Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADOBE AIR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADOBE AIR."— Sunum transkripti:

1 ADOBE AIR

2 ADOBE AIR NEDİR? Adobe’nin geliştirdiği bir platform.
Bu platform da web ortamı için geliştirilmiş birçok dili ve programı (HTML, JavaScript, Ajax, Flash, Flex) kullanabilir ve web tabanlı yapılmış projeleri veya yapacağımız projeleri birer masaüstü yazılımına dönüştürebiliriz.

3 ADOBE AIR NE İŞE YARAR? Yani klasik sistemde yaptığınız HTML dosyalarını birer masaüstü uygulamalarına çevirebilirsiniz. Böylece tarayıca entegre olmadan HTML, CSS, JavaScript ve Flash’i kullanabilme imkanı sağlamaktadır.

4 ADOBE AIR KULLANIMI İlk olarak herhangi bir AIR uygulamasını çalıştırmak için bilgisayarınızda AIR playerin yüklü olması gerekli. AIR player i Flash Player gibi düşünebiliriz. AIR playeri bir sefer yüklememiz yetecektir. AIRPlayer

5 ADOBE AIR KULLANIMI AIR uygulamalarını yapmak için ise labs.adobe.com adresinden kullandığınız program için (Flash, Dreamweaver, Flex) air eklentisini indirip AIR uygulamları yapabilirsiniz. Flash Cs3 AIR eklentisi Dreamweaver Cs3 AIR eklentisi

6 ADOBE AIR ÖZELLİKLERİ Flash player 9 tüm özellikleri Pdf desteği
Xslt desteği Lokal sürücüye erişim-Dosya okuma yazma Bitmap Drag and Drop Desteği– Bitmap Sürükle - Bırak Copy Clipboard – Klipboarda Kopyalama System Tray Icon Native menus - (Dosya – Düzen- ) Çift tıklama ve scroll için mouse desteği Database kullanımı Window API Transparant görüntü Z-sıralama Çoklu Pencere Yeniden Boyutlandırma Uygulama Ikonu Klavye Kontrolü

7 SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
Windows Intel® Pentium® III 1GHz veya daha hızlı işlemci, 512MB RAM Önerilen: Pentium 4 2GHZ veya daha hızlısı, 1GB RAM 64 bit sürümlerin dahil olduğu Windows 7, Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate veya Enterprise, Windows Vista SP1, Windows XP Tablet PC Edition SP2 ve SP3, Windows XP SP2 ve SP3, Windows 2000 SP4, Windows 2003 Server Mac OS Intel Core™ Duo 1.83GHz veya daha hızlı işlemci; PowerPC® G4 1GHz veya daha hızlı işlemci Mac OS X veya Mac OS X , ve 10.6 512 MB RAM Linux Fedora 8, Ubuntu 7.10, openSUSE 10.3 sistemde xterm bulunmalıdır

8 UYGULAMA Peki Adobe air bu durumda ne işe yaradı ?
Kurmuş olduğunuz uygulama sayesinde friendfeed hesabınızda takip ettiğiniz insanların yorumları bilumum tartışmalar sizin ekranınıza hemde anlık olarak! yansıyor. Yani takip ettiğiniz insanlardan birinin yorumu aynı msnden ileti gelir vaziyette sağ altta beliyor ve böylece friendfeed’i sürekli yenilemek ve internet üzerinden takip etmenize gerek kalmıyor!

9 AVANTAJI Sunucu bazlı çalışan, Java ve benzeri teknolojilerle hareket yeteneği kazanan web uygulamaları, masaüstlerine oranla daha inter-aktif bir çalışma ortamı sunuyorlardı. Ancak masaüstü yazılımları kadar stabil işlemiyorlardı ve lokal dosyalara erişim gibi özelliklere sahip değillerdi. Adobe tarafından geliştirilen AIR, internet uygulamalarının imkanlarını masaüstüne taşıyarak aradaki duvarı tam anlamıyla kaldırmayı amaçlıyor.

10 AVANTAJI AIR sayesinde Flash ve HTML bazlı yazılımlar artık masaüstü için de tasarlanabilecek. Bununla birlikte aynı uygulamanın normalde erişemeyeceği kadar yüksek dosyalama kapasitesi ve kullanıcı dosyalarına erişim gibi yeni imkanlar mümkün oluyor.

11 DEZAVANTAJI Browser içerisinde, internet bağlantısıyla çalışabilen zengin internet uygulamaları normalde kurulum gerektirmezken, AIR uygulamalarının bilgisayara kurulması gerekiyor.

12 AİR KULLANIMI Amerika’da yeni sistemi kullanmaya başlayanlar arasında New York Times , AOL , Yahoo , eBay gibi dünya çapında markalar yer alıyor. Bunlardan eBay desktop yazılımını indiren kullanıcılar, satışa sunacakları ürünleri internete bağlı değilken detaylarıyla listeleyip, internet bağlantısı mümkün olduğunda otomatik olarak eBay sitesindeki hesaplarına yükleyebiliyorlar.

13 TEŞEKKÜRLER.

14 İBRAHİM BİÇER


"ADOBE AIR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları