Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ"— Sunum transkripti:

1 TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ
Yrd. Doç. Dr. Semra ÇELİKLİ E.Ü. Atatürk Sağlık Hizmetleri M.Y.O.

2 AMAÇ Ege Üniversitesi öğrencilerinin bilgi ve birikimlerini kullanacakları bir toplumsal hizmet projesinde yer almalarını sağlayarak sosyal sorumluluk bilincini ve duygusunu geliştirmektir.

3 Bu derste… ●Öğrencilere içinde yaşadıkları topluma ve diğer insanlara karşı sorumluluk duygusu kazandıracak, ●Yaşadıkları çevre ve kentin sorunlarına duyarlılıklarını arttıracak, ●Öğrencilerin sosyal eşitsizliklere duyarlılığını ve ihtiyacı olan kesimlerle dayanışma duygusunu geliştirecek, ●Öğrencilerin üniversiteye ve topluma aidiyet duygularını geliştirecek,

4 ●Öğrencilerin girişimcilik ve inisiyatif alma kapasitelerini arttıracak, ●Öğrencilerin kendi aralarında ve kamusal aktörlerle işbirliği yaparak ekip çalışmasına yatkınlıklarının geliştirecek, ●Öğrencilerin kişisel potansiyellerinin gelişimine katkıda bulunmasını sağlayacak ortak bir sorumluluk projesi yürütmeleri beklenmektedir.

5 PROJE KONULARI…

6 Çocuklar… Kimsesiz çocuklar,
Bedensel, fiziksel veya zihinsel engelli çocuklar, Dil sorunu veya konuşma güçlüğü yaşayanlar, Sokak çocukları, Yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar…..vb.

7 YAŞLILAR… Huzurevlerinde veya özel bakım evlerinde kalan yaşlılar,
Bakıma muhtaç olanlar…vb.

8 KADINLAR… ● Ev kadınları, ● Şiddete maruz kalan kadınlar,
● Sığınma evlerinde kalan kadınlar….vb.

9 ÇEVRE SORUNLARI… Çevrenin korunması,
Kirliliklerin ve bozulmaların önlenmesi, Doğal ve kültürel zenginliklerin korunması, Tarım ve gıda maddelerindeki sorunlarla mücadele…vb.

10 EĞİTİM VE ÖĞRENME SORUNU YAŞAYANLAR…
Okula gönderilemeyen kızların ve kadınların eğitimine yönelik etkinlikler, Öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerin (özellikle yabancı dil ve matematik alanlarında ) desteklenmesi,

11 HASTALAR VE SAĞLIK SORUNLARI…
Otistikler, Kanser hastaları, AİDS hastaları, Transplant hastaları, Organ bağışı, Kan bağışı vb.

12 Diğer… Okulsuz, kütüphanesiz, sağlık ocaksız, alt yapısız köyler veya semtler, Doğal afet ve felaketlere maruz kalanlar (Deprem, sel, yangın vb.) Sokağa terkedilmiş veya sokakta yaşayan hayvanlar.

13 * Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi projeleri evrensel değerler ve insan hakları ile yerel/bölgesel ihtiyaçlar gözetilerek tasarlanır. * Öğrenciler tarafından oluşturulur ve dersin öğretim görevlisinin onayı alındıktan sonra gerçekleştirilir.

14 Projenin gerektirdiği kaynaklar (işbirliği yapılacak kişi ve kuruluşlar, sponsorluklar) bizzat öğrenciler tarafından araştırılır ve sağlanır.

15 Dersin öğretim Görevlisi her öğrenci hakkında “proje değerlendirme belgesi” düzenleyerek, yarı yıl sonunda, başarı düzeyine göre öğrencinin projesinin not olarak değerlendirmesini yapar.

16 Okulumuzun Tüm Projelerinin Değerlendirilmesi…
Okulumuz öğrencileri projelerini dönem sonunda jüri ve tüm ekipler önünde sunarlar. Jüri değerlendirmesi sonucu ilk üçe giren proje «Ege Üniversitesi Topluma Hizmet Projelerini Değerlendirme Komisyonu’na» gönderilir.

17 Her yıl üniversitenin farklı birimlerinde yapılmış projeler içinde en başarılı olanlar rektörlük tarafından ödüllendirilir.

18 2009-2010 Okulumuzun ilk üçe giren projeleri;
Pozitif Bakış- Optisyenlik Programı Küçük İlkyardımcı- Paramedik Programı Bir Tatlı Huzur-Çocuk Gelişimi Programı

19 Eğitim- öğretim Yılı Ege Üniversitesi projeleri içinde okulumuz Paramedik Programının “Küçük İlkyardımcı” isimli projesiyle birincilik ödülü almıştır.

20 2010-2011 Okulumuzun ilk üçe giren projeleri;
1- ”Bir Varmış Bir Yokmuş” Çocuk Gelişimi ( ikinci öğretim) 2- “Odak Noktamız laboratuarımız” Optisyenlik 3- “ Kurdela” Çocuk Gelişimi (örgün ve ikinci öğretim) ve Diş Protez Programı öğrencileri

21 Eğitim- öğretim Yılı Ege Üniversitesi projeleri içinde okulumuzun Çocuk Gelişimi ve Diş Protez Programının ortaklaşa yürüttüğü “Kurdela” isimli projesi ikincilik ödülü almıştır.

22 2011-2012 Okulumuzun ilk üçe giren projeleri;
SIRA NO PROJE ADI- PROGRAM ADI 1  Çevre Gönüllüsü Çocuklar Çocuk Gelişimi 2 Saklı Kanatlar 3 Kurdela

23 Eğitim- öğretim Yılı Ege Üniversitesi projeleri içinde okulumuzun Çocuk Gelişimi programının “ Çevre Gönüllüsü Çocuklar “ isimli projesi mansiyon ödülü, yine Çocuk Gelişimi programının “Kurdela” isimli projesi “ Jüri Özel “ Ödülü almıştır.

24 Okulumuzun ilk üçe giren projeleri;
Okulumuzun ilk üçe giren projeleri; SIRA NO PROGRAM ADI 1 Çocuk Gelişimi Saklı Kanatlar 2 Kurdela 3 İlk ve Acil Yardım(Paramedik) İlk ( son) 5 Dakika

25

26 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILINDA BAŞARILAR DİLERİM
EĞİTİM- ÖĞRETİM YILINDA BAŞARILAR DİLERİM


"TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları