Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

.NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: ".NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI"— Sunum transkripti:

1 .NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI
-ORTA DİL CALISMA ZAMANI -NET FRAMEWORK SINIF KİTAPLIĞI

2 Framework Hakkında.. .NET Framework, Microsoft tarafından geliştirilen, açık internet protokolleri ve standartları üzerine kurulmus komple bir "uygulama" gelistirme platformudur. Daha önce Sun Microsystems tarafından gelistirilmis olan Java platformuna önemli benzerlikler göstermektedir.

3 Framework Hakkında.. Net mimarisi, ortak bir yürütme ortamı (runtime environment), ortak bir değişken tür sistemi, ve devingen bağlantılı kütüphanelerden oluşur. .Net kütüphanesi eski visual basic için tasarlanmış API (programcılar için birçok fonksiyon) lerin sınıflanmış halidir. Çünkü API sınıflandırılmamış ve bu nedenler programcılar için bir kabus halini almaktaydı. .Net kütüphanesi programın işletim sistemi ile kolayca uyum içinde çalışmasını sağlamıştır.

4 Framework Hakkında.. Windows Office Visual Studio Encarta Student
Forefront Home Math Works Virtual PC SQL Server IIS ISA Server System Center Home Server Terminal Services Masaüstü Yazılımlar Sunucu Yazılımları

5 Framework Hakkında.. .NET Framework, kodun güvenli çalışmasını garantileyen ve komut dosyasıyla çalışan ortamların performans sorunlarını gideren, nesneye yönelik bir programlama ortamı sağlamak için tasarlanmıştır.

6 ORTAK DİL CALISMA ZAMANI .NET FRAMEWORK SINIF KİTAPLIĞI

7 ORTAK DİL CALISMA ZAMANI
Microsoft ASP.NET; Güvenlik ve verimliliği güvence altına alan sıkı tür güvenliği Diğer kod doğruluğu biçimlerini zorlarken bellek yönetimi, İş parçacığı yönetimi Uzaktan erişim gibi çekirdek hizmetleri sağlamak için gerekli dil çalışma zamanını içerir.

8 ORTAK DİL CALISMA ZAMANI
KOD YÖNETİMİ Çalışma zamanının temel ilkesidir Çalışma zamanını hedefleyen kod yönetilen kod, Çalışma zamanını hedeflemeyen kod ise yönetilmeyen kod olarak adlandırılır.

9 .NET FRAMEWORK SINIF KİTAPLIĞI
NET Framework sınıf kitaplığı CLR ile sıkı bir şekilde tümleşik olan yeniden kullanılabilir türler koleksiyonudur. Sınıf kitaplığı nesneye yöneliktir Uygulamaların ek işlevler türetebileceği türler sağlar. .NET Framework türlerinin kullanımını kolaylaştırır .NET Framework'ün yeni özelliklerini öğrenme süresini kısaltır. Diğer bileşenler .NET Framework içindeki sınıflarla sorunsuz bir şekilde tümleşebilir.

10 NET Framework türleri, dize yönetimi, veri koleksiyonu, veritabanı bağlanılabilirliği ve dosya erişimi gibi birçok programlama görevini gerçekleştirmenizi sağlar. Ek olarak, sınıf kütüphanesi, çeşitli özel geliştirme senaryolarını destekleyen türler içerir.

11 Tesekkürler.. Busra YUCEL


".NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları