Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak."— Sunum transkripti:

1

2  Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak Avrupa Yükseköğretim ve Araştırma alanlarının oluşturulmasını hedeflemektedir.

3  Avrupa Üniversiteler Birliği, üyelerine kurumsal gelişimlerini destekleyecek hizmetler sunmakta ve Yükseköğretimde kalite kültürünün oluşması konusunda rehberlik sağlamaktadır.  Merkezi Brüksel’de bulunan birliğin halen 47 ülkeden 850 üyesi bulunmaktadır.

4  Birlik, üye kabul ederken, başvuran yükseköğretim kurumunun, özellikle › yaptığı bilimsel çalışmaları (uluslar arası yayınlar ve araştırmalar), › mezun ettiği doktora öğrencilerinin sayısını ve › Öğretim elemanı/öğrenci oranını göz önünde bulundurmaktadır.

5  Bunların yanı sıra Birlik, üye kabul ederken, başvuran yükseköğretim kurumunu,  Stratejik Planları, bu planlardaki amaçları, hedefleri, göstergeleri ve belli aralıklarla yapılan öz-değerlendirmeleri açısından dikkatle izlemekte ve değerlendirmektedir.

6  Maltepe Üniversitesi, 29 Ocak 2010 tarihinde EUA’ya asosiye üye olarak kabul edilmiş olup Türkiye’de asosiye üye olan 16 üniversiteden biridir.  Türkiye’de tam üye olan 46 üniversite bulunmaktadır.

7  Bolonya Süreci Avrupa Yüksek Öğrenim Alanını yaratmak için 1999 yılında kabul edilmiştir. EUA üniversiteleri bu ortak göreve yönlendirmektedir.  Maltepe Üniversitesi olarak Bolonya Süreci çalışmalarını başarı ile tamamlamış ve gerek AKTS gerekse de Diploma Eki Etiketlerini almış bulunuyoruz. Kısacası Avrupa Komisyonu tarafından akredite edilmiş bulunuyoruz. .

8  Bu çalışmalar sırasında, EUA’ya tam üyelik için hazırlanması gereken -özellikle ayrıntılı stratejik planların hazırlanması ve izlenmesi gibi- alt yapı da tamamen oluşturulmuştur.  Biz de Maltepe Üniversitesi olarak tam üye olmak üzere çalışmalarımızı bütün hızı ile başlatmış durumdayız. 2013 Eylül başında, değerlendirilmek üzere başvurulacaktır. .

9 EUA’ya üyeliğin sağladığı faydalar  MÜ’nün, Akademik (araştırma, eğitim vb. gibi) ve idari (uluslararası birimler de dahil olmak üzere) birimlerinin hepsi, › EUA’nın faaliyetlerinden/hizmetlerinden ve › Avrupa Yükseköğretimine ilişkin yeni gelişmeler ve eğilimlerinden haberdar olacaktır.

10 EUA’ya üyeliğin sağladığı faydalar  Bunların yanısıra 1- Avrupa yükseköğretimi ve araştırma politikalarının geliştirilmesi konusunda düzenli güncellemeler elde edilecektir. 2- Yılda iki kez Avrupa’daki konferanslara davet edilecektir. 3- Proje ve çalışmalara katılmak üzere davet edilecektir. 4- Çalıştay ve seminerlere katılma hakkına sahip olacaktır. 5- Yükseköğretim analiz ve düzenli raporlarını alabilecektir.

11 EUA’ya tam üyeliğin sağladığı faydalar:  Üniversitemizin EUA’ da oy hakkı elde etmesine olanak sağlayacaktır.


" Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları