Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIRKLARELİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIRKLARELİ."— Sunum transkripti:

1 KIRKLARELİ

2 Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Projeler…

3 1. Yol ve Ulaşım Projeleri…
İlimizde toplam 1921 km köy yolunun 1213 km’si asfalt kaplama, 593 km’si stabilize kaplama, 16 km’si tesfiye, 99 km’si de ham yol durumundadır. İlde bulunan 173 adet köyün bağlı oldukları ilçe merkezlerine ulaşımlarını sağlayan yolların tamamı asfalt kaplamadır.

4 2012 yılında İl Özel İdaresi bütçesinden 38 km, Köydes bütçesinden 23
2012 yılında İl Özel İdaresi bütçesinden 38 km, Köydes bütçesinden 23.3 km ve ilk defa TPAO ile yapılan protokol karşılığı 53 km olmak üzere toplam km asfalt kaplama yapılmıştır.

5 2. İçme Suyu Projeleri… Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından köylerin daha sağlıklı içme suyuna kavuşması amacıyla içme suyu tesislerine otomatik sıvı klorlama cihazları takılmıştır. Mevcut içme suyu tesisleri yenilenmiş, farklı mimari yapısı ve kullanım kolaylığı ile dikkatleri çeken ayaklı su depoları yapılmıştır.

6 3. Vali Faik Üstün İÖO. Binasının Butik Otele dönüştürülmesi projesi…
Mülkiyeti Kırklareli Valiliğine ait “Korunması gerekli Kültür Varlığı olarak tescilli” bulunan Eski Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu binasının restorasyon projeleri yapılmış olup, 2013 yılında restorasyon çalışmalarına başlanacak. Söz konusu bina Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından Butik otele dönüştürülerek turizme açılacaktır.

7 6. Akıllı Kent Altyapısının Kurulması İçin Gerekli Yazılım, Donanım, Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti Alımı Projesi  ……….TL.’ye satın alınan “Netcad GİS” yazılım programı ile coğrafi bilgi sistemine fiilen geçilecek olup,  harita kullanımlarında, altyapı tesislerinin projelendirilmesinde ve uygulama esnasında hata oranı minimum düzeye inecektir. Program sayesinde  teknik eleman sayısı ve zamandan büyük tasarruf sağlanacaktır.

8 7. İç Kontrol Sistemi Danışmanlık Hizmeti Projesi…
 5018 SAYILI Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanununun 55'nci maddesi gereğince; TR21 Trakya Kalkınma Ajansı 2012 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından başvurusu yapılarak kabul edilen ve mali destek almaya hak kazanan "İÇ KONTROL SİSTEMİ DANIŞMANLIK HİZMETİ PROJESİ çalışmaları tamamlanmıştır. Bu kapsamda personele 59 saatlik eğitim verilmiş ve kurumumuzda iç kontrol birimi oluşturulmuştur.

9 10. Kırklareli Spor Sporcu Evi Binası Onarım Projesi…
Kırklareli spora ait sporcu evine iç ve dış mekan düzenlemesi yapılarak, sporculara daha konforlu bir ortamda konaklama imkanı sunuldu.

10 Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen Projeler…

11 Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanan katkılarla İl merkezinde, Vize ilçesinde ve Kıyıköy Beldesinde olmak üzere toplam 27 adet sivil mimarlık örneği yapının restorasyon projeleri hazırlandı. 3 adet binanın uygulaması yapımına başlandı. Türk ocağı binası ve Ajans'a ait binalarda proje ve restorasyon uygulaması devam etmektedir. Ayrıca sınır ötesi işbirliği projesi kapsamında 5 adet yapıya ait proje çalışmasına başlanmıştır.

12 Halen devam eden Demirköy Fatih Demir Dökümhanesi ile İl Merkezinde bulunan Aşağıpınar ve Kanlıgeçit Arkeolojik kazı çalışmaları sonuçlandığında, anılan alanlar ören yeri haline getirilecektir. Demirköy Fatih Demir Dökümhanesi “Açık Hava Endüstri Müzesi” haline getirilecektir. Projeler koruma kurulu tarafından onaylanmış durumdadır. Çıkarılan tarihi eserler Kırklareli Müzesinde sergilenmektedir.

13 İlimizin turizm değerlerini (tarihi ve doğal) tanıtmak amacıyla, belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, turizm sektörünün ve ilgili diğer kurumların katılımı ile etkin bir tanıtım ve pazarlama faaliyeti yürütülmektedir. İlimize gelen turistlere hizmet verebilmek için Tur Operatörlüğü, Turizm Acenteliği ve Turizm Rehberliği faaliyetleri geliştirilip yeterli hale getirilerek, turizm belgeli otel ve restoranlar ile turizm seyahat acenteleri etkin bir şekilde denetlenmektedir.

14 Turistlerin harcama düzeyini arttırabilmek için satın alabilecekleri ürünlerin üretilmesi, çeşitlendirilmesi ve pazarlanması faaliyetlerine destek sağlanmaktadır. İlimizdeki turizm potansiyelini harekete geçirmek, alternatif turizm türlerini geliştirmek, ilin turizm kaynaklarının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak ve sürdürülebilir kullanımla turizmi yılın her mevsimine yayarak yerli-yabancı turist sayısını arttırmak için kapsamlı çalışmalar yapılmaktadır.

15 Ayrıca; Kırklareli Turizminin geliştirilmesi adına; İlin görüntülü tanıtımı amacıyla Adet “Kırklareli Tanıtım CD’si” hazırlanarak dağıtımı yapıldı, Yurt içinde ve yurt dışında fuarlara katılım sağlandı. İlin tanıtımı amacıyla Türkçe ve yabancı dilde adet “Kırklareli Broşürü ” 5000 adet Turizm haritası hazırlandı, basıldı ve dağıtımı yapıldı. İlin tanıtımı amacıyla “Kırklareli Envanteri” hazırlandı ve basım aşamasına getirildi. Ayrıca 2012 yılı içerisinde toplam 27 Yerel ve Ulusal televizyon kanalında toplamda 14 saatlik ilimizle ilgili çeşitli kültür turizm ağırlıklı yayın yapıldı.

16 İlimizin Turizm bölgesi teknik Aplikasyon çalışmaları bitirilerek Kültür ve Turizm bakanlığına teklif edildi. Istranca Bölgesinin tamamı havadan film ve fotoğraf görüntülendi. Montaj çalışmaları başlatıldı.

17 KIRKLARELİ SEYFİOĞLU TABYASI
Osmanlı Devleti döneminde 1877 Yılında savunma amaçlı olarak inşa edilen, Seyfioğlu Tabyası restore edilmesi ve Turizm Fakültesi Uygulama alanı olarak kullanılmak üzere, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü adına tahsis edilmiştir.


"KIRKLARELİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları