Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TORUL KAYMAKAMLIĞI KHGB ve GÜLAÇAR KALKINMA KOOPERATİFİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TORUL KAYMAKAMLIĞI KHGB ve GÜLAÇAR KALKINMA KOOPERATİFİ"— Sunum transkripti:

1 TORUL KAYMAKAMLIĞI KHGB ve GÜLAÇAR KALKINMA KOOPERATİFİ
Gümüş MarKaragöl ® Artabel Gölleri Tabiat Parkı Vadisinde Turizm Cazibe Merkezi Projesi 2011 Dr. Oktay YILDIZ tarafından projelendirilmiş, DOKA’na sunulmuş ve proje Telif Hakları Yasası gereğince onaylanmıştır. İzinsiz kısmen ya da tamamen kullanılamaz.

2 DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI TURİZME YÖNELİK KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMINA SULMUŞTUR. Dr. Oktay YILDIZ tarafından projelendirilmiş, DOKA’na sunulmuş ve proje Telif Hakları Yasası gereğince onaylanmıştır. İzinsiz kısmen ya da tamamen kullanılamaz.

3 Dr. Oktay YILDIZ tarafından projelendirilmiş, DOKA’na sunulmuş ve proje Telif Hakları Yasası gereğince onaylanmıştır. İzinsiz kısmen ya da tamamen kullanılamaz.

4 Proje Torul Kaymakamlığı KHGB ve Gülaçar Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlatılmış, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulmuştur. Proje kabul edildiği taktirde bölgemize önemli bir “MARKA” turizm merkezi kazandırılacaktır. Ülkemizdeki önemli tabiat parklarından Artabel Tabiat Parkı vadisine yapılacak bu proje ile Karagöller tanınırlığı ve turizm odaklılığı ile bir Marka merkez (Gümüş MarKaragöl ®)olacaktır.

5

6 Projenin Amacı Torul Kaymakamlığı-KHGB hazırladığı bu proje ile; ilçeye bağlı Gülaçar Köyü sınırları içerisinde yer alan ülkemizdeki sayılı Milli Parklardan “Artabel Gölleri Tabiat Parkı”nın bulunduğu vadiye bir turizm tesisi kazandırarak bu bölgede turizmde bir MARKA oluşturmayı ve “yerli - yabancı turistlerin ziyaret edip vakit geçirebileceği bir cazibe merkezi oluşturmayı planlamaktadır. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından bu parkın bulunduğu vadi önemli sayıda turist çekmekte, ancak gelen turistler vakit geçirebilecek mekânları bu bölgede bulamadıkları için turizm katma değeri düşük olmaktadır. Kaymakamlığımız-KHGB bu proje kapsamında Artabel Gölleri Tabiat Parkı vadisinde bulunan, Gülaçar Kalkınma Kooperatifinin Alabalık çiftliği arazisine 30 kişi konaklama kapasitesine sahip bir serander köy ile serander restoran yapmayı ve bölgede atlı turizm düzenlemek için gerekli altyapıyı hazırlamayı planlamaktadır. Dr. Oktay YILDIZ tarafından projelendirilmiş, DOKA’na sunulmuş ve proje Telif Hakları Yasası gereğince onaylanmıştır. İzinsiz kısmen ya da tamamen kullanılamaz.

7

8 Planlanan Merkez genel hatları ile;
Serander köy,(30 kişilik konaklamayı içeren) Serander restoran, (50 kişilik hizmet verecek) At ahırı, manej (at eğitimlerinin yapıldığı çevrili alan) :Göllere atlarla turlar düzenlenecek. Yöresel ürün satış reyonları …. olarak tamamen yöresel mimari ve ahşap ağırlıklı planlanmış olup, bölgenin tüm tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin de tanıtıldığı bir tanıtım ve uğrak yeri olarak hedeflenmektedir. Bu mekan içerisinde turistlerin ve yerel halkın vakit geçirebileceği, değişik sosyal etkinlikler yapabileceği, yöresel ürünleri alıp/satabileceği, çevrenin afişlerle tanıtılacağı ortamlar hazırlanacak ve bu yolla ilçe tanıtımının etkin şekilde yapılacağı bir turizm yerleşkesi oluşturulacak, bu merkez kış turizmine uygun şekilde dizayn edilecektir.. Ayrıca proje kapsamında yöremizin kırmızı benekli alabalığı restoranda turistlere sunulacak ve katma değer elde edilecektir. Dr. Oktay YILDIZ tarafından projelendirilmiş, DOKA’na sunulmuş ve proje Telif Hakları Yasası gereğince onaylanmıştır. İzinsiz kısmen ya da tamamen kullanılamaz.

9

10 Özel Amaçlar Yapılacak mekânsal organizasyon içerisinde Serander köy, serander restoran, at ahırı, manej (at eğitimlerinin yapıldığı çevrili alan) ve yöresel ürün satış reyonları hazırlanacaktır.Ayrıca gelen turistlere daha kaliteli bir hizmet sunulması, Doğu Karadeniz turizm imajını destekleyecek yazılı-görsel tanıtım materyalleri hazırlayarak bölge tanıtımına katkı sağlanması, Tabiat parkına koruma altında olduğu ve araç yolu yapılamadığı için yürüyerek yapılan ulaşıma alternatif olarak oluşturulacak atlı turizm ile bölgeye gelen turistlerin krater göllerini ve kültür parkını atlarla gezerek dolaşması ve alternatif bir turizm etkinliği sağlanması, Alabalık çiftliğindeki hazvuzlardan bir tanesinde olta balıkçılığı yapılması, Zaten dağlık bir bölge olan vadide akarsu güzergahında ve bölgedeki 18 krater gölü güzergahında dağcılık ve trekking (hafif tempolu doğa yürüyüşü) sporlarının organize edilmesi, Bu milli park sınırları içinde olan Gümüşhane’nin en yüksek rakımlı tepesi olan Abdal Musa tepesine bu vadiden tırmanışların organize edilmesi,İlçede mevcut olan tarihi, doğal ve kültürel mirasın bu tesiste tablo, resim ve afişlerle, etkin şekilde tanıtılması ve bu mirasın ekonomiye turizm faaliyetleri çerçevesinde kazandırılması, Bu milli park içerisinde planlanan ve altyapısı ….. bakanlığınca hazırlanan ülkemizde yeni bir turizm olan Jeotermal turizm etkinliklerinin organize edilmesi, Yayla turizminin geliştirilmesi (Artabel yaylası, Kocadal Yaylaları, Elmalı yaylası, Galis yaylası)Tesisde dezavantajlı grupların (kadınlar ve özürlüler başta olmöak üzere) ve yöresel ürün üretenlerin ticareti faaliyetlere dahil edilmesiyle karlılığın yükseltilmesi, istihdam sağlanması,Bu tesiste her yaz ARTABEL kültür ve turizm festivalinin organize edilmesi ( bu alabalık çiftliği arazisinde halen Hıdırellez döneminde geniş katılımlı spontane etkinlikler düzenlenmekte olup, bu tesisin tamamlanması ile bu etkinlikler turizme kazandırılacaktır) ...ve bu sayede turizm potansiyelinin yerel ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır. Dr. Oktay YILDIZ tarafından projelendirilmiş, DOKA’na sunulmuş ve proje Telif Hakları Yasası gereğince onaylanmıştır. İzinsiz kısmen ya da tamamen kullanılamaz.

11

12 Proje sahibi Torul Kaymakamlığı KHGB
Proje İştirakçileri: Gülaçar Kalkınma Kooperatifi Kocadal Köyü Muhtarlığı Gülaçar Köyü Muhtarlığı Türkiye Doğa ve Çevre Derneği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’dür. Dr. Oktay YILDIZ tarafından projelendirilmiş, DOKA’na sunulmuş ve proje Telif Hakları Yasası gereğince onaylanmıştır. İzinsiz kısmen ya da tamamen kullanılamaz.

13

14

15 Gümüş MarKaragöl ® (Artabel Gölleri Tabiat Parkı Vadisinde Turizm Cazibe Merkezi) isimli proje Öğr. Gör. Oktay YILDIZ tarafından hazırlanmıştır. Projenin mimari çizimlerini ve tasarımları Yük. Mimar Azmi AKMAN tarafından yapılmıştır. 2011 Dr. Oktay YILDIZ tarafından projelendirilmiş, DOKA’na sunulmuş ve proje Telif Hakları Yasası gereğince onaylanmıştır. İzinsiz kısmen ya da tamamen kullanılamaz.


"TORUL KAYMAKAMLIĞI KHGB ve GÜLAÇAR KALKINMA KOOPERATİFİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları