Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

COMENIUS REGIO PROJESİ “Güvenli İnternet Ortamları için iyi Uygulamaların Oluşturulması ve Yaygınlaştırılması”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "COMENIUS REGIO PROJESİ “Güvenli İnternet Ortamları için iyi Uygulamaların Oluşturulması ve Yaygınlaştırılması”"— Sunum transkripti:

1 COMENIUS REGIO PROJESİ “Güvenli İnternet Ortamları için iyi Uygulamaların Oluşturulması ve Yaygınlaştırılması”

2 BİLİŞİM Bilişim; teknoloji doğru kullanıldığında bilgiye, yanlış kullanıldığında ise hiç umulmadık tehlikelere yol açabilir. Önemli olan, internetin doğru kullanılmasını öğrenilmesidir. 2

3 Çocuk: Çocuk Koruma Kanunu ve diğer mevzuatta çocuğu ; Daha erken yaşta ergin olsa bile, on sekiz yaşını doldurmamış kişi olarak tanımlamıştır.

4 Türk Ceza Kanunu Çocukları 3 grupta değerlendirmiştir
*Fiili işlediği tarihte 12 yaşını tamamlamayan çocuk olay failidir, ceza ehliyeti bulunmamaktadır. (25/05/2001) * Fiili işlediği tarihte (12) yaşını bitirmiş ancak (15) yaşını tamamlamayanlar ise işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmişse Suça Sürüklenen Çocuk olarak değerlendirilir, gelişmemiş ise cezai sorumluluğu bulunmamaktadır, * Fiili işlediği tarihte (15) yaşını bitirmiş, (18) yaşını tamamlamamış olanlar Suça Sürüklenen Çocuk olarak değerlendirilir.

5 COMENIUS REGIO PROJESİ
(Güvenli İnternet Ortamları için İyi Uygulamaların Oluşturulması ve Yaygınlaştırılması) kapsamında; İl merkezi polis sorumluluk alanında 128 internet salonu faaliyet göstermektedir. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü – tarihleri arasında 128 internet salonunu 626 kez denetlemiş, denetleme neticesi mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen salonlara, 139 ayrı işlem yapılmıştır.

6 BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI
2013 yılı mayıs ayı sonu itibariyle; İl merkezinde; 52 okulda 6720 öğrenci, 4 okulda 463 veli, Dış ilçelerde; 13 okulda 1908 öğrenciye İnternet güvenliği ve sosyal medyadaki riskler hakkında seminer düzenlenerek, bilinçlendirme çalışması yapılmıştır.

7 AHMET ERDEM ANADOLU TİCARET MESLEK LİSESİ SEMİNERİ

8 BEHİCE YAZGAN KIZ ANADOLU LİSESİ SEMİNERİ

9 BİLİNÇ OLUŞTURMA ÇALIŞMALARI
2013 yılı mayıs ayı sonu itibariyle; 9000 adet bilgilendirme broşürü bastırılarak başta okullar olmak üzere çeşitli yerlerde dağıtımı sağlanmıştır.

10 GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI BROŞÜR ÇALIŞMASI

11 GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI AFİŞ VE BİLBORD ÇALIŞMASI

12 İNTERNETİN RİSKLERİ Siber zorbalık
Çevrim içi oyunlar ve İnternet bağımlılığı Cinsel içerikli mesajlar Yabancılarla çevrimiçi ve çevrimdışı iletişim Kişisel bilgilerin paylaşımı Sanal dolandırıcılık Pornografi/Çocuk İstismarı Şiddet / Nefret / Irkçılık Zararlı yazılımlar

13 TEHDİT HAKARET CİNSEL TACİZ DOLANDIRICILIK ŞANTAJ
SAM (Suç Araştırma Merkezi) VERİLERİ Bilişim yolu ile işlenen suçlar sıralaması TEHDİT HAKARET CİNSEL TACİZ DOLANDIRICILIK VERİLERİ HUKUKA AYKIRI ELE GEÇİRME ŞANTAJ

14 ÇOCUKLARIMIZ KORUMAK İÇİN GÜVENLİ İNTERNET HİZMETİ
TEMEL NOKTALAR Bilgisayarınızı Yaşam Alanınıza Taşıyın Süre Sınırlaması Yapın İnternet Arkadaşlarını İyi Tanıyın Kişisel Bilgilerini Paylaşmamasına Dikkat Edin EN ÖNEMLİSİ GÜVENLİ İNTERNET HİZMETİ

15 GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
İnternet ortamında sadece tanıdığınız kişilerle sohbet edin ve iletişim kurun. Tanımadığınız kişilerin İnternetten yaptığı arkadaşlık tekliflerini reddedin! İnternet sitelerinde yer alan oyunlara, aktivitelere, yarışmalara katılmadan önce mutlaka ailenize ve öğretmenlerinize danışın. İnternette tanıştığınız yabancılarla ailenizin bilgisi olmadan yüz yüze görüşmeyin, buluşmayın!

16 GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI KİMLİĞİNİZİ VE KİŞİLİĞİNİZİ KORUYUN
Kimlik bilgilerinizi, adresiniz, telefon numaranız okulunuzun adı, anne ve babanızın iş adresleri ve iş yeri telefon numaralarını yabancılarla paylaşmayın. İnternet üzerinden kendi resimlerinizi, ailenizin resimlerini, video görüntülerinizi yabancılara göndermeyin. Yabancılarla web kamera kullanarak konuşmayın.

17 GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
HIRSIZLIĞA DİKKAT!!! İnternette iken sizi rahatsız eden, görüntü, ses ve yazılara rastladığınızda hemen İnternet kullanımını bırakın, ailenize haber verin, gerekirse onları yetkililere şikayet edin. Anne ve babanızdan izin almadan ya da onlar yanınızda olmadan İnternet üzerinden alışveriş yapmayın. İnternetteki kullanıcı adlarınız ve şifreleriniz size ait en önemli sırlarınızdır. Bu sırlarınızı hiç kimseyle paylaşmayın.

18 TEMİZ İNTERNET İLE DAHA MUTLU YARINLARA


"COMENIUS REGIO PROJESİ “Güvenli İnternet Ortamları için iyi Uygulamaların Oluşturulması ve Yaygınlaştırılması”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları