Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ"— Sunum transkripti:

1 SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ

2 Sosyal Paylaşım Siteleri Ne Amaçla Kullanılır?
İnternet ortamında farklı ortamlarda bulunan kişilerin iletişim kurması, fikirlerini paylaşması, gündemi takip etmesi, sosyalleşmesi amacıyla kullanılır.

3 1- FACEBOOK İnsanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi, fotoğraf, video vb. paylaşımını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. Facebook’un 1 milyara yakın aktif kullanıcısı bulunmaktadır.

4 FACEBOOK Site ücretsizdir ve gelirini banner reklamlarından almaktadır. Kullanıcılar profil ayarlarında doğum tarihi, yaşadığı yer, memleket, okuduğu okul bilgilerini girerler. İlgi alanları bölümünde ise dinledikleri müzikleri, okudukları kitapları, izledikleri filmleri profillerine ekleyebilirler. Herkese açık olan kapak fotoğrafı ekleyebilirler. Kullanıcı facebook profilinde gizlilik ayarlarını düzenleyerek profilini kimlerin görebileceğini ayarlar.

5 FACEBOOK

6 FACEBOOK PROFİL GÖRÜNTÜSÜ

7 GÜVENLİ FACEBOOK İnternet Mera’ya Gelirse videosunu hep birlikte izleyelim.

8 2- TWITTER Twitter 140 karakterden oluşan tweet adı verilen mesajlarının gönderildiği ve başkalarının mesajlarının okunabildiği bir sitedir. Faydaları Fayda 1: Gündemi Takip Et  Fayda 2: Katkıda Bulun  Fayda 3: Haberdar Ol 

9 TWITTER NASIL KULLANILIR?

10 TWITTER NASIL KULLANILIR?

11 TWITTER NASIL KULLANILIR?
Merhaba. Ben de artık twitter kullanıcısıyım :): )

12 TWITTER NASIL KULLANILIR?
Twitter’da içinizden geçen bir konu hakkında tweet atabileceğiniz gibi, başka bir kişiye de tweet atabilirsiniz. Buna mention denir işareti kullanılarak yapılır. Örn: merhaba yazdığınızda ayse kullanıcı isimli kişiye mention atmış olursunuz. Mention “bahsetmek” demektir.

13 TWITTER NASIL KULLANILIR?
Twitter’da sol tarafta gündemdekiler yani en çok konuşulan konu başlıkları bulunur. Örn: #düşündümde bugün hava çok güzel. yazarak tweetlediğinizde gündemi takip eden herkes yazdığınız tweeti görür. Güzel ve anlamlı cümleler yazarak takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

14 3- YOUTUBE YouTube, bir video barındırma sitesidir.
15 Şubat 2005’te kurulmuş ve Ekim 2006’da Google tarafından satın alınmıştır. Youtube’da video izleyebilir, video yükleyebilir, izlediğiniz videoları diğer sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabilir , videolara yorum yazabilirsiniz.

15

16 3- INSTAGRAM Instagram android ve apple tabanlı akıllı telefonlarda kullanılan ücretsiz fotoğraf paylaşma programıdır. Ekim 2010'da kurulmuştur. Kullanıcılarına telefonla çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşma imkanı tanımıştır.

17 3- INSTAGRAM FİLTRELERİ

18 4- FOURSQUARE  2009 yılında ABD'de kurulmuş konum tabanlı bir sosyal paylaşım sitesidir. Bu sosyal ağ, akıllı telefon olarak adlandırılan cihazlara Foursquare yazılımı yüklenerek kullanabilmektedir. Kullanıcılar bulundukları mekanlarda "check in" yaparak ,konumlarını sosyal çevrelerinde paylaşmış olurlar.

19 FOURSQUARE PROFİLİ  Kullanıcılar arkadaşlarını ekleyebilirler, gittikleri mekanların fotoğrafını çekip paylaşabilirler. Ne kadar farklı yerde ne kadar çok check in yaparlarsa o kadar puan ve rozet kazanırlar.

20 5- GOOGLE + Google+  ( bazen Google Plus olarak da bahsedilir ve G+ şeklinde kısaltılır) kurucusu olan Google tarafından yönetilen sosyal paylaşım sitesidir. 2011 tarihinde kurulmuştur ve 500 milyondan fazla kullanıcı ile facebook’a rakip olmuştur. Gmail.com’dan alınan e-posta hesabıyla google+ hizmeti kullanılabilir.

21 5- GOOGLE +

22 ŞİMDİ SIRA SİZDE sitesinden e- posta adresi alıp google+ sosyal paylaşım sitesine giriş yapınız. Arkadaşlarınızı ekleyiniz. Profil ve kapak fotoğrafı ekleyiniz.


"SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları