Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Karşılaştırmalı Eğitim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Karşılaştırmalı Eğitim"— Sunum transkripti:

1 Karşılaştırmalı Eğitim
Bu ders notunun tamamı, Ültanır G. (2000) Karşılaştırmalı Eğitim Bilimi, Kuram ve Teknikler, (Ankara: Eylül Kitapevi) adlı kitaptan alıntı yapılarak hazırlanmıştır.

2 3.Hafta Karşılaştırmalı Eğitim Biliminde Deneysel Araştırma Mantığı
Keşfetme İlişkisi Kurma İlişkisi Değerlendirme ve Etki İlişkisi

3 Keşfetme İlişkisi İnsan davranışları eğitim sürecinde değiştirilen davranışlardır. Bunun için sosyal sorunlar eğitimin ürünü olabilecekleri gibi, çözümleri de eğitimle sağlanmaktadır. Çıkış noktaları araştırmacının gözlemleyeceği ortamdadır.

4 Kurma İlişkisi Araştırmacdınıj eldeki verilere dayanarak bir problemi kuramlara indirgediği basamaktır. Bu indirgeme aşaması ile birlikte kurma ilişkisi başlar.Bu aşamada ilk atılım bilgi aşamasıdır. Problemlerin bilgiye vuruluşu önem kazanır.

5 Ancak bu problemle ilgili görüşler ispatlanmamış görüşler olup yalnızca hipotezler olarak betimlenebilir. Burada ortaya çıkan kavramlar da anahtar kavramlardır.

6 Tanımlanmaları, içeriklerinin açıklanması gerekir
Tanımlanmaları, içeriklerinin açıklanması gerekir. Bunu değişkenler takip eder. Araştırmacı gözlemlerini yapacağı saha içerisinde kendisi için olası önemli değişkenleri diğerlerinden ayırır. Sonuçlar ve datalar işkenir ve istatistiksel işlemlere vurulur.

7 Bu bulguların yorumlanması gerekir
Bu bulguların yorumlanması gerekir. Yorumlamada durum saptamaları, durumların betimlenmesi, analizler ve analizlerin açıklaması yer alır.

8 Değerlendirme ve Etki İlişkisi
Elde edilenlerin kamuya duyurulmasının amaçlandığı basamaktır.Kuram geliştirme bölümü olarak ta düşünülebilir. Tanımlamalar yapıldıktan sonra sosyal planlamalar, ve basın bildirileri sunulur.


"Karşılaştırmalı Eğitim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları