Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA"— Sunum transkripti:

1 YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
VE UYGULAMA MERKEZİ (YÜKAM)

2 KURULUŞU Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÜKAM), 1997 tarihinde kurulmuştur. AMACI Toplumda kadın sorunlarına karşı duyarlılığı arttırmak ve kadının statüsünün yükselmesine yardımcı olmak,

3 ÇALIŞMA ALANI kadına yönelik ve aile içi şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, Okuma yazmanın önemi, resmi nikahın önemi, erken evlilik, töre ve namus cinayetleri vb. konularda eğitim programları hazırlamak konferans, paneller ve seminerler vermektir.

4

5 YAPTIĞIMIZ KONFERANS, PANEL VE SEMİNERLER
Toplumsal Cinsiyet eşitliği : 36 Kadına Yönelik Şiddet :25 Aile İçi İlişkiler ve İletişim :30 Genel Kadın Sorunları :41 erken evlilik kadın istihdamı kadın örgütlenmesi okuma yazmanın önemi resmi nikahın önemi

6 28 Mayıs 2000 "Kadın Sorunları" Prof. Dr. Feride ACAR
Prof. Dr. Ayşe AYATA Doç. Dr. Yıldız ECEVİT Öğr.Gör. Zerrin ÜNALDI Araş.Gör.İrem İNCEOĞLU Uzman Sema SANCAK panelist olarak katılmışlardır.

7 RADYO TELEVİZYON PROGRAMLARI
TRT 1 Radyosu «Erken Evlilik» GAP Radyosu «Doğuda Kadın Sorunları» TRT GAP TV «Berdel Evlilikler» TRT GAP Radyosu «Cumhuriyetten Günümüze Kadın» Van TV «Kadınlar Günü Niçin Kutlanıyor» Mart 2005 NTV 5N1K programında «Van'da Kadın İntiharları» HABERTÜRK Kanalı «İntiharlar ve Töre Cinayetleri» TRT GAP Radyosu «Göçün Aile Üzerindeki Etkileri»

8 9- 23. 05. 2008 TRT Gap Radyosu «Anne çocuk ilişkisi» 10- 30. 05
TRT Gap Radyosu «Anne çocuk ilişkisi» TRT Gap Radyosunda «Aile içi iletişim» TRT Gap Radyosu «Baba çocuk ilişkisi» TRT Gap Radyosu «Aile içi şiddet» TRT Gap Radyosu «Baba çocuk ilişkisi» TRT Gap Radyosu «Gelenek ve göreneklerin aile yapısına etkileri» TRT Gap Radyosu «4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanunun Uygulanması Hakkında Yönetmelik» TRT Gap Radyosu «Töre ve Namus Cinayetleri ile intihar» TRT Erzurum Radyosu «Erken Yaşta Evlilik ve Aile İçi Şiddet» TRT İstanbul Radyosu «Şiddeti Nasıl Önleyebiliriz?»

9 19- 10 Eylül 2011 TRT Gap Radyosu «Kadına Yönelik Şiddet»
Haziran 2013 VAN TV 1 saat süren canlı yayın Haziran VAN TV 1 saat süren canlı yayın «Kadın ve Çocuk Sağlığı» Haziran 2013 VAN TV 1 saat süren canlı yayın «Erken Evlilik» Temmuz 2013 VAN TV 1 saat süren canlı yayın «Kadın Hakları, Boşanma ve Mal Ayrılığı Rejimi» 24-  10 Temmuz VAN TV 1 saat süren canlı yayın «Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği» Temmuz 2013 VAN TV 1 saat süren canlı yayın “ Kız Çocuklarının Eğitim Sorunu”

10 2007 «Kadın ve Çocuklara Yönelik Eğitim ve Beceri Geliştirme» Projesi

11 UYGULANAN PROJELER VE ÇIKTILARI
2008 “Sağlıklı ve Bilinçli Nesillere Doğru”, Sabancı Vakfı destekledi. 8 mahallede 10 ay devam etti. Tamamlanmıştır. ÇIKTILAR: Bu mahallelerde ilgili konularda duyarlılık sağlandı.

12 «Kadın Hakları ve Yerel Yönetimler Kadın Dostu Kentlere Doğru», İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programının uygulandığı 5 ilden biri Van ili olmuştur. Proje ortağı olduk. ÇIKTILAR: Van’daki bütün STK’lar birbiri ile iletişim kurdu Van’da kadın çarşısı kuruldu, bazı sokaklara sokak lambaları konuldu, bazı sokaklara kadın adı verildi

13 2000–2010 Yılları Arasında Van İl Sınırları İçerisindeki İntihar Vakalarının Değerlendirilmesi: Sosyo-Psikolojik ve Kültürel Bir Çözümleme” Projesi

14

15 “TÜRKİYE’DE KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ OPERASYONU TEKNİK DESTEĞİ” projesi, Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı Van İli “İstihdam ve İşgücü Piyasası Uzmanı” olarak çalışılmıştır. anket oluşturma , odak gruplarıyla görüşme kadınlarla yüz yüze görüşme Van’a yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Perspektifine göre politika önerileri içeren «VAN İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ RAPORU HAZIRLAMA» gibi faaliyetlerde bulunulmuştur.

16 2012 “Eğitimle Kadınlar, Kadınlarla Toplum Güçleniyor Ve Kalkınıyor” projesinde, Eğitim Uzmanı olarak görev yapılmıştır. ÇIKTILAR: Kursiyerlere, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konularında ve Kadına Yönelik Şiddet konularında eğitimler verilerek duyarlılık sağlandı.

17 2012-2013 tarihleri arasında, “KADIN DESTEK MERKEZİ -KADEM” projesi tamamlandı. SODES
ÇIKTILAR: Van’ ın ilçesi Çaldıran’da «Kardelen» adında bir kadın derneği kuruldu.

18 2012-2013 “ANNELER SODESLE BULUŞUYOR”
Van/Çaldıran Kaymakamlığı ve Merkezimiz SODES projesinde ortak olarak tamamdı. ÇIKTILAR: Anne eğitimi sağlandı. Çeşitli konularda farkındalık yaratıldı.

19 2013 ‘de “ERKEN EVLİLİKLERİN ÖNLENMESİ”
Merkezimiz ile Van/Saray Kadın Derneğinin ortak yaptığı proje 6 mahallede tamamlandı. Finlandiya Büyükelçiliği destekledi. 13 Haziran Çarşamba 2013’de, Van TV Saat: arası 1 saat süren canlı yayın programları başlamış ve her Çarşamba 6 hafta üst üste devam etmiştir. ÇIKTILAR: Erken evlilik ve kadın konusunda toplumda farkındalık sağlandı.

20 TEŞEKKÜRLER Sema SANCAK (sosyolog)
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA VE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ TLF: / Dahili TLF:


"YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları