Bir öğrenci bu başvurudan sadece bir kez faydalanabilir.

12 Hazırlık programındaki dersler
Main Course 12 saat Reading / Writing 6 saat Listening / Speaking 6 saat Review 6 saat Toplam haftada 30 saat

13 Başarılı bir dönem geçirmemiz dileğiyle… YDYO Müdürlüğü


"TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı 09.2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları