Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖMÜR BİLGİLİ 07233601.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖMÜR BİLGİLİ 07233601."— Sunum transkripti:

1 ÖMÜR BİLGİLİ

2 Giriş Web 2.0 Rich Internet Applications JavaFX nedir? JavaFX Script JavaFX Mobile Neden JavaFX? Örnekler Soru / Cevap

3 Web 2.0 alışılagelmiş sunucu - istemci mimarisinin kullanıcıya bakan kısmında büyük gelişmeler içeren bir teknoloji.

4 Rich Internet Applications(RIA)
RIA, Rich Internet Application baş harflerinde oluşan ve zengin internet içerikleri anlamına gelen bir terimdir. İlk kez Macromedia tarafından 2002 de duyuruldu. Masaüstü ortamları kadar zengin içeriğe sahip web uygulamalarına verilen addır.

5 Rich Internet Applications(RIA)
Zengin internet uygulamaları geliştikçe rekabet de kızışmaktadır. Bunun farkında olan Microsoft WPF ‘i duyurdu. Bunun üzerine Adobe Flex (Flash+Actionscript ortamı) ile cevap verdi. Sonra Microsoft WPF ürünün adını değiştirerek Silverlight yaptı. AdobeFlex Sun ise 7-11 Mayıs 2007 tarihleri arasında San Fransisco ‘da düzenlenen JavaOne adlı konferansında JavaFX teknolojisini duyurdu.

6 JavaFX JavaFX yüksek etkili ve zengin içerikli internet uygulamaları(RIA) geliştirmeyi hedef alan Java teknolojisi tabanlı Sun Microsystems tarafından sunulan yeni bir ürün ailesidir. Bu ürün ailesi JavaFX Script, JavaFX Mobile ve JavaFX TV şeklinde alt ürünlerden oluşmaktadır.

7 JavaFX Genel Özellikler JVM üzerinde çalışmaktadır.
Java2D API ve Swing teknolojilerini kapsayan geniş Widget kütüphanesi Standart Java paketlerini destekler. 2 veya 3 boyutlu grafik desteği Yüksek kalitede video ve ses desteği Etkili Mash-up uygulamaları geliştirme ortamı Yazılan JavaFX uygulamaları değişikliğe uğratılmadan hem masaüstünde hem de mobil cihazlarda da çalıştırılabilmektedir.

8 JavaFX Mimarisi

9 JavaFX Script Web geliştiricileri ve içerik yazarları için dizayn edilmiştir. Hızlı GUI geliştirmeye imkan tanıyan JavaFX Script, arka plandaki Java kütüphanelerinden de faydalanma imkanı verir. Swing teknolojisinin kullanımını kolaylaştırır. NetBeans IDE ve Eclipse IDE ile tam uyumluluk sağlar. JavaFX Script uygulamaları JRE üzerinde masaüstünde ve mobil cihazlarda çalışabilir.

10 JavaFX Mobile JavaFX Mobile, Java ve Linux açık kaynak teknolojileri etrafında tamamıyla mobil kullanma ve uygulama ortamı sunar. JavaFX Mobile ile mobil cihazlar için kaliteli ve görsellik açısından doygun uygulamalar geliştirmek mümkün Sun, JavaFX ailesinin bu platformunu 2009 yılının ilkbaharında çıkarmayı planlıyor. Yapısında grafik, network, mesajlaşma ve içerik yönetim frameworklerini barındırır.

11 JavaFX Mobile Grafiksel Framework JavaFX Script UI desteği
Swing tabanlı UI bileşenleri Java2D MIDP / Java Games Pencere yöneticisi Tema servisi Network Framework IPv4, IPv6 GPRS/EDGE/UMTS WiFi USB Ethernet Network Manager Mesajlaşma Framework IM SMS MMS İçerik yönetim framework Bilgi servisleri DRM Backup / Restore

12 Neden JavaFX? JavaFX’in diğer zengin içerikli internet uygulamaları geliştirme araçlarından en büyük farkı çapraz platformu destekleyerek her platformda çalışmasıdır. JavaFX’in çoğu bileşeni açık kaynak. Browser içinde çalışan JavaFX uygulaması sürükle-bırak yöntemi ile masaüstüne taşınarak sanki bir masaüstü uygulamasıymış gibi çalıştırılabilir. Diğer RIA geliştirme ortamlarına göre sistem kaynaklarını daha az kullanır.

13

14 Soru & Cevap? https://openjfx.dev.java.net/


"ÖMÜR BİLGİLİ 07233601." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları