Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

https://www.youtube.com/watch?v=Eedu MPxIMKM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "https://www.youtube.com/watch?v=Eedu MPxIMKM"— Sunum transkripti:

1 https://www.youtube.com/watch?v=Eedu MPxIMKM

2 Siber Zorbalık Nedir? Siber Zorbalık bir birey veya grubun bilgi ve iletişim teknolojilerini dğer bireyele zarar vermek amacıyla ve tekrarlayan biçimde kullanmasıdır.

3 En Çok Sosyal Medyada

4 Becky’nin Hikayesi

5 Nasıl Yapılır? Başkalarının e-postalarını okuma, kişisel şifre ve resimlerini kullanma, Bunları alıp başkalarına gönderme, Web-cam'lerden mahrem resimler çekme ve bunları yayma, Şifre kırarak güvenlik bilgilerini ele geçirme eylemlerini kapsıyor Ölüm tehdidi, hakaret küfür

6 Siber Saldırı Oranı

7 Cezası Nedir? Birinin MSN, Facebook, Twitter veya elektronik posta hesabının şifresini çalmanın ya da gerçek kişilerin bilgilerini izinsiz kullanarak sahte profiller oluşturmanın 1 yıla kadar, İnternet sitesini hack´leyerek çalışmaz hale getirmenin 1 yıldan 5 yıla kadar, Sahteciliğin ve bu yolla yapılan suçların ise 4 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası var.

8 Ne Yapmalı? Sosyal medyada paylaştığın bilgilere dikkat etmelisin..
Koyduğun resim videolar farketmeden kişisel bir bilgi veriyor olabilirsin. Profilini bloğunu herkese açık hale getirme, seçici davran Sadece kendini korumak değil, diğerlerine nasıl davrandığına da dikkat İnternetten tanıştığın kimselerle görüşmemelisin.


"https://www.youtube.com/watch?v=Eedu MPxIMKM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları