Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tarihçesi ABank (ABank), Doğan Grubu bünyesinde 1991 yılında bankacılık faaliyetlerine başladı yılında osman ete bankanın %4.16’sını satın aldı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tarihçesi ABank (ABank), Doğan Grubu bünyesinde 1991 yılında bankacılık faaliyetlerine başladı yılında osman ete bankanın %4.16’sını satın aldı."— Sunum transkripti:

1

2 Tarihçesi ABank (ABank), Doğan Grubu bünyesinde 1991 yılında bankacılık faaliyetlerine başladı yılında osman ete bankanın %4.16’sını satın aldı. Alternatifbank, 2001 krizi sonrasında aldığı stratejik kararla 2002 yılında, kredi kartları ve bireysel bankacılıktan çıkarak kurumsal ve ticari bankacılığa yöneldi. Banka 1.8 milyar TL’lik aktif büyüklüğe sahip ve 30 şubesi bulunuyor. 23 Kasım 2006 tarihinde Anadolu Grubu Yunanistan’ın en büyük ikinci bankası olarak bilinen Alpha Bank ile her iki tarafın %50 pay sahibi olarak yönetim kurullarında tamamen eşit şartlarda temsil edilecekleri bir finansal holding kurmak amacıyla görüşmeler yapılmıştır. Ancak BDDK bu birleşme kararını 2007 Ağustos'unda veto etmiştir. Ödenmiş çıkarılmış sermayesi 2009 yılı sonu itibarı ile 300 milyon TL olan bankanın ortakları aşağıdaki gibidir[1]: Ortak Sermayedeki payı (%) Anadolu Endüstri Holding A.Ş. 77,72 Özilhan Sınai Yatırım A.Ş. 1,53 Efes Pazarlama ve Dağıtım Ticaret A.Ş. 7,46 Çelik Motor Ticaret A.Ş. 1,34 Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş. 7,79 Ete a.ş. 4,16 halka açık 8,70 Şirketin hisselerinin %4,16'sı İMKB'de işlem görmektedir.

3 Yönetim Kurulu Tuncay Özilhan - Yönetim Kurulu Başkanı
Salih Metin Ecevit - Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cesur Kılınç - Yönetim Kurulu Üyesi M. Hurşit Zorlu - Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Semerciler - Yönetim Kurulu Üyesi Güniz Safa Şengölge - Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Gürbüz - Yönetim Kurulu Üyesi Didem Çerçi -Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Aykol -Yönetim Kurulu Üyesi

4 YÖNETİM İLKELERİMİZ Rekabetin ve değişimin hızlandığı bu dönemde, finansal performans kadar kurumsal yönetim uygulamalarının kalitesi de önem kazanmıştır. Belirlediğimiz hedeflere ulaşmak ve geleneksel başarımızı sürekli kılabilmek için, ABank'ı bugünlere taşıyan kurumsal değerlerimizi ve buna dayanan yönetim uygulamalarımızı yazılı bir doküman haline getirdik. Bankamız yönetimi, ortakları, çalışanlar ve üçüncü şahıslar arasındaki ilişkileri düzenleyen söz konusu temel yönetim ilkelerimiz aşağıda yer almaktadır: Dürüstlük Çalışma ve faaliyetlerimizde, müşteriler, çalışanlar, hissedarlar ve diğer banka, kurum ve kuruluşlar ile olan ilişkilerimizde dürüstlük ilkesine bağlı kalınır. Güvenilirlik Bankacılığın temelinde güvenin yattığının bilinciyle müşterilere, hissedarlara ve çalışanlara açık, anlaşılır ve doğru bilgiler verir, zamanında, eksiksiz ve verilen sözler doğrultusunda hizmet sunulur. Tarafsızlık Müşterilere, tedarikçilere, çalışanlara ve hissedarlara cinsiyet, davranış, görüş ve etnik köken nedeniyle önyargılı yaklaşılmaz, hiçbir koşul ve şartta ayrımcılık yapılmaz

5 Uygunluk Tüm yasalara, düzenlemelere ve standartlara uyulur Gizlilik Başta müşterilerin kişisel bilgileri olmak üzere hissedarlar, çalışanlar, tedarikçiler ve iş ortaklarımız ile ilgili bilgi ve işlem detayları, yasaların izin verdiği merciler dışında hiçbir kişi ve kuruluşla paylaşılmaz. Şeffaflık Ticari sır niteliğindeki ve henüz kamuya açıklanmamış bilgiler hariç olmak üzere, banka ile ilgili finansal ve finansal olmayan bilgiler, zamanında, doğru, eksiksiz, anlaşılabilir, yorumlanabilir ve kolay erişilebilir bir şekilde kamuya duyurulur. Sosyal Sorumluluk Bankanın tüm çalışma, uygulama ve yatırımlarında banka imajı, faydası ve karlılığı ile birlikte toplumsal fayda, bankacılık sektörünün geliştirilmesi ve sektöre olan güvenin sürdürülmesi hususları gözetilir, çevre, tüketici ve kamu sağlığına ilişkin düzenlemelere uyulur.

6 Vizyon ve Misyon Vizyonumuz, Bulunduğu coğrafyada dünya standartlarında çözüm odaklı hizmet anlayışı ile müşterilerinin tercih ettiği ilk banka olmak Misyonumuz, Müşteri, ortaklar ve çalışanların fayda ve mutluluğunu gözeterek, ekonomik değer yaratmak suretiyle önde gelen banka olmak.

7 Anadolu Grubu Temelleri 1950'li yılların başlarında Yazıcı ve Özilhan ailelerince atılan Anadolu Grubu, ağırlıklı olarak içecek, otomotiv, finans ve kırtasiye sektörlerinde faaliyet göstermekte; En son yatırımı Anadolu Sağlık Merkezi ile sağlık sektöründe de hizmet vermektedir. Anadolu Grubu, 2000’li yıllarda varlığını sürekli kılacak vizyon olarak; "Anadolu’yu dünyaya, dünyayı Anadolu’ya Bağlayan Yıldız" olmayı benimsemiş ve son yıllardaki tüm girişimlerini, yapılanmasını bu vizyon doğrultusunda gerçekleştirmiştir. Günlük hayatımızda, hemen her gün bir ya da birkaçı ile karşılaştığımız ünlü markaları üreten ve pazarlayan Anadolu Grubu, globalleşme süreci içinde dışa açılma, çok uluslu şirketlerle işbirliği yapma ve ortaklık kurma yolundaki stratejisini başarıyla sürdürmektedir. Türkiye’nin en önemli markalarından biri olan Efes Pilsen’i yaratan Anadolu Grubu, Türkiye pazarına yönelik olarak; Isuzu ile ticari araçlar üretimi konusunda işbirliği yapmış, Coca-Cola ile ortaklık gerçekleştirmiş, Miller, Beck’s ve Foster’s bira markalarının lisanslı üretim anlaşmalarını yapmış, Faber-Castell’le kalem ve kırtasiye ürünlerinde lisans ve ortaklık anlaşması yapmış, Atlas markasını bünyesine katmıştır. Anadolu Grubu, Kia ile binek otomobil ve ticari araç, Lada ile binek otomobil, Honda ile güç ürünleri satışı, Lombardini ile endüstriyel motor üretim ve satışı konularında işbirliğini sürdürmektedir.

8 Anadolu Grubu, yakın çevremizdeki ülkelerden başlayarak, dünya içecek pazarlarında;
Adriyatik Denizi'nden Pasifik Okyanusu’na kadar uzanan bölgede, 40'ın üzerinde ülkede tüketilmekte olan Efes Pilsener’in yanı sıra, aralarında lider yerel markaları da içeren geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Anadolu Grubu Yurtdışı bira operasyonları Rusya, Romanya, Kazakistan, Moldova ve Sırbistan-Karadağ'daki toplam 11 bira fabrikası ve 5 malt üretim tesisi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Coca-Cola ile yapılan işbirliği doğrultusunda, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’da Coca-Cola ürünlerinin üretim, pazarlama ve satış faaliyetlerini yürütmektedir. Finans sektöründeki varlığını ABank, AYatırım ve ALease ile sürdüren Anadolu Grubu, McDonald’s Türkiye’nin hisselerini satın alarak McDonald’s’ın Türkiye’deki yerel lisansörü olmuştur. Sıvı yağ sektöründe ise Kırlangıç ve Madra'yı markaları arasına katmıştır. Bilişim sektöründe de Anadolu Bilişim Hizmetleri şirketiyle hizmet vermektedir. Anadolu Grubu'nun, Adriyatik’ten Pasifik’e 9 ülkede 39 fabrikası ve 65 şirketinde 15 bin çalışanı bulunmaktadır. Anadolu Grubu sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde, eğitim, sağlık, sanat ve spor alanlarında topluma katkısını sürdürmektedir:

9 ANADOLU EĞİTİM VE SOSYAL YARDIM VAKFI
1979 yılında İstanbul'da kurulan Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı, bugüne kadar eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda 43 eseri ülkemize kazandırmış olmanın yanı sıra her yıl yaklaşık 750 öğrenciye karşılıksız burs vermektedir. ANADOLU SAĞLIK MERKEZİ Türkiye ve yakın coğrafyada Onkolojik Bilimler, kalp sağlığı, kadın sağlığı ve Nörolojik Bilimler’de cazibe merkezi olma hedefiyle yola çıkan Anadolu Sağlık Merkezi, son 15 yıldır Amerika'nın en iyi hastanesi seçilen Johns Hopkins Medicine ile stratejik işbirliği ile hayata geçirilmiştir. ASM son olarak İstanbul Suadiye’de bir uydu klinik açmıştır. ANADOLU EFES SPOR KULÜBÜ 1976'da kurulan Anadolu Efes Spor Kulübü, 1996 yılında Avrupa Koraç Kupası Şampiyonu olarak Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmiştir. Türkiye Basketbol Ligi'nde tam 12 kez şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes Spor Kulübü 7 kez Türkiye Kupası’nı, 6 kez de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmıştır. Avrupa seviyesinde ise bir kez Avrupa Kulüpler kupası finalini oynamayı başaran Anadolu Efes Spor Kulübü iki kez de Avrupa ligi üçüncüsü olmuştur. Türk basketbolunun öncü kulübü Anadolu Efes Spor Kulübü, halen ücretsiz basketbol okullarıyla, yarının basketbolcularını yetiştirmektedir.

10 İnsan Kaynakları Politikamız
Bankamızın hedef ve stratejileri doğrultusunda, performans değerleme, eğitim faaliyetleri ve kariyer planlama sistemlerini kullanarak çalışanlarımızın sürekli gelişimini desteklemektir. Çalışma prensiplerimiz; . Müşteriye ekonomi mantığı içinde mükemmeli sunmak, . Dürüstlük ilkesine sıkı sıkıya bağlı olmak, . Bankacılık disiplinini hiçbir zaman elden bırakmamak, . Çalışanların başarılarının ödüllendirildiği bir ortam yaratmak, . Yaratıcılığı desteklemek, . Toplumsal yükümlülüklerimiz konusunda taviz vermemektir. İnsan kaynakları olarak, Bankamızın hedefleri doğrultusunda diğer birimlerle koordinasyon içinde başarıyı temel alan, çağdaş insan kaynakları programlarını yürütecek şekilde stratejik bir rol üstleniriz.

11

12


"Tarihçesi ABank (ABank), Doğan Grubu bünyesinde 1991 yılında bankacılık faaliyetlerine başladı yılında osman ete bankanın %4.16’sını satın aldı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları