Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Support.ebsco.com CINAHL Veri Tabanları Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Support.ebsco.com CINAHL Veri Tabanları Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu."— Sunum transkripti:

1 support.ebsco.com CINAHL Veri Tabanları Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu

2 EBSCO’dan hemşirelik, ebelik ve sağlık hizmetleri alanlarında dünyanın en kapsamlı kaynağı olan CINAHL Complete temel arama kullanıcı kılavuzuna hoşgeldiniz. Bu kılavuzda temel arama yapmanın yanı sıra, Kanıta Dayalı Bakım Dökümanlarına (Evidence-Based Care Sheets) ve Hızlı Derslere (Quick Lessons) nasıl erişileceğini inceleyeceğiz.

3 Basit arama ekranında Arama Seçenekleri (Search Options) açıkken bir anahtar kelime araması yapacağız. Arama kutusuna migraine yazdıktan sonra, sonuçlarınızı sadece tam metinlere daraltmak için Tam Metin (Full Text) daraltıcısını işaretleyiniz ve Ara (Search) butonuna tıklayınız.

4 Hakemli(Peer Reviewed) ve Referanslar(References Available) gibi ek daraltıcıları da uygulayabilirsiniz.

5 Terimlerimden herhangi birini bul (Find any of my search terms) ile terimlerinizin arasına otomatik olarak YA DA(OR) bağlacı ekleyebilirsiniz. Arama terimlerinizin arasına otomatik olarak VE(AND) bağlacı eklemek için Tüm arama terimlerimi bul(Find all my search terms) seçeneğini işaretleyiniz. Sonuçlarınızı daha da genişletmek için İlgili kelimelere uygula (Apply related words) için gerekli kutuyu işaretleyiniz.

6 Sonuçlarınız görüntülenir. Daralt(Limit To) seçeneği altındaki tarih çubuğu ile sonuçları belirli bir tarih aralığına göre daraltabilirsiniz. Uçlardaki çubukları kaydırmanız yeterli olacaktır. Daha Fazla Göster(Show More) linkine tıklayarak sonuçlarınızı daha da rafine edebilirsiniz.

7 Sonuç listesinde yer alan CEUs (Sürekli Eğitim Dökümanları), Araştırma Araçları (Research Instruments) ve Arama Stratejileri (Search Strategies) gibi kaynağa göre daraltma seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Tüm Kaynak Türleri’ni (Source Types) görmek için Daha Fazla Göster(Show More) linkine tıklayınız.

8 Bir makaleyi okumak için Tam Metin(Full Text) linkine tıklayınız.

9 Sonuçları geçici oturum klasöründe depolamak için klasör (folder) simgesine tıklayınız. Sonuçları kalıcı olarak depolamak için ise üst araç çubuğundaki Oturum A ç(Sign In) butonundan My EBSCOhost’a giriş yapınız ve isterseniz yeni bir hesap oluşturunuz(ücretsiz) isterseniz de varolan hesabınızı kullanınız.

10 Konu terimleri araması yapmak da faydalı olabilir. CINAHL Editör kadrosu, aramanızı gerçekleştirmeden önce faydalanabileceğiniz ve sizi arama hedefinize yaklaştıran konu terimleri belirlediler. Arama kutusunun üstünde yer alan Konu Terimleri Öner (Suggest Subject Terms) kutusunu işaretlediğiniz takdirde aramanız CINAHL Başlıkları içinde yapılmaktadır. Buradan ana başlıkları ya da alt başlıkları seçerek sonuçlarınızı daraltabilirsiniz.

11 Ayrıca, size uygun konu terimlerinde arama yapmak için üstteki menüde yer alan CINAHL Başlıkları (CINAHL Headings) linkine tıklayabilirsiniz. Konu terimleri araması için daha fazla bilgi için, EBSCO’nun destek sitesinde yer alan “Using CINAHL/MeSH Headings” başlıklı kullanıcı kılavuzunu inceleyebilirsiniz. Bu özellik tüm CINAHL veri tabanları için geçerlidir.

12 CINAHL Plus, CINAHL Plus with Full Text ya da CINAHL Complete veri tabanlarında arama yaparken, üst araç çubuğundaki Daha Fazla(More) seçeneği altında yer alan EVIDENCE-BASED CARE SHEETS (KANITA DAYALI BAKIM DÖKÜMANLARI) ya da QUICK LESSONS(HIZLI DERSLER) linklerine tıklayarak tüm seçenekleri görebilirsiniz. Sadece öğelerin önünde bulunan kutuları işaretleyiniz ve Search(Ara) butonuna tıklayınız.

13 Döküman sonuç listesinde görüntülenecektir. Hızlı Dersi ya da Kanıta Dayalı Bakım Dökümanını görüntülemek için PDF Full Text linkine tıklayınız. CINAHL Sürekli Eğitim Ünitesi Modülleri’ne (CINAHL Continuing Education Unit Modules) erişmek için CE Module linkine tıklayınız ve yönergeleri takip ediniz.

14 Online Yardım sisteminin tamamını görmek için istediğiniz zaman Yardım(Help) linkine tıklayınız.

15


"Support.ebsco.com CINAHL Veri Tabanları Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları