Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü"— Sunum transkripti:

1 Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. İlhan TARIMER / Bölüm Başkanı 21 OCAK, 2014 MUĞLA

2 BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ (BSM) NEDİR?
Bilişim Sistemleri masaüstü, dizüstü ve tablet bilgisayarlar, taşınır türden bellekler, internet ağı, akıllı telefonlar, yazılım geliştirme araçları gibi teknolojileri kullanarak bilgiyi toplar, saklar, işler, yeniden erişime hazırlar ve dağıtımına hizmet eder. Bilişim Sistemleri Mühendisliği ise bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği ve işletme bilimlerinden beslenen öğrencilere bilgi ve iletişim sistemleri öğretiminin yanında teknoloji yönetimi, girişimcilik ve diğer işletme becerileri konularında da eğitim veren bir alandır.

3 BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ (BSM) NEDİR?

4 BİLİŞİM SEKTÖRÜ HAKKINDA BİLGİ
Bilişim sektörü yazılım, donanım ve iletişim alanları ile birlikte düşünülmelidir. Yazılım arzı, bilişim pazarının %20’sini; donanım ise %80’ini oluşturmaktadır. Bilişimin zaman içinde medya ve eğlence sektörüyle ilişkisi artmıştır. Bilişim sektörünün Türkiye’deki geçmişi yılı bulur. Son bilgilere göre Türkiye bilişim pazarı 30 milyar dolara ulaşmıştır yılında bu rakamın, 160 milyar dolara çıkması öngörülmektedir. Halen sektörde yaklaşık 100 bin nitelikli bilişim elemanı istihdam edilmektedir. Bu sayı, 2023’de 1 milyon kişiye yükselecektir.

5 BİLİŞİM SEKTÖRÜ HAKKINDA BİLGİ
Bilişim sektörü deyince: Cazibesi yüksek İnternet, Dinamik bir Pazar, Hitap ettiği Genç Nüfus, İhraç pazarlarına yakınlık akla gelmektedir.

6 MEZUNLARIN ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?
Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunları; Sistem mühendisi ve sistem analisti Uygulama geliştirme ağ yöneticisi Bilişim uygulamaları proje geliştiricisi Teknoloji müdürü Bilgi işlem ve bilgi iletişim ağ yapısı elemanı gibi pozisyonlarda istihdam edilebilirler. Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunlarının; Bilgisayarla yapılan Planlama, Kontrol, Donanım ve Kurulum, Yazılım geliştirme, Bakım sorumlusu, Bilişim ve iletişim (IT) teknolojileri ekip elemanı olarak çalışması mümkündür.

7 BÖLÜM VE SEKTÖR İŞBİRLİKLERİ
Sektörde var olan problemlere yönelik çözüm ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi Bölüm ve sektör ortaklığıyla SAN-TEZ destekli projelerin gerçekleştirilmesi Bölüm ve sektör ortaklığıyla KOSGEB destekli projelerin gerçekleştirilmesi Sektörde çalışan firmalar ile iş yeri eğitimi protokollerinin imzalanması Bölüm öğrencilerine sektörde staj yapma imkanları sağlanması

8 LABORATUVARLARIMIZ LABORATUVARLAR Bilgisayar Laboratuvarı I
Bilgisayar Laboratuvarı II Mikroelektronik Laboratuvarı Mekatronik Araştırmalar Laboratuvarı

9 BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AKADEMİK YAPISI
Bölümümüzde; 1 Doçent 4 Yardımcı Doçent 1 Araştırma Görevlisi toplamda 6 öğretim elemanı personel görev yapmaktadır.

10 BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ AKADEMİSYENLERİNİN UZMANLIK ALANLARI
Bölümümüz Akademisyenleri; Bilişim ve iletişim sistemleri ve tasarımı Bilgi tabanlı sistemler geliştirme Makine denetimi için yazılım geliştirme Paralel programlama Mikroişlemcili ve mikrodenetleyicili sistem tasarımı Otomasyon, kontrol ve enstrumentasyon uygulamaları Bilgisayar ağları ve yönetimi Yapay zeka ve zeki sistemler Karar destek sistemleri Fizyolojik işaret analizi Biyomedikal uygulamalar alanlarında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmaktadır.

11 İLETİŞİM Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Kötekli Yerleşkesi Kötekli/MUĞLA E-Posta : Tel : 0 (252) Tel : 0 (252) Faks : 0 (252)

12 Teşekkürler……


"Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları