Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu 2012-2013 Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri Testing Office İng. Okt. Ömer Faruk.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu 2012-2013 Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri Testing Office İng. Okt. Ömer Faruk."— Sunum transkripti:

1 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri Testing Office İng. Okt. Ömer Faruk DARENDE İng.Okt. Tuba DEMİRKOL İng. Okt. Gülten GENÇOĞLU

2 Oryantasyon Konuları Yabancı Dil Hazırlık Sınıfının Amacı
Ders Saatleri ve İşleyiş Sınav Sistemi Not Hesaplanması Devamsızlık Sınıf Tekrarı ‘Testing Office’ nedir? Öğrenciden Beklentilerimiz

3 1- Yabancı Dil Hazırlık Sınıfının Amacı
Üniversitemizin zorunlu ve isteğe bağlı yabancı dil hazırlık öngören fakültelerinin/yüksekokullarının bölümlerindeki/programlarındaki öğrencilere yabancı dilde, okuduğunu ve duyduğunu kavrayabilme, yazılı ve sözlü olarak kendini ifade edebilme, kültürel ve sosyal hayatta gerekli olan dil iletişimini sağlayabilme yeterliliğini kazanma.

4 2- Haftalık Ders Saati ve Ders Dağılımı
A kuru haftalık 28 saat ve B kuru 26 saat derse tabi tutulacaktır.

5 A kuru 18 saat Main Course 4 saat Writing 3 saat Reading
3 Multimedia Class (EU Starter_Elementary_Pre-Intermediate_Intermediate)

6 B KURU 16 saat Main Course 4 saat Writing 3 saat Reading
3 saat Multimedia Class (EU Elementary_Pre-Intermediate_Intermediate)

7 Dersliklerin Dağılımı
Derslikler İ.İ.B.F., Z.F., E.F.’ de bulunmaktadır. Dersler – 17:00 arasındadır. Ders programı 20 Eylül’de ilan edilecek (Yabancı Diller Yüksekokulu ilan panosunda ve İ.İ.B.F.’nde 430 nolu dersliklerin olduğu koridordaki panoda ilan edilecektir.)

8 SAC Dersleri

9 Self Access Center Bireysel Erişim Merkezidir.
Öğrenciler bağımsız olarak bilgisayar ortamında çok yönlü olarak çalışabilirler. Dil becerilerini geliştirir ve öğrenilen bilginin bilişim ortamında pekiştirilmesini sağlar.

10 Dil eğitimi açısından sınıflarımızda, Self Access Center’da sahip olduğumuz teknik imkanlar pek çok devlet ve vakıf üniversitesi standartlarının üzerindedir 

11 İngiliz Dilinin eğitimsel ve günlük hayattaki kullanımına yönelik film ve eğitici videoların periyodik gösterimi yapılmaktadır.

12 3- Sınav Sistemi Yıl boyunca; 6 quiz 12 pop quiz 2 project
3 midterm ve 1 final sınavına tabi tutulacaksınız.

13 Proje Nedir? Öğrencilerin araştırma yaparak büyük bir bölümünü sınıf dışında hazırladığı ödevdir. Projenin hazırlanması için belli bir süre verilecektir.

14 Quiz Nedir? 100 puan üzerinde hazırlanmış bir sınavdır.
Genellikle son 2-3 haftanın konularını kapsar. Her quiz ‘Use of English, Listening, Reading ve Writing’ bölümlerinden oluşur. Quiz 2, 3, 5’e speaking sınavı da dahildir.

15 Pop Quiz Nedir? 100 puan üzerinde hazırlanmış bir sınavdır.
En fazla 2 dil becerisi (Use of English, Listening, Reading, Writing) ölçülür. Sınav süresi 30 dakikayı geçmez. Pop Quizler testing tarafından değil, Öğretim Elemanları tarafından değerlendirilecektir.

16 Midterm nedir? Yıl boyunca 3 tane yapılır.
Her midterm ‘Speaking, Use of English, Listening, Reading ve Writing’ bölümlerinden oluşur. İşlenen tüm konuları kapsar.

17 Final nedir? Yıl sonu sınavıdır. % 40 geçme notunuzu etkiler.
Devamsızlıktan kalan öğrenciler giremez. Dönem içi ortalaması 50’nin altı olanlar giremez. Final ‘Speaking, Use of English, Listening, Reading ve Writing’ bölümlerinden oluşur.

18 4- Not Hesaplanması Yıl Sonu Başarı Notunun Hesaplanması Quiz %15
Pop Quiz/Project %15 Midterm %30 Final %40

19 Yıl Sonu Başarı Notu İngilizce Hazırlık Sınıfından başarılı sayılmak için Yıl Sonu Başarı Notunun 100 üzerinden en az 65 olması gerekir.

20 Başarı Oranları A KURU: %60 B KURU: %95

21

22 5- Devamsızlık Devamsızlık hakkı % 15’dir.
akademik yılı için A kuru öğrencileri 896 saat ders alır. Bunun en az 134 saatinde devamsızlık yaparsa başarısız sayılır. B kuru öğrencileri 832 saat ders alır. Bunun en az 125 saatinde devamsızlık yaparsa başarısız sayılır. İlk hafta devamsızlık yapan öğrenciler en az 26 saat devamsız sayılırlar. Her öğrenci sene başında itibaren kendi devamsızlığını tutmak zorundadır (Beklenmedik durumlarda devamsızlık hakkında bilgi almak için akademik danışmanlarınızla irtibata geçmeniz gerekmektedir).

23 Geçen Yıl Kaç Öğrenci Devamsızlıktan Dolayı Başarısız Kabul Edildi ?

24 67 Öğrenci Devamsızlık Sınırını Aştığı İçin Final Sınavına Girme Hakkını Kaybetmiştir ve Başarısız Sayılmışlardır.

25 6- Sınıf Tekrarı devamsızlık hakkını aşanlar
Akademik Yılı’nda devamsızlık hakkını aşanlar bölümlerine geçemeyecek ve yeniden hazırlık eğitimi alacaklardır.

26 Sosyal Etkinlikler Futbol Turnuvası Tiyatro Konserler

27 7- ‘Testing Office’ Nedir?
İngilizce hazırlık programının sınav hazırlama ve değerlendirmeden sorumlu birimidir. Not ortalamalarını hesaplar ve devamsızlıktan kalanları ilan eder. Sınav sonuçları ‘Testing Office’ tarafından Yabancı diller Yüksekokulu ilan panosunda açıklanır. Sınavlarla ilgili ve benzeri sorunlarda ‘Testing Office’ ile hocanız aracılığıyla temasa geçin. Sınav dışı konular ‘Testing Office’nin alanı değildir. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda sorununuzu öncelikle danışman hocanızla çözmeye gayret edin.

28 8- Öğrenciden Beklentilerimiz
Derse geç gelmek yasaktır. Geç kalan öğrenci derse alınmayacaktır ve devamsız sayılacaktır. Derse gelirken ders materyalleri yanınızda olacaktır. Fotokopi ve korsan kitap kullanımı yasaktır. Ders sırasında cep telefonu vs. kullanmak yasaktır. Devamsızlık konusunda herkes kendinden sorumludur. Bu konuda herhangi bir ilan veya bilgilendirme olmayacaktır. SAC bilgisayarlarını özenli kullanın.

29 Dersler İngilizce olarak anlatılır.
Zorunlu haller dışında devamsızlık yapmayın. Vizeler ve final dışında rapor geçerli değildir. Kendi başarınız ve dersin daha keyifli olması için derse katılımınız ve aktif olmanız önemlidir.

30 T E Ş E K K Ü R L E R


"Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu 2012-2013 Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri Testing Office İng. Okt. Ömer Faruk." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları